Ahoj holky asi budu za blbce ale nedá mi to a chci se zeptat...
Dneska jsem na domácí tiskárně skenovala nějaký dokumenty.Seděla jsem u té tiskárny bokem a všimla si,že jsem tam ten dokument dala blbě a otevřela kopírku(ještě než dojelo to záření- nebo co to je 😀 ) a papír otočila.Takže to nebylo chvilku zakryté.Teď mě máma vybláznila,že to mohlo uškodit miminku ☹ Jsem v 17tt a byla to fakt chvilka.Hledala jsem to různě na netu a našla jen diskuze o počítačích,mikrovlnce,telefonu,rengenu u lékaře ale nikde zmínka jak moc škodlivé je to z tiskárny.Přítel mi říká ať jsem v klidu,že z toho nic nebude ale chci se zeptat na váš názor.Jestli se o tom mám zmínit lékaři nebo je to blbost.Děkuji
Moc děkuji.. 🙂 Přišlo mi to taky jako blbost už proto,že na netu píšou,že i rentgen u lékaře nemusí poškodit plod(že záleží na více okolnostech) ale tohle byla fakt jen chvilka.Moje máma by mě nejraději zavřela do skleníku.Podle ní vadí snad všechno a já to beru jedním uchem tam a druhým ven ale tady u té tiskárny jsem si nebyla jistá.
@5pajina55 pokud je maminka typ plašan tak doporučuju si s ní sednout a vysvětlit, že tohle Tě stresuje... je dobré si to nějak vyříkat, protože ono toho s dítětem ještě bude hodně - od screeningů po třeba poslíčky, porod, kojení, růst zoubků, chození atd....
je super mít nadšenou babičku, ale může to mít i své stinné stránky, když je babička až moc aktivní a zasahuje tím do života, někdy třeba i ve velmi dobré víře...
hlavně si těhotenství užij, od půlky to hrozně utíká mi přišlo a pak už je člověk maminkou než se naděje... těhotenství je někdy náročnější, ale je to přece jen unikátní období v životě 🙂
@5pajina55 Při skenování u scanneru/kopírky mimo běžný elektromagnetický smog, ve kterém se stejně běžně pohybuješ, tiskárna vyzařuje jen silnější UV záření - to neprostoupí ani do větší hloubky kůže. "Ublížit" může jen TVÝM očím (např. zánět spojivek) a, při dlouhodobém působení TVÉ kůži - spálení jako od slunce.
Dobrý den, chci se jen zeptat, nikde jsem odpověď nenašla.
V obchodě na moji Tesco kartičku delší dobu prodavač svítil snímačem EAN kodu,miřil přímo na mě (břicho). Nemůže byt toto záření /vlnění pro miminko škodlivého?
Dobrý den, chci se jen zeptat, nikde jsem odpověď nenašla.
V obchodě na moji Tesco kartičku delší dobu prodavač svítil snímačem EAN kodu,miřil přímo na mě (břicho). Nemůže byt toto záření /vlnění pro miminko škodlivého?
@hg
😅😅
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
přijde mi to jako zbytečná obava 😉
určité škodlivé záření má např. skener na letišti nebo mobilní telefon....
ale klasický skener si myslím, že má pouze silné světlo
každopádně za tu chvilku by se miminku tak jako tak nic nestalo... řekni mamce, ať Tě přestane stresovat, že tím se OPRAVDU může miminku ublížit 😉