Dobrý den Holky Ženy .
Chtěla bych se podělit s poznatkem od gynekologa. Byla jsem před cca 11 dny u mého gynekologa který mi řekl cituji: Ano asi jste těhotná ale nic tam nevidim , takže se uvidime cca za 14 dní pokud budete krvácet běžte do nemocnice.
Den před tím jsem byla na pohotovosti kvůl bolesti v podbřišku a na ultrazvuku a mám na papíře embryo 3 mm 6+tt
Včera jsem byla kvůli tmavé krvi na pohotovosti ...mam sraženinu na děloze prášky utrogestan atd atd ..plod 1,2 cm srdeční akce 7+4tt
Teď ve čtvrtek mám jít na UTZ k mému doktorovi který do teď byl super ale nějak se mi tam nechce teda protože , za prvé byl dost nepřijemný a hrubý při zavádění sklíček a za druhé mi řekl něco uplně jiného a ještě dost jako ..typu 10 rohliku a 1 chleba .........Přemýšlim že tam už nepůjdu ....co si myslite vy???
Pokud svému gynekologii nedůvěřujete, je těhotenství nejlepší dobou pro změnu. Byla byste po každè prohlídce zbytečně nervózní, jestli je vše v pořádku, jestli vše pořádně zkontroloval apod. Každopádně ne každý gyndař má ultrazvuk tak citlivý jako v nemocnici, takže opravdu ještě nemusel nic vidět... Spíš by mi vadilo necitlivé jednání. Osobně jsem si taky na začátku těhotenství našla nového lékaře a jsem spokojená. I když jsem měla komplikace a krvácení, vždy mě dokázal uklidnit a nakonec i rozesmát, přivést na jiné myšlenky. To bývalá lékařka byla psí čumák a asi bych u ní těhotenství psychicky zvládala hůř... A to ani nemluvím o jejích lékařských schopnostech, když jsem zjistila, kolik měla průšvihů, tak jsem od ní utíkala, co to šlo.
Lékaři v ambulanci nemusí mít tak dobrý UZV, takže opravdu ještě nemusel nic vidět. ale jestli se tam necítíš, jdi jinam. teď v těhotenství tam budeš chodit často, takže je lepší chodit někam, kde se budeš cítit dobře a budeš lékaři věřit.
Děkuji všem,,,,,,,za reakce mudrr pudrr vyměníme 😀 🙄
mám stejný názor jako @betelgeuzz. Můj gynekolog má obyčejný ultrazvuk. Takže třeba neexistovalo, aby viděl srdeční akci kolem toho 7tt. Viděl jen váček a možná nějakou piditečičku v něm. Ale nestresoval mě. Kontrola "miminka" u něj probíhala tak, že cca od 10 - 11tt poslouchal srdíčko dopplerem. Samozřejmě 3 velké ultrazvuky jsem absolvovala v centru prenatální diagnostiky. A bohatě mě to stačilo.
@dezyre
Ale to je takový že jo člověk je nejistý ....pokud půjdu na 1 screening to mě pošle někam jinam na všechny větší vyšetření a vlastně veškeré vyšetření bude takové napůl .Na to teda prdím já jsem viděla miminko na monitoru na pohotovosti včetně srdeční akce a chci obrazek pro manžela .. ne že půjdu na vyšetření a řekne mi nevidim nic -((( když už vím že ma přes centiment a bije srdičko jak o život.
To se teda naštvuuuu....ale problém je že nemužu najit gyndu,,,,,,tady jsem volala třem a mají plno.Teda ach jo....nerada z toho dělám kowbojku a hon na gyn.-)))
@andreaandy1 maloktorý doktor robí 1 screening sám, nemajú na to atest. Posielajú do centier prenatálnej diagnostiky, tak to proste býva. Druhý screening v 20tt taky tak. A medzitým tých ultrazvukov na poradnách veľa nebýva, väčšinou kontrolujú do 12tt zakaždým, kvoli riziku zamlklého tehotenstva a potom maximálne počúvajú srdiečko dopplerom, alebo urobia UTZ nadštandartne, pretože poisťovňa ich nepreplatí.
Čo sa týka fotky pre manžela - najkrajšia fotka je stejne až z toho screeningu v 12tt, dovtedy je to také nijaké a tú vám urobia inde.
Za mňa, pokiaľ ide len o to, že nemá najmodernejší ultrazvuk, ja by som nemenila, Pretože ani tie najmodernejšie prístroje nenahradia znalosti a skúsenosti a hlavne zdravý rozum.
1. i 2. screening dělají specializovaná pracoviště, nikoliv gynekolog, který na to nemá vybavení. Co se týká gynekologických prohlídek v těhotenství, tak já mám pečlivou lékařku, která mi dělá ultrazvuk při každé návštěvě. Dělá vždy vnější plus pro kontrolu vnitřní a klasické vyšetření. 🙂
Pokud máš ze svého gynekologa špatný pocit, také doporučuji změnu, ušetříš si stres okolo.
mika251
Já jsem psala hlavní důvod tohohle je moje nedůvěra k němu protože byl hrubý, dost mě to překvapilo.Měla jsem dojem že ho obtěžuji se svým těhotenstvím...A ráda bych podotkla že tu neplodnost mi na základě vyšetření krve atd diagnostikoval on....ja jsem totiž počala přirozenou cestou a to roky nešlo a žila jsem v tom že to ani nepůjde.Prodělala jsem IVF ,,,dost náročné protože mám cévní mutaci picham si injekce na ředění krve a ja nevim co je mi 32 let.
Mám dojem že se on cítíl vykolejený ,,,jeho reakce na mé těhotenství byla ironická ...a podobně ..a to jak zaváděl sklíčka nekomentuji vůbec........
A ještě bych chtěla podotknout že ikdyž má zastaralý ultrazvuk a to si nejsem zcela jistá neznamená že má zkušenosti já jsem tu jeho věk nepsala.-))
A rozum ,,,ten snad má akorát ho nechal doma, když jsem přišla na vyšetření protože to jak semnou zacházel jen proto ,že nechtěl přiznat že můžu otěhotnět přirozenou cestou bylo absolutně jasné.Byl znechucený odměřený ....nikdy sem ho takto nezažila.
@andreaandy1 v tom prípade nemá zmysel u neho ďalej zostávať. Len som chcela ozrejmiť, že meniť gynekológia kvoli fotke z UTZ nie je až tak nutné, pretože tie špecializované vyšetrenia sa stejne budú robiť inde.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj pokud se u něj necítíš dobře jdi jinam u prvního těhotenství jsem měla takového blba pokud člověk kupoval vitamíny od něj tak byl klid ,ale jak si řekla nechci byl to protivný dědek a každá návštěva byla utrpení .Změnila jsem doktora velká spokojenost 😵