Zkracování děložního čípku v prvním těhotenství. Hrozí to i u druhého?

23. čer 2022

Hezký den, chci se zeptat, zda jste některá řešila podobný problém a jak Vám to dopadlo.

Když jsem čekala dceru, tak se mi kolem 6. měsíce začal zkracovat děložní čípek, nějaké hraniční hodnoty. Doktor mě na to upozornil, měla jsem doporučený klidový režim, brala hořčík... Nakonec jsem rodila 7 dní po termínu, takže jsme to hezky zvládly.

Momentálně jsem objevila druhou čárku na testu a přepadla mě nejistota a obavy.

Měla jste některá první těhotenství "rizikové" a druhé v pořádku? Díky za Vaše příběhy.

bonavoxa
23. čer 2022

První těhotenství bylo nejhorší. Nález už ve 28. tt., nálevka, hospitalizace, a pak nejpřísnější klidový režim až do předčasného porodu. Měla jsem stejné obavy u druhého těhotenství, ale nedalo se už tak odpočívat. Čípek držel do 35 tt., Kdy jsem asi 14 dní zase ležela, pak už jsem mohla všechno. A syn se narodil tři dny po termínu. Teď jsem těhotná potřetí, 33. tt., Zatím se cítím nejlépe, běhám bez omezení, čípek drží. A odpočívat už nemůžu vůbec. Známá má 7 dětí, ty první těhotenství musela ležet téměř od začátku do konce, u těch posledních dětí už neležela vůbec. Takže se to prý počtem zlepšuje.

eloana
23. čer 2022

vlastní zkušenost nemám ,ale kamarádka byl pri prvni tehotenstvi byla i zasita, klidový režim .... kluk se narodil asi o 3 tydny drive. u druhého ji strašili, že to bude to samé a v pohodě- holka se narodilo i týden pozdeji než měla

autor
23. čer 2022

Děkuji mnohokrát za reakce 🙏🏼🙏🏼🙏🏼

jolal
23. čer 2022

Mě u prvního hrozil předčasny porod od 30tydne, velké bolesti zkracování od 20. tydne. Druhý jsem rodila az ve 40. týdne a druhé těhotenství bylo mnohem mnohem klidnější, poslíčky jsem měl až týden a půl před porodem. Tak užívej těhotenství. Gratuluji ♥️

petramana
23. čer 2022

u prvniho zkracovani, hrozba predcasneho porodu, rizikova poradna atd. u druheho vse v poho celou dobu, az cca tyden pred terminem cisare me zacala bolet jizva

chlapecektehu
23. čer 2022

Ano taky jsem to měla zhruba kolem toho 5 měsíce jsem měla taky hraniční hodnoty tak jsem dostala taky hořčík a nakonec mi porod museli vyvolávat 🤷🏻‍♀️ jinak druhý dítě taky chceme ale musím se přiznat že taky z toho budu hodně nervózní.

aktakd
23. čer 2022

Ano, poprve jsem rodila o mesic drive a u druheho mi to hrohilo jiz od 30.tydne.

gracinka7
23. čer 2022

Jo, druhé bylo lepší. Čípek by ok.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru