Vysoké hCG a nízke PAPP-A. Může se stát zázrak?

kayliess
3. srp 2022

Ahoj, vyšlo mi HCG 3,1 mom a papp a 0,429. Zjistila jsem, že nízký papp a vysoké HCG poukazují na DS. Bylo mi doporučeno další testování…

NT 1,7, nosni kost pritomna, bez otoku v zahlavi, srdicko funguje dobre a jsem mladá, takže dohromady riziko “jen” 1:552

Ale ta krev mi prijde spatne, mel to nekdo tak a nakonec bylo dite OK?

susmevem
3. srp 2022

@kayliess ... a tyhle výsledky máš z genetiky, nebo? Bylo ti doporučené další testování, tak na něj jdi...🙂

kayliess
autor
3. srp 2022

@susmevem 1.screening NT+, na další testování jdu…

haskre
3. srp 2022

@kayliess vychází to často špatně nebo na hraně…měla jsme také nízké papp,riziko 1:303 zaplatili jsme si maternity test a vysledek byl do tydne a vše Ok..teď už mám po druhem screeningu a vše je ok

glk
3. srp 2022

@kayliess já měla 6.336 fbhcg a Papp 0.796 riziko DS 1/79 byla jsem na odběru plodové vody a výsledky v pořádku. Teď tu předemnou sedí skoro 14 měsíční syn a je naprosto v pořádku 🙂

pavulka
3. srp 2022

Měla jsem hCG 3,658, PAPP-A 0,763. Riziko DS 1:4. Šla jsem ještě druhy den ke své doktorce, zde po úpravě hCG 2,507, PAPP-A 0,708, riziko DS 1:208. Další den jsem vzhledem k prvotním výsledkům podstoupila odběr choriových klků. DS, ani nejčastěji zjišťované syndromy nepotvrzen. Výsledky jsem měla do 24 hodin. Ještě čekáme na podrobné výsledky, ale vše vypadá dobře. V 17tt jsem absolvovala další podrobný ultrazvuk a FECHO miminka, to samé mě čeká ve 21tt. Dle všeho čekáme zdravého chlapečka 😉.

fatal_error
3. srp 2022

Ne kazdy Down ma vysoke HCG. Ja treba mela HCG 0,62 MoM a PAPP-A 0,18 MoM, sijove projasneni 1,5 a byl to Down, potvrzeno z NIPT i plodovky. plus teda tam toho bylo spatne vic.
Podle toho, co jsem nacetla v dobe, kdy se nas to tykalo, tak co spis realne ukazuje na problem, je velmi nizke PAPP-A a to pod tech 0,2 MoM, vetsi sijove projasneni a vyssi HCG bejvaj v drtivy vetsine pripadu nakonec v pohode a i to riziko mas pekne. Pri 1:552 bych byla v klidu.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru