Užila jsem 1 Xanax, ale nevěděla jsem, že jsem těhotná. Mohlo to uškodit?

15. únor 2024

Ahojte, oužila som 1 Xanax na večer, ale nevedela som ešte, že som tehotná. Tabletku som užila cca týždeň po pohlavnom styku, teda cca týždeň pred menzesom. Podľa mňa som už mala embryo v tele.

Môže to uškodiť? 😏

drakenn
15. únor 2024

Ne, buď klidná

julie290
15. únor 2024

Nie, týždeň po ovulácii si nemala embryo v tele. Veď ten týždeň po ovulácii ešte ani nevieš, že si tehotná.

gruyerre
15. únor 2024

Tak embryo v těle už jsi samozřejmě měla, ale také si nemyslím, že by ho to poškodilo. Řekni to doktorce/doktorovi, až půjdeš na potvrzení.

autor
15. únor 2024

@drakenn joj, dufam

autor
15. únor 2024

@julie290 ved prave, ze som nevedela, az tyzden cca na to som mala dostat menstruaciu...

autor
15. únor 2024

@gruyerre ale tyzden pred menzesom som ho uzila. Absolutne som netusila, ze som tehotna..

22hanah
15. únor 2024

@julie290 neví, že je těhotná, ale už se dělí buňky, nemyslím si, že jde s jistotou tvrdit, že se nemůže nic stát, i u dělení buněk se může stát chyba vlivem něčeho.

autor
15. únor 2024

@22hanah citam rozne clanky, aj forumy, kde doktori hovoria, ze prvych 21 dni nie je napojeny na krvny obeh. Vtedy este matka nevie, ze je tehotna. A v 5 tyzdni, ked ma prist menstruacia, zistia, ze su tehotne, a evidentne si uz daju pozor. Takto to priroda zariadila.

julie290
16. únor 2024

@22hanah áno ale u väčšiny žien ešte len nastáva uhniezdenie. Stať sa môže hocičo. Pravdepodobne by sa zle uhniezdilo. @autorka na 99% by sa nemalo nič stať lebo píšeš v tom čase nie je napojený na krvný obeh

pilzzee
16. únor 2024

Ja jsem mela v tehotenstvi dohromady asi 6 lexaurinu, z toho prvni dva naraz jeste nez jsem to vedela. Tak obecne mensi davky nevadi, pokud je to jenom vyjimecne. Hele ono ani pravidelny brani nevadi, pokud je to nevyhnutelny a je to pod dohledem lekare.

cilkat
16. únor 2024

Hele, myslím, že u Xanaxu je spíš problém možnost vzniku závislosti plodu v těle matky, než že by měl nějaké teratogení nebo potratové účinky. Týden před menstruací ještě nejsou krevní oběh matky a dítěte propojené, takže počítám, že se to k embriu nedostalo.
Takže tuhle jednu tabletku bych neřešila, ale co bych určitě řešila, je, že jsi ji určitě nevzala bez důvodu a ten důvod se může v těhotenství opakovat (a často zhoršovat - psychika v těhotenství lítá hodně). Takže určitě prober s doktorem, ať máš po dobu těhotenství a kojení po ruce něco bezepčnějšího pro plod/miminko.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru