ahoj chtela bych se zeptat k tomu vysetreni cukrovky. Vetsinou po ranu kdyz se nenajim tak mi je spatne a dokonce zvracim. Co kdyz po tom co vypiju ten caj to vyzvracim? To bych musela jit znovu? Nebo jak to je? 😕
no asi znovu nebo mužeš test odmítnout není povinný ale nebyla by jsi jedina co by se z toho pozvracela
skus si dát aspon ráno čaj
@ratatooy a co se vlastně všechno může dít dál, když to by žena odmítla? je fakt, že jsem si říkala, že druhé bych možná brala, ale ten test bych znovu absolvovat nechtěla 😀
Já myslím, že tento test rozhodně nezvládnu, mám odpor ke všemu sladkému, tekutiny - pokud je to víc než 1dcl - okamžitě letí.
Neexistuje nějaká jiná varianta tohoto testu ???
@blahova_andrea no co se muže dít jedině to že bude mít nezjištěnou těhu cukrovku,která muže byt i silná a následně to muže byt ohrožení pro miminko jako poškození mozku,ja ji u prvniho mela ted sem se tak tak udržela na hranici,další věc byla že u cukrovky muže dítě být větší a je třeba rodit cisařem i kvuli možnému glykem,šoku
@blahova_andrea
@ratatooy Mě právě sestřička při objednání řekla, že si mám sebou donést 1/2l černého neslazeného čaje
@blahova_andrea ale vetšinou je to v poho dá se to zvládnout na dietě a mimčo je v pořádku
ja sem an tom u prvního byla v létě takže sem to slupla jak malinu jakou sem měla žízen ale ted to bylo taky horší
no uvidím jak dopadnu 😖
ale musela sem se ted smát když tam na me čekal manža s malym a ja sem se ksichtila a malej mami co je nechutná ti to?
@ratatooy hmmm, tak macíka jsem měla i bez cukrovky, ale je fakt, že poškození mozku bych riskovat nechtěla
@ajurka tak to se máš, to ti tím sirupem asi osladí ten čaj 😉 já to měla jen rozmíchaný ve vodě, takže pro mě fakt děs. s tím černým čajem by to asi bylo snesitelnější.
@ajurka Pokud glukózu vyzvracíš (a glukóza může být ve vodě i v čaji, záleží co která laborka preferuje), test nemá smysl a měla bys ho opakovat. Test samozřejmě není povinný a můžeš ho odmítnout. Ale podle mě to není dobrý nápad (leda bys teda s odmítnutím testu držela celou dobu dobrovolně dia dietu a měřila si glykémie).
@blahova_andrea no a ted si vem že s cukrovkou by mohl mít klidne i o kilo víc
@ratatooy hrůza. narodil se o měsíc dřív a měl skoro 3,2kg. už tak říkali, že kdybych ho donosila, tak bychom šli asi na císaře, takže představa dalšího kila na víc ... ee ☹
@llluckaaa tak třeba u nás glukometr je, ale než si každý den měřit cukr, tak to asi raději vypiju ten hnus ☹
@blahova_andrea Já nemyslela každý den, ale výběrově po větších a "rizikových" jídlech.
@blahova_andrea oni se ty eti asi rodí dřív samy od sebe když už mají porodní váhu určitě to má nejakej duvod z přírodního hlediska že by s tam třeba nevešel
@llluckaaa tak to by u mě bylo každý den 😀 😉
@ratatooy já si taky myslím, že už byl prostě hotovej a že už se tam nudil a nechtěl zmeškat vánoce 😀
@ratatooy Však jsou ve smažáku hlavně tuky a skoro žádné sacharidy, to bych se divila, kdyby po něm glykémie do dvou hodiny vyletěla 😉 Předpokladem by samozřejmě bylo držet dietu a měřit po některých jídlech, aby věděla, že je vše v pořádku.
I když už máš těhu cukrovku, tak si přece taky neměříš po všech jídlech.
@blahova_andrea Jenže jak jsem psala, pokud někdo odmítne test, tak by měl pak raději dobrovolně dietu dodržovat, a to by velká a riziková jídla neměla být každý den 😉
@ratatooy Já to třeba vím 😉 Ale když si budeš měřit dvě hodiny po tučném jídle, tak tam vliv tuku neuvíš. Ten poznáš až za delší dobu (kolem 5 hodin). Však taky říkám, že by měla dodržovat dia dietu, což znamená hlídat i tuky.
Ty sis měřila opravdu každý den všechna hlavní jídla? Ale nebyla jsi na inzulínu, ne? Tak to jsi jediná, kterou znám, že to tak dělala.
Šlo mi o to, aby si měřila po velkých jídlech, aby cukrovku rozpoznala. Kdyby ji měla, tak by si pak samozřejmě měřila podle potřeby a domluvy s diabetologem.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@ajurka není to čaj, ale příšerně sladký jakoby sirup. já měla problém to polknout (nejsem na sladké a taky nejsem zvyklá vypít tolik tekutin naráz), ale přežít se to dá. jen mě stresoval ten časový limit ☹ ale myslím, že kdyby jsi to vyzvracela, tak prostě musíš jít znovu. když to nemáš celé v sobě, když nedodržíš čas a všechno, tak to neukáže to, co by mělo a je to k ničemu.