Zkrácení děložního čípku během pár dní, je to možné?

sysia
26. únor 2015

Ahojky, čekám dvojčátka. Včera jsem byla na uz kontrole, naměřena hodnota délky děložního čípku 32 mm. Lékařka nic nekomentovala, výsledek vím ze zprávy, kterou jsem si přečetla doma. Co mne však zarazilo bylo to, že před pěti dny jsem byla pro silný výtok na kontrole, také měřena hodnota délky - tentokráte 38 mm. Je možné takové zkrácení za pár dní ? Jaká je normální hodnota ? Zeptala bych se lékaře....ale začetla jsem se až doma...Díky 🙂

danfal
26. únor 2015

@sysia taky cekam dvojcata. Mne bylo receno, ze normalni je delka do 15 mm. Jinak by to doktorka resila. S dvojcaty mam taky poraf strach.

sisinka74
26. únor 2015

@sysia muze se zkratit i takhle rychle, ale taky kazde mereni muze byt jine. Ja jsem teda po konizaci, takze muj cipek byl max 32mm, ve 32.tt se mi zkratil na 22mm a uz me hnali do rizikove poradny, kde mi naordinovali prisny klidovy rezim. Hlavne se fyzicky setri. Dvojky jsou fakt zahul.

sysia
autor
27. únor 2015

@danfal Ahojky, tak to Tě zdravím 🙂 . Jak se cítíš ? Já zatím dobře, jen mě bolí páteř a nelehnu si ani na jeden bok..Mně to rychlé zkrácení nahnalo tedy strach, to jo... Snažím se polehávat...nevím, jestli si můžu dovolit procházky...chci taky udělat to nejvíc 🙂

sysia
autor
27. únor 2015

@sisinka74 Ahojky, snažím se dodržovat klidový režim...může se čípek znova prodloužit ? 😖 Vidím, že termín máš již v dubnu...tak ať se daří 🙂

sisinka74
27. únor 2015

@sysia no holky ti tu budou psat, ze ano, ale neda. To mne rekla moje gyndarka, odbornice pres karc.cipku a to mi rekli i v riz. poradne a i v nemocnici. Cipek se prodlouzi jen tehdy, kdyz se jinak zmeri.

danfal
27. únor 2015

@sysia já mám celé toto těhotenství bolavé. V pondělí říkal pan doktor, že jsme v pořádku, že všechno drží, jak má. Snažím se hodně polehávat. Ale protože jsem poplašňák, vyděsí mě každá bolest břicha, každé píchnutí.

svatkafojta
3. bře 2015

Ahoj holky, tak já sem po konizaci cca 2 roky a včera mi taky doktor řekl že ho mám krátký, takže se uvidí na další kontrole 20.3 a buď už mi řekne ať nepracuji a půjdu na nemocenskou nebo to zatím bude dobré...uvidíme no, toto člověk asi moc ovlivnit nemá jak a zatím si s tím moc hlavu nelámu, co má přijít to přijde ale věřím, že vše bude v pohodě 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru