Dobre rano, tak dnes jsem nasla na testu //. Jsem teda dva dny pred MS, ale // jsou pekne videt. No a ve ctvrtek mame letet do Bulharska a ja nevim zda letet nebo ne. Prvni tehu bylo takove vselijake, na zacatku s velkyma bolestma, takze hned neschopenka a doma a od 30tt jsem nic nesmela delat a i tak jsem rodila ve 35tt, tak nevim zda ted risknout ten let nebo radsi ne. Mate nektera zkusenosti? Moc dekuju 🙂
Ja tak s prvnim letela a letela bych zas... ja jsem zastancem toho, ze pokud, to ma byt v poradku, tak to v poradku bude, pokud to nema byt, neovlivni to ani to, ze budu sedet doma na zadku (a to jsme k malymu nemeli vubec lehkou cestu). Jen jsem na letisti neprochazela tema rtg, ale pani me vzdy prohledala solo bokem.
Asi jo...takze i kdyz je to takhle na zacatku musim to nahlasit? Kdyz vlastne nebudu mot ani nic od dr?
@denousek urcite se poradim s dr. Vsechno je ale tak strasne na posledni chvili a z toho jsem asi nervozni 🙂
@michaelasusova nemusis to hlasit, ja se jen chtela vyhnout tomu zareni. Zadnej papir jsem taky nemela, rekla jsem, ze jsem cerstve tehotna a oni me vzali bokem a bylo. Nikdo to neresil.
@michaelasusova já letěla loni když jsem teda byla ve 14tt a doktor s tím neměl problém a let jsem zvládla úplně v pohodě, jak kdybych těhotná nebyla
@monasek84 tak to ani nevím, a procházela jsem normálně těma rentgenama. Ale už mám zdravýhoo kluka doma 4 měsíce, tak to asi neublížilo 🙂
@luckavolosyn to bylo hlavne pro muj "dobrej pocit" , ono toho zareni je stejne vsude kolem plno 🙂
@monasek84
@luckavolosyn To totiž není žádnej rentgen, ale detektor kovu. Takže to nedělá žádné radiační ozáření, jako např. rentgen u lékaře.
@michaelasusova Měla jsem na začátku těhu taky letět, dokonce přes 13h, tak jsem se ptala mudr., a prý bez problému. Pokud jste zdraví, není proč se omezovat.
@michaelasusova Letěla jsem několikrát i v rizikovém těhotenství a dlouhé lety.Takže za mě problém nevidím.Pokud se těhotenství má udržet,tak se udrží.
Do Bulharska je to kousek 😉
Tak detektoru kovu bych se na letisti nebala. Daleko vetsi problem je tam nahore v letadle, kde je silnejsi kosmicke zareni a navic na cloveka pusobi zmena tlaku. Pracovala jsem jako letuska a leta opravdu spousta tehotnych zen a nastesti jsem ani neslysela o tom, ze by mel nekdo komplikace (behem letu). Ale je to na uvazeni kazdeho...to zareni (nekde lze mozna sehnat srovnani, napr. 20hodinovy let se rovna ozareni jako pri rentgenu plic apod-to je jen priklad) plus zmeny tlaku. Vsimnete si co to dela s takovou flaskou vody (rozpina se a smrstuje) a vemte se ze to same se deje i se vsemi organy uvnitr tela a zrejme tedy i s mimcem. No ale jak rikam, kazdy musi sam zvazit pro a proti
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
zrovna je o tom článek v mamince kousek vám přepíšu:
nejvyšší riziko vás čeká v prvním trimestru a na konci těhotenství.Na začátku hrozí těhotným ženám kvůli tlaku v kabině potrat ,na konci pak z téhož duvodu předčasný porod.takže asi tak...neriskovala bych...
ale vy jste uplně čerstvě zeptejte se svého dr....
někdo třeba napiše já jsem letěla a dobrý to ovšem není záruka že u vás to dopadne stejně....
radim poradit se s dr.