Únava a těhotenství. Máte tip, co by mi pomohlo?

3. črc 2020

Ahoj holky, mam takovy dotaz. Prosim ne matky fanaticky😄 jestli mi chces rict, ze budu hrozna matka a proc jsem si delala dite, tak rovnou muzes odejit. 😄😘 Ja jen, jsem v 11 tydnu tehotenstvi. Chtela jsem se zeptat, zda jste byly tak silene unavene😕 ja chodim do prace vstavam v 6:30 pracuju do 14:00 ale nezastavim se, fakt makam. Ale pak prijdu domu a uz nejsem schopna nic. Ani uklizet, ani jit se projit .. proste nic.. a ted jen smutne koukam na fotky kde jsem byla plna energie (ja jsem docela hodne energicky clovek, porad nekde musim byt a neco delat) ale ted me to fakt ubiji. Pritel sel na pivko a zahrat si fotbal . Mame od domu asi 300 metru hospudku. Strasne ho mrzi, ze nejdu fandit, ale ja to fakt nezvladam. Prosim mate nejake rady nebo tipy na tu unavu? Kafe piju JEN vyhradne rano kdyz citim, ze mam dost nizky tlak na ktery trpim. To se stalo zatim tak 3x. Prosim poradte, jsem nestastna 😒🙏🏼

vineta
3. črc 2020

Je to podle všeho vcelku běžné, vydržet, přejde to- mě to přešlo v druhém trimestru

petulkadodo
3. črc 2020

Odpočívej, když si o to tělo říká. Měla jsem to v prvním trimestru taky. Úplně mě to společensky vyřadilo (a to bylo zrovna období vánočních večírků). Dopoledne vždycky dobrý, ale odpoledne od pěti už bych jen spala. Energie se vrátila sama se začátkem druhého trimestru asi od 14 tt. Vydrž, to bude zase v pohodě 😉

klokanka31
3. črc 2020

Asi budeš muset vydržet... Já teda byla fit skoro celé těhotenství, ještě na začátku 9.měsíce jsem lezla po štaflích a malovala byt ☺ Ale pak se něco přeplo, a já byla do porodu neschopná téměř všeho. Taky jsem z toho byla nešťastná ale už to jsem zas já, a to mimčo za to stojí 🤗 a navíc u tebe to může být dočasné, po 1.trimestru můžeš být zas plná energie.

tasimia
3. črc 2020

Jojo to znám, první trimestr, pokud jsem nebyla v práci, tak jsem ho prospala :D byla jsem schopná prospat celé volno. Nebuď z toho nešťastná, jako mávnutím proutku to přejde.

autor
3. črc 2020

Dekuji moc.. noo ja teda doufam, ze po prvnim trimestru to prejde 😁uz bych chtela aby bylo mimi na svete 🙏🏼Ale to si do ledna jeste pockaam, a hlavne at jsme zdravi, ze 😁tak ja jdu asi teda spat😄společensky taky vyřazena 😏😃

mona91
3. črc 2020

U prvního jsem byla v prvním trimestru taky unavena ale dobrý, teď u druhého jsem z mého pohledu úplně neschopna bezne jsem přes den odvezla tak 5 kubiku hlíny nebo štěrku, přenesla minimálně dvě palety cihel, dělala zamkovku... teď nejsem schopna a zamest pisek, když jde malej spat podrimuju taky a stejně v osm odpadnu... nezbývá nez to vydrzet🤦‍♀️

jjasmina
3. črc 2020

Nejšílenější unava, jako jsem zažila, nic na to není, odpočívej a spi 🙂

marta_kovar
3. črc 2020

Taky jsem si myslela naivně, že to přejde po prvním trimestru ale zatím to teda pokračuje. A doufám, že to přejde co nejdřív. 😅

darkwitch
3. črc 2020

V prvním trimestru prvního těhotenství jsem to měla taky. Byla jsem vděčná za homeoffice, za deset osm jsem vstala od osmi pracovala, v deset si dala pauzu a nastavila budik na patnact minut kdy jsem si zdrimla, ve dvanact snedla obed a zase si dala patnact minut slofika, pracovala do dvou pauza a ve ctyri jsem skončila a rovnou usla na hodinu i dyl a spát jsem chodila v osm...

aselluska
3. črc 2020

Taky známe. Po práci jsem nemohla uklidit, uvařit, nic. Jen jsem spala. I v práci u PC jsem usínala. Pak to přešlo okolo 12. týdne. A teď v půlce druhého trimestru se mi to vrací zpátky. Znovu už odpoledne šílená únava, spánek nepomůže. Počítám s tím až do porodu. Tak snad se ti to potom taky nevrátí.

jana_zofie
3. črc 2020

Jop. Taky tak. Pak to trošku přešlo. Ale i potom jsem měla líné dny. Dost pomáhalo se nezastavit a jet dál hned po příchodu z práce. Jak jsem si sedla, byť třeba jen na minutku, byl konec.

me_druhe_ja
3. črc 2020

Vydrz. Já byla příšerně unavená. Fakt šíleně. Nikdy jsem takovou únavu nepoznala. Ani když jsem po porodu vstavala k malymu stokrát za noc. Mě to přešlo s koncem prvního trimestru. 🙂

krupka3
3. črc 2020

Uz jen ta cast tveho prispevku o tom, jak ti nemame rikat, ze sis nemela delat dite me nuti ti uprimne napsat - a to pockej na tu unavu a fyzicke vycerpani tesne pred porodem, a co teprve po nem! A jakmile se ti navrati chut do zivota treba za 2 roky, a pak si poridis dalsi dite, to uz je totalni zabijak jakychkoliv zbytku zivotni energie. Zvykej si, s detmi uz to neni jako pred nimi.

majina89
3. črc 2020

Vydržet. Přejde to. V prvním trimestru úplné normální věc. Byla jsem 2x tehotna a vždycky to preslo a byla jsem akční jako za "netehotna"

ivis_b
3. črc 2020

Co bych za to dala, ja vstavam mezi 5-6, vracim se z prace mezo 17-18:30, doma ceka druha smena v podobe prvniho ditete, u ktereho se s manzelem stridame na home officu. Kdyz mam HO, pracuju i po vecerech, protoze pres den me junior kazdou chvili kvuli necemu odvola a prace jde pomalu. Takze se odpoledne jen tak natahnout a nic nemuset je scifi. Jsem v 6. mesici a unavou bych nekdy brecela, po prvnim trimestru se to nezlepsilo. Co poradit? Zvykej si, unava tu v nejake podobe ted bude hodne dlouho.

cherie24
3. črc 2020

Já jsem v prvním trimestru byla schopná spát i 16 hodin denně. A to jsem předtim pracovala, studovala, trénovala na závody na kole a chodila ke koním. Lítala jsem předtim od rána do večera 7 dní v kuse a pak jsem do toho vlítla a pořád spala. Jsem prospala snad 2 měsíce v kuse 😅

mona91
4. črc 2020

@krupka3 taky ne vždy, já u prvního byla unavena jak v prvním trimestru. Tyden před porodem jsem ještě litala po stavbe 😂 sestinedeli to ano (ale jsem po akutni sekci s dost velkýma ztrátama) jako to jsem prakticky prospala

krupka3
4. črc 2020

@mona91 Ja u prvniho mela nekolik tydnu bolestive poslicky, ze jsem nemohla ani se psem obejit dum, protoze jsem v pulce prochazky musela uz jit bolesti v predklonu... A ted u druheho jsem zas od 33tt mela dite sestoupene v panvi, takze velmi silne bolesti zad a stydke spony, v noci jsem z toho ani nemohla spat, a prave odtud pak ta silena unava. Vim, ze jsou zeny, ktere nemaji jediny problem, ale tech je celkem zajiste naprosta minorita, takze s vetsi pravdepodobnosti mezi ne autorka prispevku spadat nebude nez bude.

mona91
4. črc 2020

@krupka3 já teda v těhotenství u prvního nespala od 5.12.2018 od té doby ve dvě ve tři vzhuru. Malého jsem měla narozeného úplně dole od 29tt. Poslicky od 35tt. Ale upřímně urvany sval na noze byl víc bolestivý než bolesti při těhotenství a proste když člověk musí tak musí nic jiného mi nezbylo když jsme potřebovali bydlet jsme tu makali všichni do roztrhání těla 🤷‍♀️

krupka3
4. črc 2020

@mona91 Jasne, no ja zas musela zacit doma fungovat se starsi 3 dny po porodu, a taky jsem se necitila zrovna dvakrat fit, jen nebylo zbyti. Takze chapu 😉

mona91
4. črc 2020

@krupka3 přesně když člověk musí tak musí 😂 nebo ne když zenska musí tam musí 😂😂😂 jako těhotenství každá máme jiné a každá ho jinak prožíváme to tak proste je a potvrdilo se mi to i v okoli, znám holky co od dvou čárek na testu proste nedělaly nic ale opravdu nic bohuzel pak když byl prcek na světě přišel tvrdy naráz ze najednou musí.... ale často jsem se setkala i s tím ze neměly žádné problémy ale řekly si já jsem těhotná takže nic nemůžu přitom to není nemoc... ale to už je v hlavě 🤷‍♀️

nikoulinka
4. črc 2020

Ahoooj. Úplně si vybavuju mé obě těhotenství 😂 Taky jsem před prvním byla úplně aktivní člověk. Práce, hory, večírky do rána, kdy stačilo se prospat dvě hodiny a šup zase za nějakou další zábavou. Ať už to bylo plavání, výlety, apod. Sotva jsem zapadla, tak asi od 5. týdne neskutečná únava. Měla jsem problémy vstávat do práce - a to jsem chodila na 9 ráno. Doma u vytírání se mi až podlamovaly nohy únavou 😂 já byla schopna prospatt klidně celý den (díky práci ve vyloučené lokalitě, jsem musela nastoupit na rizikové). Ale jak píší holky, cca ve třetím měsíci mě to přešlo. U obou 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru