Našla jsem zde jen hrstku pár let starých diskuzí a tak bych se ráda zeptala v nové, zda tu někdo měl u plodu vysoké šíjové projasnění? Jak vám to dopadlo? Vstřebalo se to nebo z toho byla vývojová vada?
Za jakékoli informace děkuji.
napište mi zprávu🙂
My měli jen velmi mírně vyšší (hodnotu si nepamatuju), všechny ostatní testy ukázkové, dcerka naprosto zdravá.
@kristynasam psala jsem, děkuji.
@lentilkah u nás je jinak vše v pořádku. Nosní kůstka i srdce je zdravé.
My sme mali pri druhej dcere horsie vysledky sijoveho projasneni. Nepamatam si kolko. Zistili to na prvom screeningu. Museli sme tam ist este raz v 16tt. A tam uz vsetko ok. Dcera je zdrava.
A jak vám dopadl 1. screening? Myslím pravděpodobnosti na DS a jiné vady? Od toho bych se asi odpíchla.
@empik méně než 1:100. Řešit se to ještě bude, jen mě zajímalo, jestli s tím někdo má zkušenosti a jak to dopadlo.
To je dobre, ze nic jineho na utz nenasli. Urcite to zvysuje sanci na dobry konec.
Jak je na tom krev?
Ahoj, mám čerstvou zkušenost. Jak vysoké to NT máš? Prý je hranice 3,5 mm. Mě naměřili 3,3 mm a chtěli, abych přišla na kontrolní UZ v 17 tt. Jinak byl CS v pořádku, negativní.
@rosalindamelinda 4mm, také jdu na kontrolu v 16tt.
@lentilkah krev vyšla dobře, jediné vyšlo to vysoké šíjové projasnění. Kvůli tomu vyšel i ten screening méně než 100. Máme za sebou i Panorama testy. Ale na výsledky se čeká 10 dní. To je celkem dlouhá doba při čekání na verdikt u miminka.
Ano, to cekani je dlouhe, znam z dalsich tehotenstvi. Tak drzim palce, aby bylo vse v poradku.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ja mam zkusenost s NT 8mm, k tomu vada srdicka. Z klku se potvrdil DS.