Ahojky, chtěla bych se zeptat, zda máte zkušenost s vyšetřením NT+ prosím? Mám hraniční hodnotu ICT 2,1mm a pan doktor mi řekl, že podle něho to vůbec nic není, že to tak dokáže udělat, ale raději chce za měsíc kontrolní UZ.
Děkuji ❤️
@fialka103 Zatím ta informace samotná nemusí nic špatného znamenat. Předpokládám, že to bylo řečeno na základě UZV a ještě přijdou kombinované výsledky s krevními odběry.
Pokud bude screening vyhodnocen jako pozitivní, čeká Vás konzultace na genetice, kde si budete moct zvolit, zda chcete podstoupit další testy na vývojové vady (z krve, které si hradíte sama nebo odběr chloriových klků, přip. plodovky).
@helen_h Nejjednodušší zkratka pro ultrazvuk je UZ. Jinde píšete dokonce UTZ, zde UZV. Jinak, 3 odpovědi za sebou...hm, zajímavé.
@rosalindamelinda Byla jsem na ultrazvuku na vyšetření NT+ a pro rozštěp páteře vychází 2,1mm odchylka, tak jestli nemá někdo zkušenosti s tím ❤️
@rosalindamelinda UZV = ultrazvukové vyšetření, normálně používaná zkratka
NT jsme meli 2,4 a vse v poradku vzhledem.k veku jsem.sla i na krevni testy NIPT
NT bylo 2,4 a také vše v pořádku 🙂.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Dobrý den, vysvětlila byste prosím ještě ty zkratky, pokud můžete.
Přesne jsem zatím nepochopila, o co vlastně jde. Díky.