Vitamíny pro těhotné, jaké?

jucy693
19. črc 2021

Ahojte. Beru teď jen kyselinu listovou už delší dobu, ale teď, že jsem těhotná, chtěla bych už něco, kde budou i potřebné vytaminy a další prvky, je něco, s čím máte nejlepší zkušenosti? Co by jste doporučili? Děkuji 😉

jiriiinka
19. črc 2021

Já brala ze začátku Femibion.. je tam vše potřebné.. ☺️

pampeliska1313
19. črc 2021

Femibion. Má v sobě naštěpenou listovku a údajně se líp vstřebá než když si koupíte tu klasickou. Mám ho na doporučení gynekologa.

jjasmina
19. črc 2021

@jucy693 Femibion

petulkadodo
19. črc 2021

@jucy693 Chytré miminko

beruska1889
19. črc 2021

@jucy693 brala jsem celé těhotenství Femibion, byla jsem s ním spokojená

jednaholkaa
19. črc 2021

Vip mami, to má i laktobacily..

ruzova_pastelka
19. črc 2021

@jucy693 Tak potíž je v tom, že každá žena má jiné potřeby a jinou životosprávu, a proto potřebuje trochu jiný vitamínový koktejl. Žádným z výše uvedených doplňků nic nezkazíš, jen ti některé mohou dát více a jiné méně. Doporučovat jeden tip vitamínů všem těhotným, jak je u nás bohužel běžné, je hloupost.

Obecně se dá říct to, že nejdůležitější je mít jiné vitamíny v prvním a jiné ve druhém a třetím trimestru. V 1. trimestru potřebuješ alespoň 800-1000 jednotek listovky denně, ve 2. a 3. trimestru naopak maximálně 600 jednotek denně (lépe max 400). Zbytek pak už záleží na tom, jak funguje tvé tělo a jaký máš životní styl.

janinne7
20. črc 2021

Ahojky pouzivam take Femibion. Doktor mi rekl, ze z vitaminu chytre miminko maji detatka pak vetsi hlavicku. V prvnim trimestru se uziva Femibion 1 a do konce tehu mas pak Femibion 2 a po porodu a pri kojeni mas Femibion 3

petulkadodo
20. črc 2021

@janinne7 Složení Femibionu a Chytrého miminka je téměř stejné. O velké hlavě po Chytrém miminku jsem nikdy neslyšela. Nemyslel to doktor spíš jako žert?

janinne7
20. črc 2021

@petulkadodo nevim 🤷🏼‍♀️ Ale take si myslim ze vitaminky jsou slozenim asi vsechny hodne podobne jen se lisi cenou.

gruyerre
20. črc 2021

Používám Superfolin (Chytré miminko)
@janinne7 to byl asi vtip s tou velkou hlavou 😀 jako že bude opravdu chytré miminko.

netopejr
20. črc 2021

Ovoce zelenina, ted.je sezona! Neni potreba do sebe cpát chemicky. Pokud Ti neco chybi, tak.si to dopln jednotlive. Je to mnohem vhodnější.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru