Ahojte maminky, stalo se vám některé, že jste vybrali jméno pro prcka a ani za nic jste se s ním ani po měsících nějak neztotožnili? Je to tak 3měsíce zpátky co jsme s manželem vybrali jméno Eliška, ale já doteď (33.tt) nějak necítím, že ta malá prďolka v bříšku je Eliška. to jméno líbí, nemám nic proti němu, ale prostě to tak necítím... Manžel není moc nadšený že bych to ještě chtěla měnit, ale co mám dělat? Myslíte že si časem zvyknu? Že si to vše sedne a prostě to bude Eliška, nebo bych si měla zabojovat a změnit to, pokud to tak necítím?
Tak vyberte jiné jméno ne? Času dost...
@hanka_11 taky jsem to tak mela u dcery. Vybrali jsme Gabrielu, ale nesedelo mi to. Pak ne a ne se s manzelem domluvit. Tak jsem si s malou promluvila, pozadala ji, at si vybere sama a mame doma Klaudii 🙂 manzel nejdriv prskal, pry jak ji budeme rikat, a jak jsem ji porodila, tak ji hned rekl Klaudinko a bylo (nemeli jsme presem nahlasene jmeno)
Já jsem se se jménem také neztotožnila a to i přesto, že bylo vybráno společně. Čekala jsem holčičku, která byla neustále potvrzovaná gynekologem. Výběr jména pro kluka byl na chlapovi a vůbec mi nevadilo. Ale hlavně mi to bylo trošku jedno, když to měla být holka. Jenže jsem den před porodem zjistila, že čekáme chlapečka. No, v tu chvíli jsem byla hotová z toho, co jsme vlastně vybrali za jméno. A narozením jsem se do toho jména absolutně zamilovala a neumím si vůbec jiné představit 🙂
@levandule_k u prvního prcka jsme měli vybranou Terezku, tu jsem si moc přála, ale měli jsme Vojtu. Po 3 letech jméno Terezka nějak upadlo, vybrali jsme Elišku, ale upřímně pořád ji říkám Terezko🙈. Líbí se mi i Nikol, nebo Gabriela. Spíš jde o to že už se o ni 3měsíce bavíme jako o Elišce i přede všema a je asi blbé to ještě na poslední chvíli měnit, ne? Manžel z toho taky není nadšený. Proti Gabince ani Nikolce by nic neměl, ale ta Eliška už se u všech kromě mě nějak ujala. Tak nevím no...😔
já to tak měla u druhé dcerky. Vždycky jsme vybrali jméno a mě tak do týdne přišlo úplně děsný, tak jsme vybírali zas a do týdne totéž. Takhle jsme vybrali a zase zavrhli asi čtyři jména, pak jsem ztratila trpělivost sama se sebou, napsala šest jmen, který by se mi líbily, řekla manželovi, ať jedno vybere a neříká mi ho, že když ho pak bude mít, tak si na něj prostě zvyknu. Takže když mě vezli na sál a ptali se, jak se bude jmenovat, poslala jsem je za ním 😀 Ale teda musím říct, že i tak mi to jméno k ní nesedělo a zvykala jsem si na něj fakt dlouho, asi rok jsem přemýšlela, jaký jiný by mi k ní sedělo líp... ale zvykla jsem si a teď mi k ní sedí 🙂
Ale pokud si nejsi jistá, nemusíš se rozhodnout hned. Radím ti počkat si, až se malá narodí, a rozhodnout se, až jí uvidíš. To taky jde, sice většinou v porodnici chtějí mít jméno napsaný předem, ale opravdu to není nutný, na pojmenování dítěte máš 30 dní. Kdybych to věděla, než se malá narodila, stopro by se jmenovala jinak.
@listopadka1 No, tak to asi tak udělám, protože jsem v tom fakt ztracená. V porodnici budou možná prudit, ale třeba mi to pomůže jak ji uvidím. Já jsem právě tlačila na manžela už brzy ať vybereme jméno, ať nosím v bříšku už konkrétní osobnost, ale fakt mi to k ní nějak nejde. Mám strach že když ji “přejmenujeme” na Gábinku nebo Nikol, tak přesně jak píšete, bude to po týdnu to samé.😔
Omg, kvůli tomu, že půlka tvých známých si myslí, že to bude Eliška, máš strach to změnit?? Jednoduše jim řekneš, pojmenovali jsme ji např. Gabriela, oni se budou trochu divit, ale to je asi tak všechno.
