Chci se zeptat, jestli nemáte některá zkušenost s velmi nizkou hodnotou papp-a v prvotrimetrialnim screeningu. Vyšla mi snad 0,07 MoM. S tím spojené riziko DS 1:2. Ostatní hodnoty z krve a ultrazvuk se zdají být ok. Na genetiku jsem objednaná ale, co si budem...jsem z toho úplně nešťastná, v hlavě mi behají různé scénáře a, samozřejmě googlim, takže už jsem málem našla, že to vypada na blížící se potrat.. Proto se ptát na osobni zkušenost.. Děkuji
@escapelle Ten mám 72. Doktor se zminil jen o te jedne hodnotě a poslal na genetiku.
@escapelle Mám tady uvedene 2 různé jednotky. Tak vlastně ani nevím, jestli to nepíšu špatně.
Když je pappA hodně nízké a hcg naopak vysoké, opravdu to většinou značí vyvojou vadu. Což byl i náš případ v předchozím těhotenství.
Ale pokud je zbytek v norme, nehazela bych úplně flintu do žita. I když je jasné,že nervy a strach člověk má.
Hodně štěstí,ať to dopadne dobre🍀
@escapelle Děkuji.
ja mela pap-a 0,16, pokud jsi dobre pamatuji, celkovy vysledek teda byl 1:120. Pry spatna funkce placenty, na genetickem utz to uzavreli s ti, ze je zvysene riziko cukrovky, vysokeho tlaku a predcasneho porodu. Porodila jsem 34+0, cukrovku jsem mela.Syn je v poradku. Pockala bych na vysetreni, drzim palce.
Zdravím, včera jsem byla na screeningu a podle utz všechno v pořádku, NT 1,9mm, nosní kost přítomna, ale jedna hodnota papp mi vyšla 0,43, hcg v pořádku, věk 30 a v celkovém vysledku mi vyšel test pozitivní a riziko 1/160. Někde uvádí hraniční papp 0,4... Je možné, že tato jediná malá odchylka způsobí tak špatný výsledek? Díky
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
A free hcg máš v norme?