Ahoj chci se zeptat celou dobu mi pani doktorka tvrdila ze mala bude mit kolem 3,5kg ve 37tt jsme meli 2700g dnes jsem byla na utz a namerili mi ze ted ma 3700g je mozne ze by pribrala 1kg za 14 dni? Je to presne? Nemohla se splest? Mam strach ze to bude nejaky macik... ted jsem 38+4... dekuji
váha miminka ja odhad +- půl kila. mě večer změřili malou na 3,2kg a ráno se narodila s 3,55kg a sousedka to zase měla naopak, odhadli ji přes tři kila a malej měl tuším 2,8kg. je to prostě jen orientační
mě říkali u prvního max. 3600 - porodní 3990g, u druhého 3700 a porodní 4150 gramů- takže u mě se sekli jen o 400 gramů 😀
No prijde mi divne ze by pribrala 1kg za 14 dni ale ted ktera se mylila to se dozvim asi az to prijde... 🙂
@sabrinaparolkova Ta udavana vaha je plus minus pul kila, takze zalezi, jak to zrovna zmeri, ja bych se tim nevzrusovala. Kdyz reknou 3kg, znamena to 2,5-3,5 kg proste.
No bud v klidu - mě v den porodu říkali ze bude mít max 2900 a ten den večer jsem porodila a mel 3460.. takze odhady jsou odhady a vůbec se s tím nestresuj..
Dekuji moc za odpovedi me to trochu vydesilo ale je to asi jedno vytlacit ji musim... 🙂
Záleží na ultrazvuku, měli by ti říct, jaká je odchylka. Mě řekli +-100g a trefili se naprosto přesně, odhad odpovídal porodní váze 🙂
@sabrinaparolkova mne necely tyden pred terminem delal odhad vahy na nejakem starsim UTZ a vyslo 3100g. Par hodin pred porodem mi delali odhad vahy znovu na nejakem modernim pristroji a vyslo jim necelych 4000g. Dcera po porodu mela 3240g, odchylka asi 700g...
U syna mi odhad nedelali ani jednou a po porodu vazil 3790g. Kdyby mi predem rekli, ze to bude takovy obrik, tak by me to asi dost vydesilo. Takhle jsem nevedela, co me ceka, byla jsem v klidu a tlaceni bylo bez problemu 🙂
@sabrinaparolkova to zaleži jak dr. měří. Ja jsem mela u syna odhad 3dny před narozenim 2700g a mel 2550g ve 40tt.U dcery den před porodem 3580g a v den pordu 3200g a jejio vaha byla nakonec 2900g.
@sabrinaparolkova Vitamíny nemají žádný vliv na váhu miminka.
@sabrinaparolkova bud v klidu....den pred porodem mi rekli ze malej ma pres 4kg....nakonec se narodil s vahou jen 3250g ..co se tyka vitaminu...nemaji na vahu ditete zadny vliv...femibion jsem brala cely tehu 🙂
u mě se sekli o 600g :D
U nas se pomerne trefili -- tyden pred porodem byl odhad 3300 g a maly mel pri narozeni 3650 g.
bud v klidu..🙂 mě den pred porodem řekli že malá bude mít maximálne 3500g ale spís mín , okolo 3100 g...no a mela rovný 4 kila..😀
@sabrinaparolkova tak mně řekli, že bude mít mimčo 3,2kg a narodil se kluk s váhou 3,16, takže se trefili přesně 🙂) Záleží na tom, jak to kdo měří, na utz....
U mě se sekli u obou dětí pouze o 100 gramů. Přijde mi že větší nepřesnosti vycházejí u těch těžších dětí. U nás odhad dcera 3 kg, skutečnost 2,9 kg, syn odhad 3,1 kg, skutečnost rovná 3 kg.
U nás odhad před porodem 3200 a dcera měla 3210g 😀
Týden před porodem odhad 2500g, den před porodem odhad 3 kg přesně. A další den se narodila s váhou 3160g 😉
odhad 3750g porodní váha 3300g
@sabrinaparolkova v 9 měsíci už moc odhady přesné nejsou, vůbec bych si s tím nedělala hlavu. Jak už je málo plodovky, dítě velké a hlavička natlačená dole, nedá se to moc přesně změřit...
U mne se tedy u první trefil přesně, řekl 3,1 večer před porodem a druhý den tolik opravdu měla. Ale byla KP, tedy hlava dobře změřitelná (a dle velikoti hlavy to UTZ na konci těhu počítá). U druhé mi na konci 38tt ten samý doktor řekl, že mi směrodatný odhad neřekne, že má už hlavu moc dole, ale že mu přijde ta normální. O pár dní později měla 3250. 😉
Je to jen odhad, realita může být úplně jiná..
u nás odhad 3.500 g, porodní váha 3.560g ve 41+0 tt
U mě byl odhad 3000g a malá měla 3000g, ale bylo to snad dva dny před porodem...
Tak 1kg za čtrnáct dní není moc reálné 😉. Ale jinak mě se u váhových odhadů trefili několikrát. Až mě to děsí, syna jsem rodila 4,5kg a odhad měl taky takový. Teď ve 32tt mělo mimčo 2200g a děsím se kolik bude mít při porodu zase...
U prvního mi říkal, že je to macík, ale váhu nikdy neprozradil. U druhého mi dvě hodiny před porodem říkali odhad 3,8 a měla 4,25 u třetího mi ve 36tt říkal, že už má přes tři kila, čekala jsem to, obě děti byly veliké... ale při příjmu do porodnice byl odhad 3,2kg a skutečná váha 3,38 🙂.
@sabrinaparolkova
To jo, vytlacit ji musis... Ja prvni odhad temer presny, mala 2750g a druhy odhad byl 3400 a mela 3700 a taky jsem zvladly. Ono to zas takovy vliv nema, mohou byt i tezke kosti a tak. Nejtezsi je porodit hlavicku a tam je rozdil v obvodu jen dva, tri centimentry, coz je skoro nepatrne.
Je to narocne pred tim porodem, vid? Ja mam dnes termin a nic. Snazim se zahanet strach a neresit (moc prace doma a s detmi, pritel ma jeste dva vetsi kluky v peci), ale neni to jednoduche. Vecer poslicci a nalehani hlavicky, ale to trva uz asi 14 dni a bez nalezu (CS 5 a za tyden se nehyblo nic).
Budeme mit krasna zdrava miminka!! Ve spravny cas...
@verusky je pravda ze je to hrozne narocne clovek uz je i psychicky vycerpany vsechno boli ale zatim nic ☹ ted me jeste vystrasili tady tim ze by pribrala kilo za 14 dni... u me poslicci byli od 36 tydne ted asi tyden a pul nic je ticho po pesine a porad nic ☹ takze mam strach abyc jeste neprenasela...
Odhad váhy plodu je jen orientační +- půl kila je na běžném pořádku. U dcerky odhadovali váhu den před narozením a sekli se jen o 100 g. U synka my gynekoložka osahala břicho ve středu a řekla, že to vidí tak na 3,5 kg. V pátek vylezl synek 3650g. Kamarádku strašili,jak bude mít malé miminko a vylezlo mimi 3800g. Věřím, že už se těšíte, až bude 😲 na světě. Já už jsem se poslední měsíc jen plazila. Doktoři pořád říkali, jak jsem otevřená a jak mi drží plodovka na heslo. Nakonec ji museli propichovat.... 😀
@sabrinaparolkova
Kilo za ctrnact dni nepribere, miminka ke konci nabiraji kolem 30g denne. Ja u doktorky mela odhad tri kila a pred tydnem v porodnici dali 3400, maji jiny ultrazvuk a namerili neco jineho (kontroly den po sobe). Me to teda potesilo, protoze cim silnejsi ditko, tim lepsi adaptace, ja s tim mym prvnim mrnousem mela starosti...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Brala jsem vitaminy femibion ale asi tak 2 krabicky za cele tehotenstvi