Ahojky holky, teď si čtu správu od doktorky a mám tam zkratku VP a na zprávě z 31+6 je psáno VP v normě, ale teď z kontroly v 37+5 je psáno VP na dolní hranici normy. Myslíte, že to přehodila a má to být PV což znamená plodová voda?? :-O Já jsem teď z toho úplně hotová, protože mi nic neřekla a tak mě to docela děsí, že bych tý vody měla málo..... Bojím se o malou, myslíte, že bych s tím třeba raději měla jet do porodnice na kontrolu nebo tak??
PV na dolní hranici normy a AFI což patří k tomu, to by mělo být to množství je 6-7 cm... Což mi příjde zatraceně málo...
@marcela2222 Jednou málo, jednou moc-také jsem byla jednou takhle kvůli málu vody vyplašená, ale dcera je zdravá.Zavolej dr. až to půjde a zeptej se-kdyby to něco znamenalo, poslala by Tě do nemocnice-nic to neznamená.
@marcela2222 no neviem, mne nameral najviac 5cm a povedal, že je to síce na dolnej hranici, ale stále v norme, tiež som sa obávala, ale malý je úplne v poriadku...takže ak toinič nepovedal, neplaš sa zbytočne ;)
@slimacikmia tak pokud jí je málo, tak se bojím, abych pak vůbec poznala když třeba praskne...
Proc se rovnou na vse Dr. nezeptas? Nikdo ti hlavu neutrhne!
@marcela2222 to spoznáš ... A drvivá väčšina pôrodov aj tak nezačína prasknutím vody, ale kontrakciami. Neboj, toto sú presne tie obavy, ktoré má každá prvorodička 🙂
@drakenn protože jsem to zjistila až teď, když jsem si četla zprávu, jinak mi na kontrole vůbec nic neřekla... jinak bych se jí logicky zeptala...
@slimacikmia Moc děkuji, snad vše bude v pořádku 🙂 Ve středu jdu na kontrolu a to už do porodnice, tak se tam na vše optám 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ano, je to voda plodová 🙂 Pokud ti doktorka nic neřekla, nemusíš panikařit...