Ahoj, chtěla bych se zeptat maminek zda mi ublíží nebo může nějak poškodit plod,kdyz si vezmu ve 12 tt NIMESIL na bolest zubů? Bohužel zubaře teď nezastihnu. Budu ráda i když poradíte jak na bolest popřípadě bez prášku. Jen nakonec mohu dodat, že Paralen mi nepomáhá. Děkuji za radu a informace. 🙂
Určitě souhlasím s tím, že raději zajet na pohotovost se zubem :(. Jinak kloktat různé vývary z hřebíčku, ústní vody, mě pomohlo i kloktat třeba slivovici (nepít!). Záleží z čeho zub bolí. Mě bolely osmičky, vždycky se mi udělal zánět v dásni kolem, že tam zůstal kus jídla nebo tak. Hodně pomohlo si to fakt brutálně vyčistit a mezizubníma a pak mi i dali stříkačku kterou jsem si tam pumpovala vodu jakoby pod dáseň aby se pročistila. Na chvíli to vždy pomohlo. Nakonec jsem stejně šla k zubaři, aby mi pomohl on.
Tady jde jen o dnešní noc, jasný že si zítra zajedu na pohotovost abych to do pondělí nějak prekousla. A děkuji za Vaše názory a rady.
Když mi bylo ouvej,tak jsem žvýkala i česnek...zabralo mi to aspoň na chvilku...
@tynuskap v tomhle týdnu bych nebrala bez porady s lékařem nic. Zkuste zavolat na toxikologickou linku. Myslím, ze jsou nonstop a léky mají v malíku ;) Alespoň by mohli říct jesli je to moc špatně, případně co jiného.
Určitě nic bez porady s lékařem
@alishka111 toxikologické informační středisko není infolinka pro těhotné, co si neumí přečíst příbalový leták, ale krizová linka pro otravy🙈🤷♀️
Podle spc je nimesil, stejně jako ostatní nsaid jako třeba ibuprofen kontraindikovám ve třetím trimestru, jinak se doporučuje nejnižší možná dávka, pokud přínos převažuje riziko.
Nimesil beru s opatrností i jako netěhotná. Mám ve francovce naložený hřebíček a mažu si s tím zuby, když mě něco zlobí.
Namazat místo teatree olejem 👍 úplně to otrne. Seženeš klidně hned v dr maxoj 😉
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@tynuskap nic než paralen nesmíš. Zuby mě zlobily na konci tehotenstvi a vzdy zákaz léků, jen paralen. Pro mě to byla bolest horší než porod. Zajed si zítra na pohotovost, lokální umrtveni nevadí, nech si zub ošetřit. Mně cistily kanálky v 33tt, pak dali provizorní výplň a zub dokončili až po porodu, kdyz uz mohli dělat rentgen.