Vycházky v těhotenství při vysoké škole

lucka1706
12. črc 2016

Ahoj děvčata, chtěla jsem se zeptat jestli máte některá z vás zkušenost, když si chci dodělat vysokou školou jestli dostanu neomezené vychazky nebo budu vždy muset nahlásit odkdy a dokdy budu ve škole??? Moc děkuji za odpovědi 🙂

lajla
12. črc 2016

Nemocenská je nemocenská, jako že jste nemocná...tudíž nemáte ve škole co dělat...
Znám ale případ kdy dotyčná dostala neomezené vycházky, ale to je na blahovuli gynekologa

lajla
12. črc 2016

Nebo jiného lékaře😉

terry1512
12. črc 2016

neomezené vycházky může povilit pouze lékař ossz tuším.Tvůj lékař ne.A žádat o to musíš sama.Většinou se povolují jen onkologickým pacientům.Nemocenská není dovolená.

derinne
12. črc 2016

@lucka1706 Neomezené vycházky už těhotné nedostávají. ☹ Byla jsem v podobné situaci,dodělávala jsem poslední rok dálkově,chyběli mi 2 měsíce výuky (navíc jen pátky) a pak státnice,ale do vycházek jsem se časově nevešla (škola 9-17h,cesta 2 hodiny),ptala jsem se doktorky na nějakou vyjímku nebo jak to udělat a bohužel jsem musela přerušit a pak pojedu individuál už s mimčem. 😖 Na školu se ohled holt nebere...

lucka1706
autor
12. črc 2016

Já chápu ,že nemocenská není dovolená,jen jsme nikdy na nemocenské nebyla a těhotenství je moje také první,přihlásila jsme se do školy a nečekala jsem ,že otěhotním tak mě jen zajimalo jestli s tim má někdo zkušenost 🙂

lucka1706
autor
12. črc 2016

@derinne Což si myslím,že je celkem škoda :( Tak nic tak see na to jen zkusim zeptat a zkusim to další rok,ptz v práci zustat nemužu je náročná na psychiku a 12ctkové noční směny nechci riskovat :(

xpila
12. črc 2016

@lucka1706 Noční jako těhotná dělat nemusíš, pokud nechce. Zaměstnavatel tě na žádost musí přeřadit. Takže je zbytečné, abys chodila na nemocenskou, když ti nic není. A ještě kvůli tomu musela přerušit školu.

terry1512
12. črc 2016

@lucka1706 Pokud máš práci nevhodnou pro těhotné a nemá tě zaměstnavatel kam přeřadit,tak nechoď na PN.Máš právo na překážky na straně zaměstnavatele.TZN. budeš doma za plný plat neomezená vycházkama.

verdos
12. črc 2016

@lucka1706 Záleží asi jaké studium na jaké škole. Já studovala i těhotná i s mimčem, kolegyně měla rizikové a tak se jen domluvila s vyučujícími a celý poslední rok ve škole nebyla - kromě zkoušek. Jiné dvě kolegyně raději přerušily... Jsou studia a fakulty, kde to jde. Ale jindy je to problém, vyžaduje se docházka a tak. Opravdu je lepší si to zjistit přímo v dané konkrétní situaci. S vycházkami je to ale tak, jak je napsáno výše.

hansed
12. črc 2016

@lucka1706 jsi zaměstnaná? Pak jsi na neschopence. Ale můžeš se domluvit s dr. na vycházkách...

lucka1706
autor
12. črc 2016

Holky jste hodné ,že mi tak radíte,ale zaměstnavatel pokud mě přeřadí na ranni směnu,tak na tom budou bité jen mé kolegyně jelikož už budou za mě muset pracovat na 12ctkách, jelikož nového člověka jim nedají pokud stav zustane početně stejný,jestli chápete ? :(

derinne
12. črc 2016

@lucka1706 Mi povídej,kvůli 2 měsícům a mohla jsem mít pokoj... A do vycházek se taky časově nevejdeš? Určitě se zeptej dr,ale já nepochodila 😒 Jako těhotná nesmíš dělat noční a 12 asi taky,ale pokud to je fakt náročný,tak to neriskuj kvůli škole. Ono ti to ani moc nevychází v letním semestru,rodit budeš ještě před zkouškama a pak toho bude hodně...

hansed
12. črc 2016

@lucka1706 a to tam nedají někoho z ranní? Na té vlastně bude jeden člověk přebývat...

lucka1706
autor
12. črc 2016

Nee ,protože na osmičkách nikdo není...děláme jen 12ctky...

terry1512
12. črc 2016

@lucka1706 No jako loajalita ke kolegyním a zaměstnavateli je pěkná věc,ale oni ti ty peníze o které přijdeš na PN nedají.Ale je to jistě tvoje věc.Jen se zbytečně omezuješ a okrádáš o svůj volný čas a možnost studia.

lucka1706
autor
12. črc 2016

@derinne Já bych teprve nastoupila od záři do prvního ročníku takže to mužu příští rok zkusit znovu,ale štve mě to....No ta práce je někdy i psychicky náročná 😖

bajana
12. črc 2016

@lucka1706 tak to si budes musiet zvazit sama - ci radsej zbytocne na nemocenskej, byt viazana vychadzkami, prist o prachy a mat hrozene studium, alebo nespokojne "bite" kolegyne

derinne
12. črc 2016

@lucka1706 Neděláš náhodou ve zdravotnictví?

lucka1706
autor
12. črc 2016

@derinne Ne nedělám,dělám na vyrobní kontrole v jedné nejmenované firmě 🙂 A na ranni směně bych stejně neměla co dělat ptz máme práci rozdělenou....tak bych tam seděla jako pecka a to já neumím a hlavně bych se citila celkem blbě, prostě ty vycházky přežiju i ty penize a školu zkusim přišti rok.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru