Ahoj holky, můžu se prosím zeptat, v kterém tt jste od gynekologa dostaly těhotenský průkaz a jaké prohlídky jste předtím než vám ho dal musely absolvovat? Dík
v 10tt.
Já v 8tt..v poradně jsem byla v 6tt doktor mi udělal prohlídku a ultrazvuk, ale byla jen dutinka, tak jsme počkali ještě dva týdny, už proběhl jen ultrazvuk a vypsal průkazku.
měla jsem před tím 2 UTZ a pak až v 11tt screening a při tom jsem dostala průkazku, teda respektive mě to čeká zítra 🙂 Ale vím, že jí dostanu, měla jsem to tak i u prvního. Před 14dny jsem ještě absolvovala odběr krve.
Před 3 roky ve 12tt a letos v 8tt. Než jsem letos dostala těhu průkazku tak jsem byla určitě na 1 vyšetření v 6tt, ale něco se jí nezdálo, tak jsem musela za 2 týdny na kontrolu a to už bylo vše o.k. a dostala jsem ji.
já vždy absolovala tak v 8tt první UZ a pak až ve 12-13tt dostala prukazku.
Průkazku jsem dostala a byla jsem 9+nějaký ten den 🙂
v podstatě okamžitě, takže cca 6.týden... já jsem zastánce průkazky hned, přece jenom jsou to nejrizikovější týdny (začátek - 12tt) a kdyby se něco stalo že bys nemohla mluvit, tak jak se to zdravotníci dozví?...
Já ji dostala u každého těhotenství až po 10.týdnu, což mi příjde divné, taky jsem pro aby byla hned po zjištění těhu, jen si myslím že je to o hodně o lenivosti průkazku vypsat a řeči, že potratů je nejvíce do toho 8.týdne (tahle odpověď mě dost zarazila, jak může něco takového doktor říct) , něco jako ve stylu škoda, napsané průkazky ☹
Po 10.tt. vždy. Poprvé snad kolem 12.tt., podruhé taky tak a potřetí 10+něco. Nevidím důvod v tom dávat průkaz dřív, stejně co se zapisuje? První KO a váha, pak se bere krev a najednou je ženská po 10t.tt a výsledky krve se už zapisují do TP. Nevidím důvod k tomu ji dávat dřív, stejně se do ní hned zkraje přece nic nepíše.
@orchidejka U posledního těhoteství si to ještě pamatuju, takže na první KO jsem byla v 8+4, zjištěna srdeční akce, změření mimina, Mudr si to zapsal jen k sobě, vzali mi krev, další KO za 2 týdny, to jsem dostala průkaz a tam zapsali váhu a výsledky krve.
Průkazku jsem dostala v 11tt
S prvnim v 6tt ted v 7tt
Mně dr. vysvětlovala, že raději dávají průkazku až po kontrole ve 12. tt taktéž z důvodu vysoké potratovosti v prvních týdnech těhotenství. Nejde ovšem o škodu z vypsané průkazky, ale o to, že ten proces jejího vracení na psychice žádné ženě nepřidá ☹
No a prohlídky? Někdy kolem 6+3 potvrzení těhu, kolem 9+3 kontrola srdeční akce, 11+0 odběr krve na biochem. screening a kolem 12+3 kombinovaný test.
po 13 tt, do té doby sem musela i platit 30 Kč za každou návštěvu-bylo jich do té doby asi 6, protože se hlídalo mj.mimoděložní těhu a jiné...
Prukajdu jsem dostala s prvním 9tt s druhym 8tt
já v 10tt u obou
V 11 tt.
v 8tt, když tlouklo srdíčko.
Na druhé kontrole, tzn v 10tt
Vzhladom na to, ze moje prve tehu skoncilo potratom, prukazku som dostala az po prvom screeningu. Ale je to snad uplne jedno. Bola som rada, ze vsetko je ok. A aj keby som cele tehu prukazku nemala, tak by mi to bolo jedno 🙂, hlavne, aby bolo vsetko v poriadku 🙂.
ve 12tt
Dostala jsem až ve 12tt a nevidím důvod proč dříve. Na co budu mávat průkazkou v 6tt, když to ve 12tt nemusí být pravda 😅 . Raději si vyslechnu, že 20% těhotenství do 13tt končí, a není to ničí vina, prostě se tak "miminko" rozhodlo. A počkám si, po "rizikovém" období z ní budu mít větší radost 🙂
Ja ji dostala hned na 6 tt pri potvrzeni tehotenstvi 😉
Dostala jsem ji už v 6tt což mě překvapilo, ale byla jsem ráda🙂 a na kontrolu jsem byla 6+5 kde mi ukázala mimi, pak v 9tt na odběrech a pak ve 13tt na genetice
Ja pokazde dostala prukazku s prvnim odberem krve, tak v tom 11tt, tak nejak.Nikdy jsem nepremyslela nad tim, jak brzo by ji treba dam meli nebo nemeli.Ale letos nam priroda dala malou lekci, ze ne pokazde se musi zadarit a musi byt vsechno ok a o miminko jsme prisli.Takze bude mit urcite sve opodstatneni, ze se dava az koncem tretiho mesice.Rozhodne bych v tom nevidela lenost lekare neco vypisovat, ale jen opatrnost nekoho, kdo se v tomto oboru pohybuje, ma nejake zkusenosti a vi, co se muze stat
Já jsem dostala průkazku v 10+0 tt dle utz (dle ms 10+5tt)
12tt
12 tt
V 7 tt ,hned na druhé kontrole.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
ve 12tt nastupem do poradny