Ahoj holky,
jsem tu nová a čekám miminko (15.tt) . jednoho chlapečka máme doma a přála jsem si moc holčičku.
Na screeningu v Prenatalu v Brně, mi dr oznámila, že je to s velkou pravděpodobností kluk ... Trochu mě to vzalo. Nepište mi prosím nic, že nejdůležitější je zdraví, vím to moc dobře, ale touha po holčičce je velká...
je tu někdo , komu se spletli v pohlaví v Brně? U Vlašína jsme nebyli, to by byla asi tutovka, ale ted mě vyšetřovala doktorka Grossmanová, nejspíš je tam nová, před 2 roky tam nebyla. Navíc jsem nebyla nějak spokojená, vyšetření nekomentovala vůbec, jen mlčky miminko měřila :(
Asi nemám čekat nějaké zázraky, že...🙏
@johana225 ahoj, jistota to urcite být nemusí, nejsem z Brna, doktora neznám, ale mě dnes na screeningu mudr odmítla říct, protoze s určitostí se to dá říct od toho 20tt. Takže naději máš😉 a jinak Ti rozumím, mám dva kluky a taky doufám v holčičku, přála jsem si ji už po druhé 😀
@johana225 jistota je až po porodu 🙂 ja taky svou miniaturní části doufala, ze treba lékaři spletli a druhé dítko bude holcicka a pak jsem rvala ale štěstím, ze mam druhého kluka 🙂
Nám doktor v Karlových Varech řekl, že na 90% kluk a je to krásnej zdravej kluk. Ale zase jsou případy kdy rodičům tvrdili, že to bude jedno a bylo to druhý 🙂 Tak uvidíš až po porodu to je nejjistější
No co jsem slysela, tak na prvnim screeningu vetsinou trefi toho kluka, u holcicek se pletou vic. Nam bylo receno, ze na 70% chlapecek. A opravdu to chlapecek bude. Dvakrat na 100% se nam krasne ukazal, z nej uz holcicka nebude 😀
Ahoj.Mě screening teprve čeká příští týden, taky jsem se chtěla doktorky zeptat,jestli už vidí co to bude,ale jak píšete tak je to asi ještě brzy 🙂 čekáme první,takže je nám jedno jestli holka nebo kluk,hlavně zdravé miminko,ale přikláněla bych se k holčičce jako první a druhý pak chlapeček a přítel zase naopak,tak jsme zvědaví 🙂 Každopádně mi začaly hrozně padat a mastit se vlasy,každé ráno vstávám s novým beďarem a do jídla se musím nutit protože je mi celé dny zle...podle babských rad holčička,ale je to pořád 50:50 😀
@johana225 sice ne v Brne, ale tady zname rekli ve 13tt kluk ale ve dvacatem to byla uz jasna holka. A narodila se holka 😀
To by teda bylo úžasné překvapení😍 Ale mně se to stát nemůže, přesně jak píše
@kkaminka , V Brně se opravdu nemýlí.
My se dozvedeli pohlavi az dnes, tedy 24+1tt, nase holcicka mela pri kazdem utz nozky "na turka"
Kamoska cekala do 19tt kluka. Pak ji rekli, ze to bude holka a ma holku.
U nas uz v 13tt ze to vidi na holku, v 18tt potvrdili a byli jsme taky v Brne...
Ahoj, me taky vysetrovala tahle doktorka, a rekla, ze vypada to na kluka. Uvidime v zari jestli se to potvrdi. Pri dceri v tom 13 tydnu nam nic nerekli, protoze se mala neukazala vubec :D takze nemuzu rict jestli obcas se jim to splete, nebo ne.
Sice ne v Brne,ale ve 14tt potvrzen kluk...a 20 a 25tt jasna holka. Tak snad to holka zustane😉
Nám suverénně doktor ve 14 tt řekl kluka...a ve 23 ejhle byla z něho už 100% holka, takže bych to zas tak moc vážně nebrala...
Tak to budu ráda, když se ozveš 👍 A řekla ti to v %? Nám řekla , že 80% kluk...
Nám ten 2. screening vychází na začátek října, ale to si myslím že uvidí už i můj gynekolog do té doby..V prvním těhu mi to můj gynekolog hezky nafotil v 16.tt pindíka a varlátka 🙂
Holky to mi dává trošku naději, pořád tu holčičku strašně chci 🙂
@johana225 Ne, v % to nerekla. Jen ze vypada to na kluka 🙂 na ten druhy jdu az koncem zari, tak pak dam vedet jestli se to potvrdilo 🙂
Aha, tak držím pěsti, at je vše v pořádku ❤
@johana225 Dekuji i ja Tobe drzim pesti, at to dopadne jak jsi prejes 🙂
Zalezi na tom, jak je mimco natocene. U prvni to nebylo videt na prvnim screeningu a to si doktorka netroufla nic rikat, ale pak hned na normalni kontrole potvrzena holcicka pry na 100 % v 16 tt.
Ted v druhem tehotenstvi na prvnim screeningu v 12+3 byl malej tak bezva natocenej, ze i my jsme krasne videli, kam smeruje pohlavni hrbolek a doktor si byl jistej, ze to bude kluk. Ale pry na 95 % radsi. (ale rikal, ze z toho holka uz nebude 🙂 ) no a pak uz na kazde dalsi kontrole a screeningu opravdu potvrzen kluk jak buk, pytlik a pinda vzdy pres celou obrazovku 😀 tak snad uz se na holku nezmeni 🙂
Jinak kamoska se dozvedela pohlavi az ve 30 tt, do te doby mimco furt nozky u sebe ;)
tak ve 14 tt na pracovišti kde provádí genetické utz - takže mají špičkové vybavení je procento omylu malé (nic méně šance že se MUDr zmýlila je! )
Ale už na začátku 13 tt se dá určit pohlaví metodou směru hrbolku s jistotou asi 98% tuším. Samozřejmě za předpokladu kvalifikovaného genetika a kvalitního utz přístroje.
to chce klíd ;) já čekám třetího pinďoura 😎 a sem happy jak dva grepy 😀
Ale abych nekecala u druhýho sem to nesla těžce 🙄 jako to "smíření" fakt trvalo, snad do porodu. Byl to šok, všichni to měli mixlí a já né.. Ale hlavně zpětně můžu říct, že šlo o tu neznalost. Nešlo mi si představit, že mít dva kluky neznamená mít stejný děti!!! Na to sem si přicházela postupně a jako upřímně říkám, že se mi to ani už nechtělo teď na potřetí měnit a malé slečny se mnou nijak nelomcujou 😎 V oblečení a doplňkách se vyřádím tak jako tak, vlasy mají každý měsíc jinak střižený (výhoda kamarádky kadeřnice :D ) a hlavně jsou prostě fakt skvostný 😍😉
no nic méně - chápu - u toho druhýho je to prostě šok. Ale jde jen o to si to prožít a získat tu zkušenost.
@looolaaa to jsi řekla naprosto dokonale. Já jsem též potřetí tehu a pobavila jsem i svoji mudr - doufám v děvče, počítám s klukem - a tak zcela upřímně klucici jmeno je jasný, holka cca tři možnosti 😀 a uvidíme.
U nas ve 13. tydnu poprve i podruhe pohlavi rekli,v Brne u Vlasina a vzdy spravne. Poprve kluk a podruhe holka. Slysela jsem,ze pokud si neni jisty tak nerekne nic,ale kdyz uz se vyjadri tak je to 100% jak s pohlavim tak vroz. vyvoj.vadami.
Nas gyndar zase rika ze 100% je to az po porodu 😀
@johana225 V Brně v Prenatalu ve 13tt řečen kluk (ale ne u Grosmannové)...a co myslíš? Je to ten nejkrásnější a nejskvělejší chlapeček na světě ❤ Věř, že jsem po té informaci taky upínala naděje na 20tt, že se třeba sekli a bude to ta původně vysněná holčička. Fakt se za to teď stydím, syna miluju nadevše...ale naprosto tě chápu, kór když to je druhé, taky mi trvalo pár měsíců se s tím srovnat - šlo to teprv když jsem se vzdala naděje na holku - tj. po tom 20tt. No ale proč píšu - pokud ti v Prenatalu řekli kluk ve 13tt, myslím, že to kluk opravdu bude - mají tam kvalitní zobrazovací techniky, nesrovnatelné s tím, co má třeba můj jinak skvělý gynekolog. Vím, že to je opak toho, co bys chtěla slyšet, ale ještě jsem neslyšela o nikom, komu by se tam sekli, navíc s klukem. Podle obrázku bych já řekla, že to je krásný miminko 😍
V Prenatalu se moc nepletou, maji tam spickovou techniku a urcitou povest, takze zpravidla od boku nestrileji...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj, nemam osobni zkusenost z Brna, ale trebas u nas ve skupince holek, ktere cekame mimco na prosinec, je jich jeste nekolik, ktere nemaji pohlavi mimca doted jiste ;) myslin, ze odhad ve 14. tt se jeste klidne muze dr. plest. Mimochodem taky jsme si prali opak nez cekame. S porizovanim vybavy jsem se pak teprve smirila a zacala se tak nejak tesit ;)