Všechna první těhotenství dopadají špatně? 😞

saji
31. bře 2017

Holky, zrovna jsem objevila dvě čárky na testu. Mám den do MS. Řekněte mi, podle toho co jsem pročítala, to jako opravdu všechna první těhotenství končí buď zamkle, nebo biochemicky? Dejte mi prosím naději, že ne všechna těhotenství končí špatně, i když jste testovaly takto brzy? Prožívám první pozitivní testy, ale tohle mi docela nepřidává ☹. Všude čtu, jak čárky začaly slábnout a nebo nesílily. No docela mazec.

terry1512
31. bře 2017

Já třeba v oku nemám nikoho komu by to nevyšlo. I moje první těhotenství bylo o.k. nemyslím si že je to tak že všechny první konci špatně. Hlavně to chce klid.

zazana81
31. bře 2017

Radím nepročítat ! Jen si užívat jara a všeho dobrého a pěkného, nestresovat se.

arielka222
31. bře 2017

@saji rozhodne nedopadají vsechny první tehu spatne. Mě teda se napoprvé taky nepodařilo, ale mám dost známých kterým ano. Není to o tom ze je to první tehu, když je plod špatně založený může se to stát kdykoliv a je jedno jestli čekáš první a nebo pate. Takže se hod do klidu a užívej si to 🙂 hlavně pozitivní myšlení 🙂

jipe
31. bře 2017

1. těhotenství vše ok, 2. zamlklé, 3. snad vyjde, mám několik kamarádek, co první těhotenství vše v nejlepším pořádku, pouze jednu, co 2x potratila, ale ted už je 20tt

saji
autor
31. bře 2017

Jéé holky děkuji, jste zlaté. Akorát jsem dneska zadala jak vypadají testy jiných děvčat před ms a už jsem viděla, jak byly nadšené a potom najednou konec, testy začaly slábnout a bylo. Dva dny hledám pozitivní příběhy a skoro samé negativní. To je fakt na palici.

jullli
31. bře 2017

Prvni tehotenstvi bylo uplne v poradku ;)
Druhe zamlkle, a ted treti take v poradku 🙂

kulistice
31. bře 2017

Většinou si lidi stěžují, když je něco špatně, to, že je něco dobré moc člověk neříká, takže je jasné, že se špatnými příběhy toho člověk najde více....měla jsem pozitivní test týden před MS, jen slabý duch..v době MS už krásný dvě čárky a dneska jsem ve 29tt...malá roste jak má a je v pořádku 🙂 určitě to dopadne dobře 🙂 musíte věřit a když ne, tak bylo něco špatně a tělo se toho raději zbavilo...lepší, než mít postižené dítě nebo muset jít na přerušení díky vývojové vadě 🙂

absintka19
31. bře 2017

@saji
1.necti
2.ja otehotnela poprve, nikdy potrat ani biochemicke, a Adelka uz v brisku zije 35tt 🙂
3.kdyz nema nekdo problem s tehu tak to nerika, rozvyklada se az kdyz problem je
4.necti na netu diskuze, vypni internet a relaxuj 🙂

lu_cy
31. bře 2017

Nesmíš se stresovat tím jak to dopadlo jiným...to je nejhorší co můžeš udělat. Musíš myslet na sebe a to malé a těšit se na něj. Ono i rady co v těhotenství můžeš a nemůžeš musíš brát s rezervou, základ jako alkohol atd. je samozřejmost. Každá jsme ale jiná a tělo si řekne samo ☺.

saji
autor
31. bře 2017

@kulistice Děkuji moc a gratuluji k holčičce. To bude pravda, co jsi napsala. Plno negativních věcí a co je pozitivní to moc lidi nepíše.

Holky, dodaly jste mi zase optimismus. Snažili jsme se půl roku, tak mám strach. Vím, že to nic není oproti ostaním, kde se snaží někdo rok a více, ale i tak. Jsem člověk, co potřebuje mít vše pod kontrolou 😀

lu_cy
31. bře 2017

Je fakt, že když je těhotenství v pořádku moc si toho o tom tady nepřečteš. Jak píše @absintka19...píšou se příběhy které jsou smutné už proto, že to člověk potřebuje ventilovat a smířit se s tím. Neznamená to, že by všechny těhotenství byli špatné jen to, že když je všechno v pořádku v podstatě není co vypisovat. Napíšeš dojmy a to jak se těšíš ale není to tak vidět.

lucinka58
31. bře 2017

mě se první pokusy nedaří, ale ségra otěhotněla a odnosila napoprvé 🙂

brokovich
31. bře 2017

Zvednu ti naladu. U nas prvni tehu a vse ok. Prckovi uz je rok a pul. 😉

ivuse20
31. bře 2017

Mě čárky zesílily okamžitě a slábnout nezačali, akorát teda asi v 8tt jsem málem o malého přišla to se zachytilo včas a nyní prospíváme 🙂 Takže né všechny těhu končí špatně 🙂 A opravdu nepročítat pak se to jenom zhoršuje

saji
autor
31. bře 2017

Holkyyyyy, jste fakt zlaté. Opravdu moc děkuji a gratuluji k miminkům. Já teda doufám, že to u nás dopadne stejně dobře 🙂

majaaa82
31. bře 2017

@saji vybodni se na Google a uzivej si toho, ze jsi tehotna... co se ma stat, se stane a googlenim tomu nijak nepomuzes a akorat se budes zbytecne stresovat... 😉

urtica
31. bře 2017

@saji Má se za to, že cca třetina všech těhotenství (je jedno, jestli je to první nebo třetí těhotenství) končí "špatně". Ona defacto nekončí špatně, je to jen (ve většině případů) způsob, jak se příroda chrání před narozením těžce nemocných dětí a - je to koneckonců důvod, proč mnoho rodičů oznamuje těhotenství až po skončení prvního trimestru.

Čárkami na tt bych se neřídila vůbec. Mně krásně sílila, ještě ráno v den potratu mi na uz řekli, že je vše v pořádku, srdíčko bije - večer bylo všechno jinak. Tím nechci strašit, chci jen poukázat na to, že toto je jedna z věcí nad kterou nemáme kontrolu a moc.
Vím, že je to těžké, sama jsem to nedokázala, ale domnívám se, že nejlepší řešení je zkusit to nechat plynout a věřit, že příroda to zařídí tak, jak nejlépe dovede.

V každém případě - z uvedeného vyplývá, že dvě třetiny těhotenství končí narozením potomka...😉

catf
31. bře 2017

@saji já jsem se zase stresovala do první kontroly, aby to nebylo mimoděložní...přitom to nebylo vůbec racionální, někde jsem si to přečetla a bylo to, takže chápu, čím si procházíš😉 Nám se to povedlo na první pokus (mně 39, manželovi 49), takže buď pokud možno v pohodě🙂

desireeclary
31. bře 2017

@saji Ahoj taky jsem poprve tehotna a po precteni tech diskusi rady jsem se desila nejprve kvuli bolestem ze bude mimodelozni, pak zas mi zmizely priznaky tak ze bude zamlkle, ted pro zmenu je to mladsi o tyden nez podle ms. Cekam za tyren na ten prvotrimestralni screening a uz si nedelam hlavu, proste moudra priroda vi, a bud to bude v poradku a nebo hold ne, ale pak budu rada ze se na to prijde drive nez u porodu na konci tehu. Mysli pozitivne a necti vsechno driv nez budes vedet od doktora na jisto co a jak, jinak budes zbytecne plasit 🙂

tomato543
31. bře 2017

@saji nečti blbosti.. užívej dvě čárky.. a já teda měla první , jak píšeš..ale nikdy by mě nanapadlo, že to tak má většina maminek..
Moje mamka měla z prvního těhu bráchu, babička mamku.. nikdy jsem se nad tím takto nezamýšlela ani ty se nezamýšlej,pokud těhu má být až do konce.. bude...nestresuj..👍

tomato543
31. bře 2017

ono celé těhu je ,,proč se strachovat" i bez čtení.. do 12 tt se nevydává průkazka, bo bětšina těhu končí.. pak je 1. screening, pak člověk čeká na kopance, každou návštěvu na utz se člověk děsí, jestli bude bít srdíčko, pak 2. screening, pak opět pořád hlídat kopance.. pak ozvy, a pak kdy tedy přijde ten porod.. poznám to.. kdy to přijde.. neboj.. ženské tělo je stavěné na to, aby přivedlo na svět mimouška.. ;)

jolana24
31. bře 2017

Výsledek prvního těhotenství se nám tu plazí po bytě a v květnu mu bude rok 🙂

dapele
31. bře 2017

Vím jenom o jednom těhotenství v okolí, co dopadlo špatně, a to jsem teď ve věku, kdy plodí a rodí snad všechny kamarádky a známé.
Já jsem o obou těhotenstvích věděla ještě před MS a to první tu už sedí vedle mě na sedačce a druhé se narodí v září.
Vím, že se to píše snadno, ale zkus se nestresovat. Pokud to má dopadnout dobře tak to dopadne a pokud ne, tak bylo něco špatně už od začátku a je v podstatě dobře, že to tak skončí. Budu držet palce ať je všechno OK.

kituska20
31. bře 2017

Blbost to je jen o náhodě 🙂

andelka
31. bře 2017

Asi takhle.. netestovala bych před ms. Zbytečný stres. Ale jinak .. je fakt že část těhotenství nedopadne,z okolí když tak uvažuju tak těch případů znám dost,ale ne jen u prvních těhotenstvích,ale třeba nedopadlo až druhé ( a další už jo). Já mám tedy dvě děti,u obou test 13dpo, den po očekávané ms která nepřišla.
Nestresuj se zbytečně,stejně se to ovlivnit nedá.

luj89
31. bře 2017

@saji ahoj, nevim proc si myslis, ze by mela vsechna prvni tehotenstvi koncit spatne... To rozhodne ne. Doporucuju ti hodit se do klidu, protoze te za tehotenstvi bude cekat spoustu vysetreni a jestli se u kazdeho budes takhle stresovat, tak si tehotenstvi vubec neuzijes a navic preneses tenhle zbytecny stres na mimi. Uzivej si tehotenstvi od prvniho dne, hrozne to utika 🙂

alcar
31. bře 2017

Tak ja mam v okoli zname nebo kamaradky, kterym nedopadlo druhe tehu. Ale v 90% dopadly dobre vsechny. Nema smysl ti rikat, at nic nectes, to je uplne normalni v dnesni dobe internetu, ze mas zajem byt informovana o tom, co vse se muze stat. Spis ty informace ber s rezervou a nenech se tim tak stresovat. Urcite bude vsechno tak, jak ma byt.😉

lenka080
31. bře 2017

Me i kamaradkam prvni tehu vyslo 🙂

dora13
31. bře 2017

To se ti jen zda, bo na internet vetsinou pisou zeny, co bohuzel maji tuto smutnou zkusenost. Ja byla tehotna dvakrat, mam dve deti a ve svem okoli si neuvedomuju nikoho, kdo by zazil potrat/zamlkle tehotenstvi, takze to tak fakt nemusi byt.

verusky
31. bře 2017

@saji jak tu radi- nic necti, uzivej jara a VĚŘ, ze je vsechno v poradku! moje prvni tehotenstvi ok... stejne jako ta dalsi. parkrat jsem slabe krvacela, vetsinou po nejake neopatrne cinnosti, takze me to hodilo do opatrnosti. prece jen jiny stav je zrovna pro me jiny stav, takze jsem pak nedivocila 🙂 uzivej a gratuluju 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru