Zamlklé těhotenství, čekání na SP, zimnice. Mám plašit?

19. srp 2020

Ahoj všem,

je to 2 týdny, co mi byl oznámeno zamlklé těhotenství. Srdíčko bilo ještě 2 týdny předtím, v cca 6+4. Takže k tomu došlo někdy mezi 7. a 9. týdnem. Dohodli jsme se s doktorem na spontánním potratu, dal mi rovnou antibiotika Augmentin. Ty jsem dobrala a znovu šla na kontrolu, protože stále nic. Chtěl mě poslat na revizi, ale poprosila jsem ještě o týden strpení. Opět jsem tedy dostala antibiotika. Beru je teď druhý den. Celý den mě bolí hlava a teď v noci jsem dostala zimnici, když jsem vylezla z vyhřáté postele. Teplota je 37,1°C. Krev zatím nikde. Mám plašit? Jsem doma sama se spícím tříleťákem. Být doma manžel, možná už bych jela na pohotovost. Ale takhle nevím.
Díky za vaše zkušenosti 👍

monika3456
20. srp 2020

Určitě jet do nemocnice

marta_kovar
20. srp 2020

Pokud máš nějaký takový problém tak určitě jeť na pohotovost. Není to legrace. A na vyvolání mi pomohlo pít silný šalvějový čaj. Držím palce ať je všechno co nejdříve v pořádku. ❤️

autor
20. srp 2020

Moc děkuju za komentáře.
Nakonec jsem usnula a když jsem se párkrát za noc probrala, změřila jsem teplotu, byla vždycky jen lehce zvýšená, zimnici už jsem neměla. Začínám si myslet, že to s těhotenstvím asi nesouvisí. Předevčírem v noci jsem se vzbudila zpocená (v ložnici bylo teplo a přesto jsem nejdřív spala přikrytá) a z otevřeného okna foukalo přímo na mě, to už jsem přikrytá nebyla. A včera na procházce nebylo sice vyloženě zima, ale taky pofukovalo a já měla jen tenké tričko a kraťasy. Tak si říkám, jestli jsem se spíš nenachladila.
V noci jsem se vypotila a teď jsem bez horečky. A žádné problémy nemám 🤷‍♀️
Takže fakt nevím. Ale dnes už bude manžel doma, takže kdyby náhodou...

blbajulca
22. srp 2020

Upřímně, šla bych už raději na revizi, než se cpát několikermi ATB....to opravdu pro tělo je šetrnější ta revize....

autor
22. srp 2020

@blbajulca Jenže revize pro tělo moc šetrná není. Chtěla bych, aby miminko odešlo raději samo. I pro můj osobní pocit - psychickou stránku, rychlejší rekonvalescenci a možnost co nejdřív zase zkusit otěhotnět. Nejsem už nejmladší a chci, aby mělo naše dítě sourozence co nejdřív. Při SP bývá "pohnojeno". U revize se bojím, že mi sliznice seškrábnou moc a budou problémy. Po prvním porodu jsem po nějaké době krvácela, musela na revizi dělohy a strašně dlouho pak byla sliznice nízká. Sice jsem se nemusela starat dlouho o MS, ale teď to pro mě není žádoucí.

marta_kovar
22. srp 2020

Já tě naprosto chápu se SP. Taky jsem odmítla kyretáž a po asi týdnu se rozkrvácela sama. Žádná antibiotika jsem rozhodně neměla. Jen jsem měla zrovna od lékaře připravenou žádanku na kyretáž a zprávu do nemocnice, kdyby něco. Pohnojeno úplně nebylo a stejně to trvalo několik měsíců. Ale byla jsem radši za samovolný potrat ikdyž to byla vážně bolest. Prostě menší porod. 😊

blbajulca
22. srp 2020

Já tě chápu, ale atb tělu dají pěkně zabrat...Mám za sebou tři revize, ani jednou pak nebyl problém otěhotnět...Ale samozřejmě každâ to máme jinak...já to zas chtěla mít "vyřešené" co nejdřív, abych mohla začít hned "znovu"....Každopádně, ať je se ti mimčo brzy podaří!

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru