Určení pohlaví ve 14. tt - je to jistota?

johana225
24. srp 2017

Ahoj holky,

jsem tu nová a čekám miminko (15.tt) . jednoho chlapečka máme doma a přála jsem si moc holčičku.
Na screeningu v Prenatalu v Brně, mi dr oznámila, že je to s velkou pravděpodobností kluk ... Trochu mě to vzalo. Nepište mi prosím nic, že nejdůležitější je zdraví, vím to moc dobře, ale touha po holčičce je velká...
je tu někdo , komu se spletli v pohlaví v Brně? U Vlašína jsme nebyli, to by byla asi tutovka, ale ted mě vyšetřovala doktorka Grossmanová, nejspíš je tam nová, před 2 roky tam nebyla. Navíc jsem nebyla nějak spokojená, vyšetření nekomentovala vůbec, jen mlčky miminko měřila :(
Asi nemám čekat nějaké zázraky, že...🙏

michaela_hermanice
24. srp 2017

Ahoj, nemam osobni zkusenost z Brna, ale trebas u nas ve skupince holek, ktere cekame mimco na prosinec, je jich jeste nekolik, ktere nemaji pohlavi mimca doted jiste ;) myslin, ze odhad ve 14. tt se jeste klidne muze dr. plest. Mimochodem taky jsme si prali opak nez cekame. S porizovanim vybavy jsem se pak teprve smirila a zacala se tak nejak tesit ;)

mamiiinnaa
24. srp 2017

@johana225 ahoj, jistota to urcite být nemusí, nejsem z Brna, doktora neznám, ale mě dnes na screeningu mudr odmítla říct, protoze s určitostí se to dá říct od toho 20tt. Takže naději máš😉 a jinak Ti rozumím, mám dva kluky a taky doufám v holčičku, přála jsem si ji už po druhé 😀

terezapetrova
24. srp 2017

@johana225 jistota je až po porodu 🙂 ja taky svou miniaturní části doufala, ze treba lékaři spletli a druhé dítko bude holcicka a pak jsem rvala ale štěstím, ze mam druhého kluka 🙂

ivuse20
25. srp 2017

Nám doktor v Karlových Varech řekl, že na 90% kluk a je to krásnej zdravej kluk. Ale zase jsou případy kdy rodičům tvrdili, že to bude jedno a bylo to druhý 🙂 Tak uvidíš až po porodu to je nejjistější

leymea
25. srp 2017

No co jsem slysela, tak na prvnim screeningu vetsinou trefi toho kluka, u holcicek se pletou vic. Nam bylo receno, ze na 70% chlapecek. A opravdu to chlapecek bude. Dvakrat na 100% se nam krasne ukazal, z nej uz holcicka nebude 😀

11mat
25. srp 2017

Ahoj.Mě screening teprve čeká příští týden, taky jsem se chtěla doktorky zeptat,jestli už vidí co to bude,ale jak píšete tak je to asi ještě brzy 🙂 čekáme první,takže je nám jedno jestli holka nebo kluk,hlavně zdravé miminko,ale přikláněla bych se k holčičce jako první a druhý pak chlapeček a přítel zase naopak,tak jsme zvědaví 🙂 Každopádně mi začaly hrozně padat a mastit se vlasy,každé ráno vstávám s novým beďarem a do jídla se musím nutit protože je mi celé dny zle...podle babských rad holčička,ale je to pořád 50:50 😀

agnes2ivory
25. srp 2017

@johana225 sice ne v Brne, ale tady zname rekli ve 13tt kluk ale ve dvacatem to byla uz jasna holka. A narodila se holka 😀

kkaminka
25. srp 2017

@johana225 ahoj,nám taky v Brně vždycky řekli kluk a a kluci to byli😉 Myslim,ze kdyby nevedela neříkala by ti to.Radej bych se s tim smiřovala a popřípadne bych se nechala mile překvapit později.☺

johana225
autor
25. srp 2017

@agnes2ivory

To by teda bylo úžasné překvapení😍 Ale mně se to stát nemůže, přesně jak píše
@kkaminka , V Brně se opravdu nemýlí.

gabiste
25. srp 2017

My se dozvedeli pohlavi az dnes, tedy 24+1tt, nase holcicka mela pri kazdem utz nozky "na turka"

johana225
autor
25. srp 2017

@gabiste

tak přesně i naše miminko mělo celou dobu nožky na turka a paní doktorka řekla, že to je chlapeček 😲 tak to jsem blázen 🙂

johana225
autor
25. srp 2017

Holky zkusím poslat foto, ale tam asi nic nejde vidět, co?

leki
25. srp 2017

Kamoska cekala do 19tt kluka. Pak ji rekli, ze to bude holka a ma holku.

bylinka36
25. srp 2017

U nas uz v 13tt ze to vidi na holku, v 18tt potvrdili a byli jsme taky v Brne...

magdadunajova
25. srp 2017

Ahoj, me taky vysetrovala tahle doktorka, a rekla, ze vypada to na kluka. Uvidime v zari jestli se to potvrdi. Pri dceri v tom 13 tydnu nam nic nerekli, protoze se mala neukazala vubec :D takze nemuzu rict jestli obcas se jim to splete, nebo ne.

monik111
25. srp 2017

Sice ne v Brne,ale ve 14tt potvrzen kluk...a 20 a 25tt jasna holka. Tak snad to holka zustane😉

malcriado
25. srp 2017

Nám suverénně doktor ve 14 tt řekl kluka...a ve 23 ejhle byla z něho už 100% holka, takže bych to zas tak moc vážně nebrala...

johana225
autor
25. srp 2017

@magdadunajova

Tak to budu ráda, když se ozveš 👍 A řekla ti to v %? Nám řekla , že 80% kluk...
Nám ten 2. screening vychází na začátek října, ale to si myslím že uvidí už i můj gynekolog do té doby..V prvním těhu mi to můj gynekolog hezky nafotil v 16.tt pindíka a varlátka 🙂

@malcriado
@monik111

Holky to mi dává trošku naději, pořád tu holčičku strašně chci 🙂

magdadunajova
25. srp 2017

@johana225 Ne, v % to nerekla. Jen ze vypada to na kluka 🙂 na ten druhy jdu az koncem zari, tak pak dam vedet jestli se to potvrdilo 🙂

johana225
autor
25. srp 2017

@magdadunajova

Aha, tak držím pěsti, at je vše v pořádku ❤

magdadunajova
25. srp 2017

@johana225 Dekuji i ja Tobe drzim pesti, at to dopadne jak jsi prejes 🙂

junkka
25. srp 2017

Zalezi na tom, jak je mimco natocene. U prvni to nebylo videt na prvnim screeningu a to si doktorka netroufla nic rikat, ale pak hned na normalni kontrole potvrzena holcicka pry na 100 % v 16 tt.
Ted v druhem tehotenstvi na prvnim screeningu v 12+3 byl malej tak bezva natocenej, ze i my jsme krasne videli, kam smeruje pohlavni hrbolek a doktor si byl jistej, ze to bude kluk. Ale pry na 95 % radsi. (ale rikal, ze z toho holka uz nebude 🙂 ) no a pak uz na kazde dalsi kontrole a screeningu opravdu potvrzen kluk jak buk, pytlik a pinda vzdy pres celou obrazovku 😀 tak snad uz se na holku nezmeni 🙂
Jinak kamoska se dozvedela pohlavi az ve 30 tt, do te doby mimco furt nozky u sebe ;)

looolaaa
25. srp 2017

tak ve 14 tt na pracovišti kde provádí genetické utz - takže mají špičkové vybavení je procento omylu malé (nic méně šance že se MUDr zmýlila je! )
Ale už na začátku 13 tt se dá určit pohlaví metodou směru hrbolku s jistotou asi 98% tuším. Samozřejmě za předpokladu kvalifikovaného genetika a kvalitního utz přístroje.

to chce klíd ;) já čekám třetího pinďoura 😎 a sem happy jak dva grepy 😀

Ale abych nekecala u druhýho sem to nesla těžce 🙄 jako to "smíření" fakt trvalo, snad do porodu. Byl to šok, všichni to měli mixlí a já né.. Ale hlavně zpětně můžu říct, že šlo o tu neznalost. Nešlo mi si představit, že mít dva kluky neznamená mít stejný děti!!! Na to sem si přicházela postupně a jako upřímně říkám, že se mi to ani už nechtělo teď na potřetí měnit a malé slečny se mnou nijak nelomcujou 😎 V oblečení a doplňkách se vyřádím tak jako tak, vlasy mají každý měsíc jinak střižený (výhoda kamarádky kadeřnice :D ) a hlavně jsou prostě fakt skvostný 😍😉
no nic méně - chápu - u toho druhýho je to prostě šok. Ale jde jen o to si to prožít a získat tu zkušenost.

mamiiinnaa
25. srp 2017

@looolaaa to jsi řekla naprosto dokonale. Já jsem též potřetí tehu a pobavila jsem i svoji mudr - doufám v děvče, počítám s klukem - a tak zcela upřímně klucici jmeno je jasný, holka cca tři možnosti 😀 a uvidíme.

heho
26. srp 2017

U nas ve 13. tydnu poprve i podruhe pohlavi rekli,v Brne u Vlasina a vzdy spravne. Poprve kluk a podruhe holka. Slysela jsem,ze pokud si neni jisty tak nerekne nic,ale kdyz uz se vyjadri tak je to 100% jak s pohlavim tak vroz. vyvoj.vadami.

marketikk
26. srp 2017

Nas gyndar zase rika ze 100% je to az po porodu 😀

portinari
26. srp 2017

@johana225 V Brně v Prenatalu ve 13tt řečen kluk (ale ne u Grosmannové)...a co myslíš? Je to ten nejkrásnější a nejskvělejší chlapeček na světě ❤ Věř, že jsem po té informaci taky upínala naděje na 20tt, že se třeba sekli a bude to ta původně vysněná holčička. Fakt se za to teď stydím, syna miluju nadevše...ale naprosto tě chápu, kór když to je druhé, taky mi trvalo pár měsíců se s tím srovnat - šlo to teprv když jsem se vzdala naděje na holku - tj. po tom 20tt. No ale proč píšu - pokud ti v Prenatalu řekli kluk ve 13tt, myslím, že to kluk opravdu bude - mají tam kvalitní zobrazovací techniky, nesrovnatelné s tím, co má třeba můj jinak skvělý gynekolog. Vím, že to je opak toho, co bys chtěla slyšet, ale ještě jsem neslyšela o nikom, komu by se tam sekli, navíc s klukem. Podle obrázku bych já řekla, že to je krásný miminko 😍

gabiste
27. srp 2017

@johana225 az v patek se nam ji podarilo s doktorkou rozpohybovat, aby dala nozky do jine polohy😊 takze mam foto i video, kde teda i totalni laik pozna, ze je to holcicka 😂

dora13
27. srp 2017

V Prenatalu se moc nepletou, maji tam spickovou techniku a urcitou povest, takze zpravidla od boku nestrileji...

japona
27. srp 2017

@johana225 Znám z okolí několik žen, kterým na prvním uzv (na naléhání dotyčných) řekli pohlaví a na druhém to bylo jinak. Většinou se z kluka vyklubala holka. Proto bych tento uzv nebrala vážně a počkala si na další.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru