Ahoj holky, jsem čerstvě těhu.. včera pozitivní test, vychází to tak na 4-5tt. K doktorovi jdu 9.5. to bych měla být 6tt.
Nevím, co mě čeká.. jaká budou vyšetření v 1. trimestru? Co následuje a tak? Děkuji vám Veve
@veverice27 Ahoj, mám to čerstvě za sebou, tak ti jen povím, že jsem byla na UZ na potvrzení těhu, pak v 10tt znovu, k tomu velký odběr krve na nemoci jako AIDS, žloutenka, atd. + zjištění krevní skupiny, pak ve 13tt screening což je velký UZ zjišťující vady miminka a k tomu tripl testy na vrozené vady. Pokud je vše ok, další UZ je až ve 20tt.
@veverice27 : já za prvotrimestrální screening platila 950Kč ( FN Ostrava), jinak tripple jsem odmítla, protože ten screening má vyšší vypovídající hodnotu, běžne se doporučuje tripple test už neřešit pokud vyšlo NT dobře v tom 1.trim screeningu. U tripplů je vysoká falešná pozitivita ( test ukáže postižení, které ale není) takže jsem se nechtěla zbytečně stresovat když riziko na 1.trim screeningu vyělo krásně. Jinak pojišťovna platí pokud máš genetické vady v rodině nebo vysoký věk ( nejsem si jistá, tuším nějak asi od 40), možná tam budou ještě nějaké možnosti ..... jinak k těm krevním odběrům na začátku těhu máš možnost si některé věci připlatit nad ten základ - já si třeba připlatila toxoplazmózu za tuším nějak 160Kč nebo tak nějak
ahojky, holky už tady vše popsaly, já jen připíšu, že prvotrimestr. s. stojí všude jinak, já jsem v Brně platila 1450.- a k tomu byla fotka zdarma. Na druhém screeningu jsem neplatila už nic a fotka byla za 50.- Patřím k těm maminkám, kterým vyšly triplly falešně pozitivní a byl to dost záhul na psychiku. Na genetiku mě objednali až za měsíc po výsledcích, zároveň s velkým UZ. Držím pěsti, ať je vše ok 🙂
V Olomouci v FN je prvotrimestrální screening zdarma 🙂 Teda alespoň 2 roky zpět byl...
Já na tripple ani nešla, v 1. trim screeningu jsem měla vše OK, takže jsem tohle odmítla... Dr. na gyndě mi to nepřímo potvrdila, že to je i zbytečné, samozřejmě to takto neřekla, ale jinými slovy... jen jsem ji podepsala papír, že to odmítám ... Tripple vychází často falešně pozitivně, je to hodně zastaralý test, pomalu nikde v Evropě se již nedělá.
No já zatím za fotky nic neplatila, na screening jsem dostala od doktorky žádanku a měla jsem ho zdarma.
@pt1981 děkuji moc... 🙂
@veverice27 Ahojky, promiň, byla jsem dnes dlouho venku, proto píšu až teď. Je to na Veveří, zadej si CPD Veveří Brno a vyjedou ti veškeré info. A jestli můžu doporučit, pak MuDr Vlašín je prý nejlepší a nám hned řekl pohlaví a příště už to jen potvrdil 🙂. Tak se třeba zkus zeptat, jestli bys nemohla k němu. Ale jinak jsou určitě šikovní všichni 🙂
@barinkas já jsem právě moc na výběr neměla... Já totiž čekala dvojčátka a jednomu přestalo bít srdíčko. Je pořád ve mě, i když už je to 14týdnů zpět... A plaší mi veškeré výsledky a proto toho musím absolvovat víc. Vyšlo mi, že malá bude mít rozštěp páteře nebo bříška, šance 1:2, takže drsný ☹... MuDr Vlašín mě důkladně prohlídl a uznal, že je vše OK, že na plodovku nemusím.... V 1trim screen bylo taky vše ok, to až ty triplly.... A je super, že někde dělají ten první sc. zdarma, určitě to naláká víc maminek...
@ajinka17 Ahojky, promiň, byla jsem dnes dlouho venku, proto píšu až teď. Je to na Veveří, zadej si CPD Veveří Brno a vyjedou ti veškeré info. A jestli můžu doporučit, pak MuDr Vlašín je prý nejlepší a nám hned řekl pohlaví a příště už to jen potvrdil 🙂 . Tak se třeba zkus zeptat, jestli bys nemohla k němu. Ale jinak jsou určitě šikovní všichni 🙂
Ahoj holky zítra jdeme na tripple test v I.trimestru, mám si s sebou vzít moc nebo nemusím? Děkuju za odpověď 🙂
Zvu Vás do soukromé skupinky Lednovky 2015 (samozřejmě ty, kterých se to týká) 😀
Ahoj holky, včera jse byla na 1. vyšetření - jsem v 7.tt a jsem docela z pana dokrota zklamaná. Čekala jsem, že mi vezmou krev, nějaké stěry a bůh ví co, abychom věděli, zda je vše v pořádku a nic se nekonalo. Jen mi udělal utrazvuk, řekl milimetry jinak vůbec nic. Měla jsem pocit z pana doktora Krále, že tam otravuju a bylo zbytečné tam chodit, byl opravdu nepříjemný. Neřekl mi vůbec nic ani ohledně těhotenství a toho co mě čeká a ještě dodal, něco v tom smyslu, že takle byrzy je vše jedno, protože polovina těhotenství končí potratem... Opravdu z něj mám špatný pocit. Nakonec mě objednal za 14 dní na další UZ... je to doktor Král, Gynfem Strašnice... co si o tom myslíte?
Děkuju, jsem prošku klidnější, přístup doktora Krále strašný...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@veverice27 Bude ti dělat stěry, odebírat krev. Pak ti asi nabídne prvotrimestriální screening-není hrazen poišťovnou. Jedná se o vyšetření krve + uz kde ti vypočítají riziko Dow.syndromu..., kontorluje se přítomnost nosní kůstky, projasnění šíje, všechny orgány v miminku... Manžel měl vrozené vady a dr mě na toto vyšetření dal žádanku tak jsem nic neplatila jinak v Gennetu by mě to přišlo na 1100,- ... a to je myslím všechno... pak v 16tt se dělá triple test. mě místo triple testu dělaly tzv.integrovaný test kde se dá dohromady krev z prvního screeningu a druhá krev ze 16tt a to opět vyhodnotí rizika, k výsledkům mi pak dělaly znovu uz . Pak se dělá velký uz ale na ten se teprva chystám...