Až se malá narodí, budeš mít představu o výchově a tvoje okolí bude mít jinou, tak jim taky budeš muset říct, že si to přeješ takto a ať to respektují😉
@hanka_11 Určitě pokud ti jméno nesedí tak to změň ještě je čas, na ostatní nekoukej, je to tvé mimi, tvoje neboli vaše volba s mužem a všem do toho může být prd 😀☺️
Já třeba spíš poslouchám narážky na naše jméno pro prcka co vybral muž, že doufají že ho změníme a různě se i sázejí a také se mě ptají jestli opravdu zůstane to jméno.. až mě kolikrát ty lidi fakt štvou, ale říkám si, že je to naše volba 🙂🙂 Takže pokud se na to necítíte zvažte to ještě 🙂
Já jsem jméno první dcery nechala na manželovi. Ještě před tím, než jsme věděli pohlaví jsem věděla, jaké jméno chci pro kluka. A on zas věděl, jaké chce pro holku. Já to vzala prostě jako fakt, důležitější pro mě bylo mít vysněné klučičí jméno 😀 a pak bum, utz, holčička a ve mně to začalo. I když je to jméno krásné, trvalo mi to. Přijala jsem ho a "smířila" jsem se s ním až zhruba v jejím půl roce. A dneska to k ní tak moc sedí, že si u ní jiné jméno ani nedokážu představit 😊 máme krásnou holku s krásným jménem 😊
@hanka_11 mně teda přijde rozumnější, než čekat a doufat, že si časem zvyknu na jméno, které pro dítě nechci, dát takové jméno, které chci. Vůbec bych se neohlizela na to, jestli to není blbé před ostatními lidmi. Mimochodem není to blbé. Lepší, než aby tě celý život mrzelo, žes nedala "lepší" jméno.
Nám se líbilo jméno Linda, ale taky mi to nesedělo takže jsme vybrali jiné. Manžel s tím problém neměl.
Prvni miminko bylo cele tehotenstvi "Tonda". Pohlavi jsme netusili, ale Tonda by kluk nebyl. druhe miminko bylo v brisku proste "miminko". Opet jsme pohlavi znat nechteli. Nikdy jsme jim do briska nerikali jmenem. A nikdy jsme vyber jmena s nikym nekonzultovali.
Dejte jmeno, ktere se libi vam, na ostatni ohled neberte.
Presne proto jsem vsem rekla akorat pohlavi a vic nic. Zamyslene jmeno nikomu, kryci jmeno bylo "Elmo" a tak ho taky kazdy oslovoval. Nechtela jsem poslouchat reci proc tohle jo a tam to ne, jejich navrhy a uvahy... Ostatnim je do toho prd, je to vase dite a jen vy ho budete nejcasteji oslovovat. Pojmenovat dite muzes i po porodu. Podivej se pak na ni a uvidis, jak ji to pasuje.
My jsme taky rekli jmena rodine dopredu, aby si do porodu zvykli, ale vsichni byli tak presvedceny, ze to bude holcicka, ze pouzivali jen to holcici... A tak si po porodu museli zvyknout nejen na nove jmeno, ale i na neocekavane pohlavi, zvladli to dobre.
