Holky....kdo bojoval se zácpou. Co vám pomohlo? Hodně piju...magnesia....džusy....jim zeleninu,ovoce...prostě vše. Dr doporučil Laktózu.....ale to nepomáhá:( nutí mě to a nic.. :(
Sušené meruňky nebo švestky jsou jistota. Také pomáhá švestkový nápoj, který mají třeba v DM
Glycerinove cipky 😉
Glycerinove čípky (ty však nevim, zda se mohou v těhu) a jinak pokud nemáš cukrovku, tak kompot ze švestek ☺️
@martulka88 můžou. Glycerin je jenom tuk a podráždí střevo, nemá to co udělat.
@prejeta_zaba Mám crohna a právě jsem je občas měla, ale nevěděla jsem, zda jde i v těhu ☺️
@leeeeeena Ja s ní bojuju už asi 15 týdnů 😁🤷♀️ pořád jim svestkovy kompot, zkouším kafe, mak, jablka, ráno jim musli, pridala sem kefirove mléko, activia nápoje...Ale, že by něco z toho mělo vyloženě úspěch 👎 od zítra zkusím laktulozu, to mi doporučila doktorka a to kefirove mléko taky. Hodně štěstí, je to hrozný.....😔
Zkus každý den trochu namočeného lněného semínka. Chvíli ho nech ve vodě, je potom takový slizký, ale to je to, co pomáhá..
Mně pomáhá teplá voda hned po ránu 😄
Svestky, kompoty, kefiry nic. Ale obycejna tepla voda, každé ráno a už čtvrtý den to jelo. Od te doby pravidelně 😃
@leeeeeena zarucene pomuze sirup Lactulosa. Vhodny i v tehotenstvi, me zachranil.
@evika_1105 beru a nic....kamarádka brala dle dr 2 lživé ráno a odpoledne taktéž,ale semnou to snad ani nehne :/
@leeeeeena Ty jo, tak já spoleham na tu lactulozu...Jako glycerinovy cipek si můžeš vzít taky, ty sem musela užívat pár dni po porodu, ale to podle mě není řešení teda. Zkus ty kefiry. Pisou, že pro zdravý trávení stačí 100ml denně. Já měla včera odpoledne 200 a zatím nic 😂 kdyby nám něco zaručeně zabralo, dáme si vědět jo💪 nejhorší je, že se to pořád nelepší a do porodu daleko😲
Taky jsme hodně trpěla na zácpy, zkousšela jsem magnesium a Espumizan, ač ej na prdy, tak mi uvolnilo to střevo a bylo to lepší.. pak cvičení s nohama jak u miminka :D Kdyžtak mrkěte třeba a Pilulku, mají tam i popsáno co se může a nemůže v těhotenství.. jo a pak na noc namočit sušený švestky a ráno to celé vypít a sníst!
@leeeeeena Magnosolv od Dr. Brala jsem cele těhu. To jedine jako poslední zabralo. Před tím peklo. Už bych to niiiiikdy nechtela zažít. Měla jsem takovou zacpu, až se mi dělalo špatne od zaludku. Laktuloza, cipky atd vůbec nezabirali.
Navíc Magnosolv je proti tvrdnuti břicha a předčasnému porodu, tak jsem si to okecala, ze ho vlastně uzivam oprávněně.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Přírodní vláknina Psyllium. Funguje mi dobře, jen pozor na to, potřeba u něj hodně pít.