Utrogestan - pocity pálení, měla jste to některá?

alinea
12. pro 2014

Ahoj, užívám utrogestan 3 x denně 2 tablety na podporu těhotenství. Bohužel při jeho užívání mám pocity pálení /vnější/ a pálení při domočování :think: . Moč je po kultivaci v pořádku. Na kontrolu jdu až za týden... Měla jste to, prosím, některá ? Utrogestan užívám už dva měsíce...Díky za zkušenosti.

lrg
12. pro 2014

Brala jsem ho jen měsíc a měla jsem po něm podrážděnou sliznici. Zkus ho polykat.

cabo
12. pro 2014

Uzivala jsem ho take na podporu tehotenstvi,ale neporadim, problemy jsem nemela. Ale rozhodne nepolykat. Kdyz jsem se na to ptala dr.,rekla mi,ze se tim snizuje jeho ucinek!!! Spis se zeptat doktorky,jestli to vymizi nebo treba poradi nejaky intimni gel a podobne

zabzulka
12. pro 2014

@cabo normálně jsem šest týdnů utroš polykala a vše bylo v pořádku, doktor mi to doporučil. Kvůli špinění jsem nechtěla zavádět. Když jsem se ptala, jestli je při polykání snížený účinek léku, řekl, že je to úplně jedno. Někomu utroš orálně způsobuje nevolnosti, proto upřednostňuje zavádění, jiné ženy můžou mít problémy (výtok, pálení, špinění) proto se polyká.

vlnka09
23. pro 2014

také beru Utrogestan 3* 1 tbl. a také jsem zaváděla ... ale mněla jsem tak porušenou sliznici (pálení,svědění) že teď musím přeléčit těmi glycerinovými globulemi a tak už také jen polykám.Ptala jsem se švagrové která pracuje na porodnici a prý je to úplně jedno,účinek se tím nesníží a navíc když je hodně porušená sliznice,tak prý vznikají i při porodu větší porodní poranění.Vzhledem k tomu,že je v oboru více jak 20let jí zcela důvěřuji 🙂 Takže taky polykám,zavádění bylo nepříjemné :-/

obyvatelka
30. dub 2016

mě ho dala doktorka právě kvůli tomu, že jsem začala špinit, tak aby se podpořilo těhotenství....nevěděla jsem, že taky může způsobovat pálení a špinění....

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru