Zdravím dnes mi přišla SMS zpráva z nemocnice :
Dobry den, pocitejte, prosim, se ZAKAZEM doprovodu na ultrazvukove vysetreni v tehotenstvi. Opatreni trva do odvolani. Dekujeme, gynekologie nem. Liberec
Jsem dost naštvaná 😠 těšili jsme se takovou dobu a teď pár dní před ultrazvukem tohle ☹️
@sarlotka18 ja si myslim ze tohle je to nejmensi co muze byt muzeme byt radi alespon za doprovod k porodu 🤔🤔
Je to škoda, ale nedá se nic dělat. Kdyby ti doktoři onemocněli, neměl by ultrazvuky kdo dělat, když se ultrazvuk neudělá v čase, kdy má, nezjistí se některé vývojové vady... Takto se aspoň minimalizuje počet lidí, kteří se na klinice budou pohybovat. Nepříjemné, ale v tuto dobu asi nutné.
Joo na jednu stránku to chápu ☹️... Ale hrozně jsme se oba těšili. Přítel má práci kde dovolená není jen tak a když se nám to konečně podařilo vyřešit tak je zákaz ☹️
@sarlotka18 co mu to zprostředkovat online? Já vím, neobvyklé, ale když už se těšil, tak proč ne... V dnešní době skypů, whatsappů, messengerů existuje spousta cest. Tak je zkusme využít k něčemu užitečnému👍Já myslím, že i personál by měl jistě pochopení👍technicky to není nic náročného, pokud máte oba chytré telefony 🙂
@zuzineckah to mě nenapadlo 🙂 tak třeba mi to povolí. Aspoň takhle
@sarlotka18 zkus to, určitě by to stálo za zeptání👍 nevidím důvod, proč by to mělo někomu vadit 🙂 snad natrefíš na vstřícný přístup, držím palce😇
@sarlotka18 já už nemůžu mít doprovod delší dobu snad nakonci září už nemohl manžel na ultrazvuk.
Nemůžou vám to zakázat, je to protiprávní a pokud nevydala žádné nařízení KHS tak je to výmysl nemocnice...kouknete na to na netu. Pokud se chcete bránit můžete, každopádně bych zvazila jestli je ultrazvuk tak nutná záležitost a musí u toho byt doprovod🙂
Já jsem nemohla mít doprovod na ultrazvuk v rámci první vlny a daleko víc jsem měla sevřené půlky z toho, že zakážou manžela u porodu. Z ultrazvuku máš aspoň památku a můžete se pokochat společně aspoň doma.
S tou fleskou doporučuju si zavolat kdyztak předem.. já si nezavolala a řekli mi, že se bojí, že by se jim tam dostal vir, takže berou jen cd 😃
@sarlotka18 Taky jsem z toho byla špatná, manžel taky, těšil se, u dcery ho to poslouchání srdíčka a tak hodně vzalo. Hlavně, že tam byli dva medici na učení se. To mě fakt rozesmálo. Rozumím důvodům, ale přišlo mi to líto.
V Praze uz to je dlouho,je to otrava ale lepsi nez se tam nakazit od vsech tech doprovodu...
Ja to chytla v prvni vlne. Byl to druhej screening a taky v Liberci. Kousek jsem natocila aspon manzelovi na telefon.
@sarlotka18 Nebo se casto da koupit video z utz.
Chápu že se personál nesmí nakazit od doprovodu, ale nadruhou stranu pokud by byl nakažený doprovod který tam přijde jednou, tak je pravděpodobně nakažená i jeho partnerka která tam chodí pravidelně 🤔 ale nedá se nic v této době dělat, alespoň že může být u porodu ... zatím 😣
@veronika9595 není to pravidlo, partner je pozitivní jako jediný z rodiny.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
ahoj, je to na prd, ale aspoň zatím nejsou zrušené doprovody u porodu, to by bylo horší. Většinou je dneska možnost nahrát ultrazvuk na flašku, mám takhle pěkné video. Takže bych tam zavolala a zeptala se na to. Případně šla místo do nemocnice do soukromé ordinace, kde by doprovod nemusel být problém za dodržení bezpečnostních opatření.