Dobrý den, predem vsechny srdecne zdravim 🙂 Muj prvni prispevek=moje první panika. Včera jsem chytla nervy, protoze jsem /napůl omylem, napůl s vědomím, že to nemusí byt uplne kosher/ snědla u rodicu par kousků mořských plodů, o kterých jsem si myslela, že jsou vareny a pak jsme zjistili, že jsou asi jen nakládaný v oleji, takže syrový. A jak jsem lustrovala internet, tak jsem zjitila, že jsem za tehotenstvi snedla asi tisíc věci, ktere se nesmí-čorizo, neumyta šunka, cokoladova pena-obsahuje syrový vajíčka, tvaruzky a tvaruzkovou pomazánku, neuvařenou klobásu-jen asi 3 kolecka, rakvicku s nějakým zloutkovym kremem, chlebicek s vlasakem v nemocnici, asi stokrát jsem ochutnala syrove těsto, když jsem pekla a možná toho bude i víc... a to vse se nesmí kvůli listeriim. Hlídaly jste se nějak extremne v tomto? Já jsem chytla neskutečnou paniku, protoze jsem mela zafixovane, že se nesmí plísňovy sýry, sushi a syrove maso. Tak jsem je nejedla a bohužel ani neresila proc. Dnes 16. tt. :( Děkuji za každý příspěvek.
Co ze? Neumyta šunka? Ja ksem sice "jen" po et, takže jestli jsem těhu nevím, ale určitě bych doporučila míň lustrovat internetem, jist vsechno na co mas chut, ale samozřejmě s rozumem. Také když máš chuť na plody, dej si je... Tak to vidím ja a tak to budu i praktikovat 🙂 Hodně štěstí a uzivej si to! 😊🍀👍
Snad mne tady některé neukamenuji 😂😈
@johnirvingfan Co znamená "neumytá šunka"? Jinak já se přiznám, že tohle jsem si hlídala. Neochutnávala jsem ani těsto právě kvůli syrovým vajíčkům, měla jsem chuť na chlebíček, ale už jednou jsem se slušně posr... z koupené pomazánky, tak jsem to neriskovala. Jedno mi ujelo a to dražší holandské sýry, které byly z nepasterizovaného mléka, tak jsem pak přešla na ty pasterizované. A plísňový sýr neřeš, v nemocnici jsem ve 24tt dostala na večeři celý hermelín...
Jinak ti tu hodně holek napíše, že to neřešily a daly si vše včetně tataráku apod. Já si to třeba hlídala, protože by mě to zbytečně znervozňovalo, takže to záleží na každém.
Ahoj. Ja bych to zas nepřeháněla. Jediné nebezpečné mi příjdou syrové věci jako maso a vajíčka. Ale taky jsem měla už syrový žloutek v domácí majonéze. Myslím,že pokud si to už snědla nic ti nebylo tak buď v klidu.
@johnirvingfan Ne, neřešila jsem to a jedla naprosto vše....Sýry, sirove maso, mořské plody, atd.... dneska se všechno zbytečně moc hrotí. Užívej si těhotenství a neřeš hlouposti ;)
Mockrát Vám Děkuji za reakce. Já to do ted neresila, ale jak jsem začala řešit syrove morske plody, tak jsem našla i co jsem nechtěla:D Mmj., že bychom měly umývat uzeniny-šunky před konzumaci nejlépe vroucí vodou :D A panika je na světe.
Proč by se nesmělo čorizo? 😳😄 O víkendu jsem ho snědl asi čtvr kila, měla jsem na něj strašnou chuť 😁 Jinak já se vyhýbam hlavně syrovému masu a vejcům, doktora jsem se i ptala na ty sýry a on mi řekl, že by to neřešil. Že by si teda nekoupil nakládenej Hermelín v nějaký čtyřce, ale klasickej Hermelín z pasterizovanýho mléka jo. Že to byla z větší části fáma a listerie byly tehdy (když to béželo ve všech médiích) hlavně v lahůdkářských výrobcích typu pomazánek a salátů...
