Holky zdravim, omlouvam se za ponekud stupidni dotaz, ale potrebuju uklidnit...zbyvaji mi 4 dny do TP a prisla na me nejaka depka...hlavne po tom, co jsem stoupla na vahu, mam uz +25kg, je fakt, ze mivam stavy obzerstvi obcas a furt se necim cpu, ale chci se zeptat, kdyz jim hodne sladkeho a tolik jsem pribrala nebudu mit tluste miminko ☹ ?? Nechci at se narodi buclik...jak jste to meli vy s vasi vahou a porodni vahou miminka ?? Je tam nejaka prima umera?? Vim, ze je to individualni, jen potrebuju trosku uklidnit...zacina na me pusobit ten predporodni stres 😀
A doktor odhad váhy nedělal? Sice to má určitý rozptyl, ale obvykle se pozná zda je dítě nějak velké.
Osobně si to nemyslím, že je v tom úměra.
Já jsem teda přibrala celkem málo, poprvé 7,5kg a podruhé 11kg, děti měly stejnou váhu 3,2 kg obě (mladší se teda narodil o týden dřív než starší, tak možná kdyby vydržel, tak by to ještě o pár deko vytáhl).
@radus90 Nemyslim ze mezitim bude prima umera, aspon u mne je to naopak neprima umera, ja pribrala k 35tt 4,5kg (aniz bych mela nekdy behem tehotenstvi nejaky ubytek vahy kvuli nevolnostem nebo podobne, proste jen moje telo nepotrebuje delat dalsi zasoby ani nezadrzuje vodu) a odhady vahy mimca jsou o cca tyden dopredu nez mam termin porodu..
vubec kvuli tomu nestresuj, mimco ma urcite tu spravnou vahu jakou potrebuje a jakou jsi schopna porodit 😉
Rozhodně to nemá žádný podstatný vliv.
Já jsem v těhotenství u obou dětí přibrala přes 20 kg a ani jeden neměli při narození víc než 3kg. Takže bych byla v klidu. Přímá úměra v tom nebude. 😉
mam dvě děti, při každém těhotenství jsem nabrala 30kg a děti měly porodní váhu 3,56kg a 3,86kg. Rozhodně si nemyslím, že by můj váhový přírůstek měl vliv na velikost dětí.
Tak někde jsem četla, že strava matky v těhotenství může založit budoucí problémy s váhou miminka, ale někde zase, že je to blbost, protože záleží na stravování i několik let před těhotenstvím.
Spíš to má velký vliv na to, kolik ti zůstane pak na shazování 😉
Kamarádka přibrala 30kilo a její syn měl 3,2kg,já přibrala u syna "jen" 14kg a měl 4kila...takže si myslím,že to vliv nemá..
U dcery jsem nabrala 30kg a dcera měla 3,1kg při narození a teď ve skoro dvou letech nemá ani deset kilo, takže bych tam nehledala vůbec žádnou souvislost 😉
taky si nemyslím, že by mězi tím byla přímá úměra. Já v těhotenství přibrala jen 8 kg a malý měl 3,95kg 😉
určitě ne .....já nabralal asi 9 kg a syn měl 4,47 kg
Já jsem nabrala 22kg a dcera měla 3760g. Řekla bych, že to extra nesouvisí. Držím palečky 🙂.
Taky myslím, že to nesouvisí , u dcery jsem přibrala 16kg a měla 3730g, u syna 20kg a měl 3250g ;) a mmch váhové odhady - u obou dětí se mi sekli o půl kila! U dcery směrem nahoru, u syna dolů 🙂)
Nesouvisí, u obou synů jsem přibrala cca 10 kg.
Jeden vážil 4850g a druhý 4700g 😉
U holky 12 kg a měla 3600g.
Já přibrala 13 kg a syn měl 3,90 .-)
Tak já mám dva extrémy na porovnání a fakt v tom nic nebude - první těhotenství +20kg a syn měl 4700g (39+2), druhé těhotenství jsem nepřibrala ani kilo a syn měl 5020g (37+3!!!!)😀 Obě těhotenství bez cukrovky 😉
ono se to neda brat podle briska nebo vahy maminky jakou vahu bude mit miminko ....podle utz se dela predbezny odhad vahy ale ani to neni 100% - ja u prvni nabrala 10kg a dcerka mela 3.600g, v druhem jsem taky 10kg a druha dcerka mela 3.800g a treti tehu 8.5kg a dcerka mela 3710g .... je fakt ze to vse bylo v briskach ale ...kazdy to ma jinak ..hlavne ze je zdravicko !
Ty jo, to jsou kolikrat fakt extremy, jak koukam 🙂...diky moc holky, clovek je hned klidnejsi, jste zlate...tady clovek vzdycky najde podporu a utechu 🙂...vahovy odhad mi prave delali jen jednou, kolem 32tt a to mel 1780g, to byl o tyden napred a od te doby nic, tak prave vubec nevim...tak uvidime, no.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
nabrala jsem 22kg a Venda měl krásných 3500g 🙂