Původně jsme pro naši malou měli vybráno Stella nebo Sofie, ale taky jsem to tak nějak necítila jako, že si to sedne... A věděli to skoro všichni, že to tak je v plánu...pak jme to změnili, nikomu neřekli novou variantu a dozvěděli se ji, až jsme volali z porodnice, že je Julie na světě. Někdo se jménu divil, ale později mi třeba brácha řekl, že když ji viděli a vidí teď, tak to prostě Juli je a žádné jiné jméno si na ni neumí představit. Jinak paní z pokoje jela na sál, že zpět doveze Vojtíška a přijela s Adámkem 🙂 Takže pokud to necítíte, tak měňte 🙂 Budete to používat celý život ♥
@hanka_11 já jsem vždycky chtěla Natálku nebo Marušku pro holčičku a Davida nebo Jaroslava pro kluka. Když jsem zjistila, že jsem těhotná , tak jsme se nemohli s přítelem dohodnout. Česká jsme nmoc nemusí a u Natalky a Davida se kroutil. Hodili jsme to za hlavu s tim, že nevíme co to bude. V den kdy jsme se dozvěděli, že to bude holčička, tak nám na zahradě rozkvela první lilie. A tak jsme uvažovali o Liliane, ale chtěli jsme kratší, tak máme Lilly. Dlouho mi trvalo si na to jméno zvyknout. Ale když se narodila, bylo to jasný. U syna jsem si prosadila svou a klucinu Petra po tatínkovi.
My jsme vybírali jméno až hodně na poslední chvíli, i když jsme pohlaví věděli už od 13tt. Všichni věděli, že čekáme holčičku a pracovní název byl Evička kvůli termínu porodu. Skutečné jméno jsme rozhodli po kratičké debatě v 36 tt a rodina se ho dozvěděla asi týden před porodem. Teď jsem ve 20 tt, pohlaví zatím nevíme, je to prostě miminko a proces se jménem bude podobný.
U vás bych ještě doporučila debatu s manželem a spojit se s miminkem, ať zkusí rozhodnout samo. Na okolí se neohlížejte. Je to vaše dítě
@martiniquest jak si prosimtě vybrala jméno sama?
@hanka_11 normálně vyberte jiné jméno. Je to jen věc tebe a manžela. Až se malá narodí, pošlete informaci, že se narodila ta a ta. Maximálně se připrav na blbý dotazy, proč to není Eliška. Ale ty budou trvat pár týdnů a pak to bude jen úsměvná historka v rodinné kronice. Když to teď nezměníš, budeš se tím trápit nejspíš mnohem dýl, i když si nakonec zvykneš.
@malenka3 Proste jsem od ni dostala zpravu, ze chce toto jmeno.
Klidně to změňte, jestli ti to nesedí, na ostatní neber ohled. My jsme u prvního udělali zásadní chybu, že jsme jméno řekli veřejnosti. Řekněme třeba Šimon. Oni pak oslovovali mimčo v břiše Šimone, Šimonku, ptali se pořád co Šimon atd a mně to tak moc znechutili, že jsem byla rozhodnutá jméno změnit. Z milyho Šimona se vyklubala holka, jméno uz sme pak do porodu neřekli a ani u druhyho..
@hanka_11 Hele, abys nemela nervy, ze uz prede vsema mluvite o Elisce, tak ti prozradim jedno tajemstvi. Mozna krome prarodicu je to vsem, ale fakt prisaham uplne a naprosto vsem, uplne jedno, jestli se vase dite bude jmenovat Eliska nebo Zuzanka. Takze jestli to chces menit, klidne to zmen, vetsina lidi si toho pravdepodobne ani nevsimne.
@ai30 to je fakt, já si stěží pamatuju jména narozenejch dětí v mém okolí, natož těch nenarozenejch 😀
Když jsem čekala druhou dceru, s manželem jsme se téměř ihned rozhodli pro jméno Miriam a najednou mi to vůbec nešlo přes pusu, byť se mi to jméno hrozně líbilo. U první dcery jsem hned začala břichu říkat Amálka, tam to hned zaklaplo a o jiném jméně jsem vůbec neuvazovala, ale teď to nešlo. Začali jsme uvažovat nad dalšími variantami a padlo jich asi pět, ale nakonec jsme se obloukem vrátili k Mirince. Rozhodli jsme se ale, že jméno napíšeme až po porodu. Hned jak se malá narodila, tak se na mě manžel podíval a zeptal se mě, jestli je to Miriam a já jsem kývla. A dneska si jiné představit neumím a dodnes jinou ve svém okolí neznám.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
A jaké jméno ji chceš dát, aniž zohledňuješ manželovo přání?
Obecně mně osobně pokud se něco nelíbí, tak mi trvá hodně dlouho než to vstřebám😉