@johnirvingfan můžeš jíst co chceš, vše s mírou. Kromě toho syrového masa. Já jím taky vše a žiju ;)🙂 nevěš hlavu a nestresuj se !
já bych spíš potřebovala poradit co vám pomáhá na zácpu. Pohyb, hodně vody atd. mám odzkoušeno a nic. Pijete nějaký čaj ? co fenyklový ? ten se může ? děkuju
Na zacpu kefir, svestky, pridat horcik, muze pomoci sklenice teple vody rano, me zarucene prozene kafe s mlekem nebo teple mleko s kouskem masla.
@fallingstars Ahoj, corizo je vlastně syrove maso, jako třeba parmska sunka a pod., ale asi je to hodně nadsazene. Myslím, že hodně maminek, stejne jako do ted ja, občas snedi něco, o čem neměly potuchy, že se to nesmí.
@skrabule Děkuji za odpověď 🙂
A ja serezu tydne tak ctyri az sest vajec na mekko. Nemuzu si pomoci, mam na ne hroznou chut. 😁
Sezeru, ne serezu... 😂😂😂
@tahejhula Děkuji za odpověď a uklidnění 😀😀
Jen jsem se vyhejbala syrovým vejcum, ale třeba v majoneze jsem je prostě snedla 😀 a nedávno na návštěvě jsme dostali dezert - luxusní, a když jsem byla ve 3/4, tak nám řekli, ze je ze syrovejch vajec 😀 taky mi tvrdili, jak nejist paštiky - a já je prostě občas jedla, zijem obě 😀 neres to. Vyhni se tatarakum a radši těm vajickam (i když ted už salmonelu těžko chytnes - je na ni zima) pro klid duše, a dej si, na co mas chuť, v míře, samozřejmě 🙂
@prostejina Dekuji🌷🌷🌷
@g_m umyta sunka znamena, ze otevres balicek platkove sunky a každý platek napred poradne umyjes pod cistou tekouci vodou nez ho snis 😀 /to byl jen vtip, trochu rozumim, ze v tehu se vic vysiluje ale chce to s mirou/
Syrove maso typu tatarak ani syrova vajicka nejim normalne, ale jim parmskou sunku a tu jsem v tehotenstvi nejedla. Jednu strevni virozu jsem jako tehotna zazila a musela jsem na kapacku, tak na to vedome riskovat prujmy.
@prostejina Salmonelu muzes chytit po cely rok.
@tulena To me mrzí. Hlavně, že vse dopadlo dobře.🌹
@johnirvingfan Dik, je to sest let zpatky. Chce to vseho s mirou, co zavani prusvihem v podobe prujmu bych schvalne nepokousela. Pokud to snis nevedomky, nejspis se nic nestane, ale obecne proc drazdit hada bosou nohou.
@tulena jasne, ale v letních měsících je běžnější než takhle v zimě..
@prostejina Nj deformace, ja ji mela v rijnu 😀
Taky bych řekla,ze všeho s mírou. Já radši Teda nic nečtu a jim na co mám chuť. Vím jen o tím masu a vejcích . Ale třeba měla sem šílenou chuť na Tiramisu a tak sem si ho udelala- je ze syrových vajec. Ale zase sem použila domácí, z kupovaných bych si ho nikdy neudělala. A nic mi není, takže myslím,ze když si jednou dáš neco, co by se nemělo,ze se nic nestane. Mě bylo řečeno od doktora, hlavně jezte to na co máte chuť, horší je si něco odpírat, když nad tim fakt "slintame"😂
Ony jsou nějaké zakázané potraviny? 🙂 normálně s rozumem..
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Je s podivem, že lidstvo při těch všech "zakázaných" potravinách ještě nevyhynulo 😀
Jedla jsem vše, co obvykle.