Dobrý den, vybírali jste někdo jméno pro miminko až po porodu? Kolik jste měli předvybraných jmen a pomohlo vám rozhodnout se, až jste miminko viděli nebo jste stejně byli na vážkách? Jak dlouho po porodu vám trvalo se rozhodnout a nebylo vám zpětně líto, že se miminko narodilo vlastně beze jména? Nepřišlo vám, že jste si na jméno museli déle zvykat, když jste se rozhodovali až po porodu?
Děkuji za diskuzi, ráda si počtu 😊 Ve svém okolí jsem se teď začala víc setkávat s tím, že rodiče se jménem čekají, až miminko poprvé uvidí. Akorát v porodnicích ohledně toho mívají připomínky.
Naprosto stejně jako u @gruyerre 🤗 3 jména, ale hodilo se jen jedno. Mrkli jsme a bylo jasno. Do 10 min po porodu dcera jméno dostala. 😉
@denuliss u 3.ditete jsme si nenechali říct pohlaví, takže jsme měli vybrana 2 klučičí a 2 holčičí, s tím že uvidíme po porodu. Trošku v porodnici prudili, ale bylo mi to fuk, měla jsem nastudované svá práva. A hned po porodu bylo opravdu jasno, 1-znacne. Že se miminko narodilo bez jména, na to jsem ani nepomyslela. Paradoxně, u 1. Mimi Jsem ho na začátku tehu oslovovala vybraným holčičím, protože přece intuice matky je neomylný. No, nebyla, nakonec to byl kluk 🙂
@denuliss nevedeli jsme vybrat medzi dvema. Manzel chtel jedno ja druhe. Dohodli jsme se, ze pokud se narodi do urciteho dne a hodiny bude verze jedna, pokud po verze dva. Takze si mrnousek vybral sam.
U posledního jsme neměli vybrané jméno pro holčičku a dělali jsme si legraci, že manžel umí jen kluky. Když se narodila holčička, bylo to překvapení, nechali nás pak po porodu cca 20 minu spolu, abychom se na jméně domluvili. Stačilo nám to. Nejdřív jsem si úplně jistá tím nejlepším výběrem nebyla, ale dcera své jméno miluje a myslím, že se k ní opravdu hodí.
@denuliss U nás to tedy nebylo až po porodu ale v den porodu … To co se líbilo chlapovi , nelíbilo se mě … nakonec on měl jedno vyvolené a já jedno vyvolené .. až když mě praskla voda tak jsem se zeptala dcerky jak se teda brácha bude jmenovat , dala jsem ji na výběr z těch dvou jmen ( i když předtím pořad říkala že se bude jmenovat tak jak jsem vybrala já ) tak odpověděla opak … Ale napsala jsem to tam i přesto, že jsem si na to jméno dodnes nezvykla .. Příště bych už asi chtěla mít jméno jasně vybrané mnohem dřív … U dcery bylo jméno vybrané , než jsme vůbec zjistili že budeme mít miminko …
@nikous621 Někdy je složité se domluvit, většinou někdo musí ustoupit, i ve svém okolí jsem se málokdy setkala s tím, že by se oběma z pádu líbila stejná jména. Já vlastně měla jméno vybrané od začátku těhotenství, ale manžel toto jméno původně nechtěl a tak mě znejistil, že jsem až do porodu nevěděla, jestli tohle jméno dát nebo dát jméno, které chtěl manžel (to se mi líbilo potom taky). Po porodu jsem byla nerozhodná, tak jsem výběr nechala na manželovi a nahlásil jméno, které jsem chtěla já. Pak jsem si říkala, jestli by synovi nesedělo víc to z manželova výběru, ale byly to jen hormony. Syn teď bude mít dva měsíce a jméno mu moc sedí, jen mi přijde, že manžel si pořádně ještě nezvykl, moc syna neoslovuje.
Jak dlouho máte po porodu, že jste si na jméno ještě nezvykla? Nepřemýšlela jste i o změně jména nebo přidání dalšího jména (toho, které jste chtěla)?
My meli jmeno lro prvni dceru mnoho let pred tim, nez jsme se o ni vubec zacali pokouset. Ale kdyz se narodila tak nekdy den po narocnem porodu jsem zpanikarila, ze se na ni bubec nehodi a ze spis vypada jako -jine.jmeno ktere vunec ani nebylo v hledacku-. Nicmene uz bylo pozde menit a nastesti jsme si zvykli, to puvodne vybrane jmeno se nam porad libi a ji nastesti taky a jine by nechtela.
U druhe dcery jsme se dlouho nemohli shodnout, ja mela svuj set kandidatu a manzel mel uplne jiny a zadny prunik. A pak najednou jsem rodila predcasne a vydesilo nas, ze by s nam narodilo dite beze jmena, tak jsme se rozhodli na semaforu cestou do porodnice pro jmeno, ktere do te doby zmineno vubec nebylo 🤣. Akorat jsem jeste rychle psala kamaradum, kteri uz meli takhle pojmenovanou dceru, jestli by jim to nevadilo (mne totiz doat iracionalne vadi shoda jmen). Ale nic jineho jsme nevymysleli, kamaradi souhlasili a jmeno sedi jak hrnec na p***l 🙂.
Nicmene v porodnici byla stejne vedena jen jako "baby of" a moje jmeno, rodila jsem v zahranici. Tam stacilo dite pojmenovat do konce sestinedeli.
My jsme se nemohli rozhodnout mezi 2 jmény, syn se narodil trochu dřív a dostal oficiálně jméno až 2 dny po porodu. V papírech měl psáno X a příjmení Ale vlastně jsme se rozhodli hned po porodu když jsme ho viděli, tak nám pasoval spíš k jednomu z těch 2 jmen. Jen jsme si nechali ještě ty 2 dny na rozmyšlenou.
V porodnici se mě občas sestry při návštěvě pokoje ptaly, "tak co, už má to miminko jméno. Pořád ne?" Bylo to celkem vtipný.
Zpětně si ale myslím, že je lepší jít k porodu už pevně přesvědčená o jménu. Synovi už jsou 2 a občas si říkám, že jsme mu měli dát to druhé jméno. Zatímco u prvního syna, kde jsme šli k porodu s jasným jménem nad tímhle vůbec nepřemýšlím.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
My to tak měli u první. Rozhodli jsme se za pár minut, co malá přišla na svět. Před porodem jsme se na jméně neshodli, po porodu mi bylo fuk, jak se dcera bude jmenovat. Takže jí pojmenoval manžel a nikdy jsem nelitovala.
V porodnici nikdo řeči neměl, jen se ptali jestli jí chceme pojmenovat na porodním sále, nebo se mají s papíry stavit jindy.