Velmi nízká hodnota papp-a. Máte osobní zkušenost?

31. srp 2023

Chci se zeptat, jestli nemáte některá zkušenost s velmi nizkou hodnotou papp-a v prvotrimetrialnim screeningu. Vyšla mi snad 0,07 MoM. S tím spojené riziko DS 1:2. Ostatní hodnoty z krve a ultrazvuk se zdají být ok. Na genetiku jsem objednaná ale, co si budem...jsem z toho úplně nešťastná, v hlavě mi behají různé scénáře a, samozřejmě googlim, takže už jsem málem našla, že to vypada na blížící se potrat.. Proto se ptát na osobni zkušenost.. Děkuji

escapelle
31. srp 2023

A free hcg máš v norme?

autor
31. srp 2023

@escapelle Ten mám 72. Doktor se zminil jen o te jedne hodnotě a poslal na genetiku.

autor
31. srp 2023

@escapelle Mám tady uvedene 2 různé jednotky. Tak vlastně ani nevím, jestli to nepíšu špatně.

escapelle
31. srp 2023

Když je pappA hodně nízké a hcg naopak vysoké, opravdu to většinou značí vyvojou vadu. Což byl i náš případ v předchozím těhotenství.
Ale pokud je zbytek v norme, nehazela bych úplně flintu do žita. I když je jasné,že nervy a strach člověk má.
Hodně štěstí,ať to dopadne dobre🍀

autor
31. srp 2023

@escapelle Děkuji.

evaviki
31. srp 2023

ja mela pap-a 0,16, pokud jsi dobre pamatuji, celkovy vysledek teda byl 1:120. Pry spatna funkce placenty, na genetickem utz to uzavreli s ti, ze je zvysene riziko cukrovky, vysokeho tlaku a predcasneho porodu. Porodila jsem 34+0, cukrovku jsem mela.Syn je v poradku. Pockala bych na vysetreni, drzim palce.

anexa
13. črc 2024

Zdravím, včera jsem byla na screeningu a podle utz všechno v pořádku, NT 1,9mm, nosní kost přítomna, ale jedna hodnota papp mi vyšla 0,43, hcg v pořádku, věk 30 a v celkovém vysledku mi vyšel test pozitivní a riziko 1/160. Někde uvádí hraniční papp 0,4... Je možné, že tato jediná malá odchylka způsobí tak špatný výsledek? Díky

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru