Uškodí mi Nimesil na bolest zubů ve 12.tt? Nebo, jak na bolest bez léků?

tynuskap
26. únor 2021

Ahoj, chtěla bych se zeptat maminek zda mi ublíží nebo může nějak poškodit plod,kdyz si vezmu ve 12 tt NIMESIL na bolest zubů? Bohužel zubaře teď nezastihnu. Budu ráda i když poradíte jak na bolest popřípadě bez prášku. Jen nakonec mohu dodat, že Paralen mi nepomáhá. Děkuji za radu a informace. 🙂

barmil
26. únor 2021

@tynuskap nic než paralen nesmíš. Zuby mě zlobily na konci tehotenstvi a vzdy zákaz léků, jen paralen. Pro mě to byla bolest horší než porod. Zajed si zítra na pohotovost, lokální umrtveni nevadí, nech si zub ošetřit. Mně cistily kanálky v 33tt, pak dali provizorní výplň a zub dokončili až po porodu, kdyz uz mohli dělat rentgen.

ema90
26. únor 2021

@tynuskap Nimesil se nesmi pouze v tretim trimestru tehotenstvi.

Vzit si ho muzete, neublizi. Samozrejme stejne jako s paralenem- vseho s mirou.

martt
26. únor 2021

@tynuskap Nimesil bych si v těhotenství nebrala mne ho doktoři primo zakázali v těhotenství. On celkove není úplně nejlepší lek na bolest jde hodně na ledviny .

vitezove
26. únor 2021

Určitě souhlasím s tím, že raději zajet na pohotovost se zubem :(. Jinak kloktat různé vývary z hřebíčku, ústní vody, mě pomohlo i kloktat třeba slivovici (nepít!). Záleží z čeho zub bolí. Mě bolely osmičky, vždycky se mi udělal zánět v dásni kolem, že tam zůstal kus jídla nebo tak. Hodně pomohlo si to fakt brutálně vyčistit a mezizubníma a pak mi i dali stříkačku kterou jsem si tam pumpovala vodu jakoby pod dáseň aby se pročistila. Na chvíli to vždy pomohlo. Nakonec jsem stejně šla k zubaři, aby mi pomohl on.

tynuskap
autor
26. únor 2021

Tady jde jen o dnešní noc, jasný že si zítra zajedu na pohotovost abych to do pondělí nějak prekousla. A děkuji za Vaše názory a rady.

smajlinka
26. únor 2021

@tynuskap zkus ledové obklady, mohlo by to ulevit od bolesti

janiczka16
26. únor 2021

Když mi bylo ouvej,tak jsem žvýkala i česnek...zabralo mi to aspoň na chvilku...

alishka111
26. únor 2021

@tynuskap v tomhle týdnu bych nebrala bez porady s lékařem nic. Zkuste zavolat na toxikologickou linku. Myslím, ze jsou nonstop a léky mají v malíku ;) Alespoň by mohli říct jesli je to moc špatně, případně co jiného.

keksik002
26. únor 2021

@tynuskap pouze léky s paracetamolem - paralen, panadol.. Aj

jjasmina
27. únor 2021

Určitě nic bez porady s lékařem

drep
27. únor 2021

@alishka111 toxikologické informační středisko není infolinka pro těhotné, co si neumí přečíst příbalový leták, ale krizová linka pro otravy🙈🤷‍♀️
Podle spc je nimesil, stejně jako ostatní nsaid jako třeba ibuprofen kontraindikovám ve třetím trimestru, jinak se doporučuje nejnižší možná dávka, pokud přínos převažuje riziko.

te_reza
27. únor 2021

Nimesil beru s opatrností i jako netěhotná. Mám ve francovce naložený hřebíček a mažu si s tím zuby, když mě něco zlobí.

danvitka
27. únor 2021

Namazat místo teatree olejem 👍 úplně to otrne. Seženeš klidně hned v dr maxoj 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru