V kolikatém týdnu jsou cítit pohyby?

lucinkakr
24. srp 2020

Chtěla bych se zeptat ze zvědavosti jsem ve 14 týdnu těhu a zajímalo by mě v kolikatem týdnu či měsíci jdou cítit pohyby miminka děkuji za odpověď

martina_cz
24. srp 2020

Já začala cítit první bublinky v 16tt, ve 20tt už to bylo hodně intenzivní, ale některý holky cítí první pohyby až okolo 20tt. Záleží i na uložení placenty 😊

hanih
24. srp 2020

Záleží na více okolnostech jako uložení placenty (pokud je vpředu, jsou pohyby cítit později), tvoje hmotnost (štíhlejší ženy prý cítí pohyby dříve), kolikaté je to těhotenství (při druhém a dalších těhotenstvích jsou cítit dříve než u prvního). Já první kopanec dostala v 19. týdnu, ale něco málo jsem cítila už předtím, jen to bylo takové těžko identifikovatelné.

marta_kovar
24. srp 2020

Každá jsme i jinak “citlivá” a vnímavá. Já jsem první pohyby cítila okolo 17 tt a o pár dnů to bylo i hezky vidět. Přítel je cítil také když přiložil ruku. A je to moje první těhotenství. Ale samozřejmě pokud chodíš do práce tak asi nemáš úplně čas tohle vnímat. 😊

lucinkakr
autor
24. srp 2020

@marta_kovar Já do práce uz od 2 měsíce těhu nechodím jsem doma na marodce napsali mi rizikové taky čekám první miminko tak nevím pořádně co a jak

marta_kovar
24. srp 2020

@lucinkakr Tak tomu dej ještě chvilku času. Já do teď ho cítím nejvíce když ležím na zádech. Je pravda, že jsem i hubená a placentu mám na zadní stěně. Ale necítila jsem to jako bublinky nebo tak. Prostě regulérní kopance a pohyby, které mám natočené i na videu.

misel027
24. srp 2020

Já cítila v 16tt, ale to bylo fakt takové pošimrání, nebo "bublinky" - nevím jak to nazvat. :D

monca_24
24. srp 2020

Já jsem cítila poprvé včera večer 17+6 ❤️ (první těhotenství)

michaela1990xx
24. srp 2020

20tt

terla
24. srp 2020

První v 18tt, u druhého už v 16tt. To už člověk ví, jak to vapadá. Ale je fakt, že se kolikrát směju, že mám pohyby a to těhu nejsem!🙂

riavais
24. srp 2020

@lucinkakr prvé pohyby som začala cítiť už v 16tt, bežne je to vraj až okolo 20-25tt 😊

tasimia
24. srp 2020

Pohyby jsem začala cítit tak 24tt. Předtím to bylo takové simrani, nebyla jsem si jistá či to jsou střeva nebo malá.. 🙂

ejmate
24. srp 2020

@lucinkakr Ja cítila první pohyby až mezi 20 - 22 tt, už si nepamatuju přesně.

tulipanek89
25. srp 2020

Poprvé jsem ucítila v 18.tt.,od té doby pravidelně. První těhotenství,placenta vepředu,hubena postava 🙂

loylii
25. srp 2020

@lucinkakr já dvojcata. Jednoho jsem cítila už v 13.tt, jako když te někdo zevnitř šimrá dratkem zevnitř. Ale mimco bylo úplně v rohu dělohy, tak proto. Druhou až v 17.tt a ta se rovnou otočila úplně celá, jako když děla sudy. Zažitek😉

radu98
25. srp 2020

@lucinkakr já první regulérní kopanec cítila na začátku 16tt, žádné bublání ani šimrání, ale rovnou prostě kopanec. Pamatuju si, že jsem se úplně lekla, co to bylo 😂

lucinkakr
autor
25. srp 2020

@radu98 😀 krásne potěšení tak uvidíme kdy to přijde

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru