Ahoj holky,prosím Vás, slyšela jste některá,že zázvor může zapříčinit i potrat?Jsem v 8.týdnu a mám celodenní nevolnosti.Lékařka mi doporučila zázvorové lízatka,ty nepomáhají a tak mi poradila si udělat doma med se špetkou zázvoru a to polízávat, ovšem ženy okolo mě, mě před zázvorem varují. Co vy na to?
Nevolnosti jsem měla celé tři měsíce a pomáhal jen zázvor. Čaj jsem zněj pila tak třikrát denně.
Právě, že mi taky pomáhá,ovšem moji tchýni napovídaly kolegyně z práce, že se zázvor nemá. To víte,její syn je až 5té dítě,které donosila,tak má ze všeho strach.
Já jsem naopak ze všech zdrojů slyšela, jak je zázvor bezpečný. Když jsem pak měla virózu, tak jsem se prolívala zázvorovým čajem až-až 🙂
já jsem chytla pořádný nachlazení a kašel, když jsem kojila malýho 3-měsíčního prcka a mohla jsem jedině zázvorový čaj, to mi odsouhlasila i naše dětská doktorka, malej byl pouze kojenej, takže ani med ani citron jsem nemohla (u prcků můžou způsobit alergickou reakci), a nějaký prášky už vůbec ne. Tak pokud to nevadí při kojení, tak snad ani při těhotenství. Vím, že se nesmí třeba skořice, že by mohla způsobit potrat a neměl by se ani zelený a bylinný čaj, ale že by se neměl zázvor jsem nikdy nikde neslyšela
@guinea no já jsem to někde četla, když jsem byla těhotná, ale tuším tam bylo napsáno, že jen v těch začátcích, já jsem jednou snědla něco se skořicí asi v 8tt a hned to letělo 🙂 , u mě teda letělo hlavně u druhého těhotenství snad vše kromě suchého rohlíku až do 17tt, blila jsem snad furt 🙂 . Teď už by ti to snad nemělo ublížit, ale zkus si k tomu radši něco najít 😉
našla jsem tohle, takže zázvor asi taky ne 😒
@guinea ještě jsem našla tohle
@elen222 no zazvor prekrvuje delohu,takze u kojeni to bude asi neco jineho nez v tehotenstvi
Proctu si ty prispevky 😊,diky
@guinea já myslím, že ti nic není a nebude, jen prostě některý věci se nedoporučují a je na člověku, zda se tím řídí nebo ne. Zázvor je úžasná věc a já na něj taky nedám dopustit, když jsem nachlazená, je to při kojení jediné, co mi pomůže 🙂 . Myslím, že občas trošička skořice a sem tam zázvor nemůže ublížit 😉 , akorát se tím člověk v těhotenství nesmí přejídat 🙂
No tak s tou skořicí jste mě dostali. Já dnes i včera jedla štrůdl se skořicí. Jsem ve 14 tt tak teda doufám že se smalým nic nestane .
@bejby2706 ty jo, o skorici jsem nikdy neslysela,kazde rano snidam ovesnou kasi,skorice samozrejme nesmi chybet 😀
Ja jim kazdodenne orientalni jidla kde je pokazdy v zakladu zazvor, a i piju zazvorovej caj. A nikdy se mi nic nestalo 😀
@karcoolkap1 no já o tom taky nikdy neslyšela, až tady 😀 jako v jídle se absolutně neomezuju. A zázvorový čaj piju ráno ke snídani a malý je v pohodě. 🙂
me dali zazvorove tabletky na nevolnosti primo v lekarne....se skorici opatrne ale zazvor neskodi :P
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Trosku urcite neuskodi, ja ho jedla cele prvni tri mesice,kdyz jsem cele dny prozvracela a vse je v poradku. Jedla jsem kandovany 🙂