Vycházky na nemocenské. Kolik hodin? Je možné je rozdělit, dopo, odpo?

tercovka
9. led 2020

Zdravím těhulky, od dubna mě nejspíš čeká neschopenka (necelé 2 měsíce do nástupu na MD), protože dělám poměrně náročné povolání a začíná mě to v těhotenství již dost zmáhat. Mám dotaz k vycházkám, protože mám již doma 2 aktivní děti, které se mnou určitě nebudou chtít sedět pořád doma na zadku. Kolik hodin jste měli, je možné rozdělit?Něco dopo něco odpo? A je možné mít vycházky jinak o víkendu a jinak ve všední dny? Nějaký výlet i s přespáním asi nehrozí, že? Děkuji za info a pěkný den.

zdravuska1989
9. led 2020

Můžeš mít 6h denně, od kdy do kdy si rozdělís sama, pokud bys někam chtěla jet a přespat musíš nahlásit změnu adresy své lékařce která to pošle na sociálku... Co se týče vycházek jinak v týdnu a jinak o víkendu o tom jsem ještě neslyšela že by to měl někdo, to by lékařka asi musela změnu hlásit pořád dokola a to bych se divila kdyby byla ochotná.... PN máš jako nemocná, takže nevidim důvod proč si to pořád takto upravovat 😏 já byla na pn od 6.mesice, kvůli komplikacím a byla jsem teda vůbec ráda že mám možnost vycházek, taky se ti může stát že ti ji lékař nedá, už jsem to viděla....

hezz17
9. led 2020

Po x ypsylonte. Náročná práce není důvod k pn. To je důvod k přeřazení na jinou pracovní pozici. Pak nemusíš řešit vycházky

barcachejn
9. led 2020

Ahojky ja jsem na nemocenske od 10tt a uz jsem ve 26tt takze celkem dlouho :D Vychazky mi dal dr sam 6 hodin denne 2 dopo a 4 odpo.Klidne ti je da i dohromady a nebo rozdeli to si myslim ze jak budes chtit 🙂 Me to takhle celkem vyhovuje.Mame auto takze se vsude dostanu v klidu a krasne to stiham ty vychazky dodrzovat aniz by me nejak omezovaly 🙂 ale jak uz tu bylo receno kdyz te jen preradi na jinou pozici nemusis nic takoveho resit. U nas v praci to bohuzel neslo :/ takze jsem musela jit,ale radeji bych tedy pracovala a nemusela resit vychazky.

lv
9. led 2020

@barcachejn nešlo, tak měl postupovat podle zákona, doma za 100% platu

lv
9. led 2020

Pn max 6h, lékař může rozdělit na dopo-odpo, stejne o víkendu , může sem tam prepsat misto pobytu - vše na jeho uvážení, dle tdrav. stavu

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru