Dobrý den,
včera jsem měla s přítelem zážitek první screening placený 1200kč abysme věděli že je vše ok, plašilka i u druhého. Co mě trochu ale zarazilo po kontrole že mi doktor říkal že je tedy všechno v pořádku atd, a že se uvidíme na 21TT kde mi řeknou co to bude tedy na konci ledna, a že to tedy zase stojí 1200kč. Já jsem myslela že další jsou už hrazený pojištovnou, já nepotřebuji žádné nahrávky apod. Obzvlášt ted po Vánoci, přítel dovolená, malej má druhé narozky, já mám narozky tchyně taky ... Do toho 25výročí jejich svatby no at počítáme jak počítáme tak nám to prostě nevychází. Bohužel protože leden je náročnej obzvlášt po svátkách. Máte někdo zkušenost platí se tedy nebo ne? Děkuji
@ninikry Já u VZP nejde mi o tu 500stovku to ze se to proplaci jsem zjistila taky asi 14dni zpet, ale spise jako me zarazilo ze i dalsi mam platit a kamoska rikala ze ted tam byla v ty samy nemocnici a nic neplatila rikala sice nemam nahravku atd ale udelali mi ho zadarmo takze, i tobe no tak asi o to jde 1200 za 4kratke videa :/
kdyz budes mit zadanku od sve mudr, nic bys platit nemela, platis jen kdyz jdes sama od sebe
Já jsem za screening v 13tt ani velký ultrazvuk v 20tt nic neplatila 😕
za dvd jsem pred rokem platila 500,- a ted jsem tam byla pred trema tydnama a fotka za 50,-, takze tech 1200,- ani nejak nesedi...
Neplatila jsem ani za jeden...
U nás v nemocnici se platí za screening a testy na ND 1200 k tomu jsou 4videa a celkovy prohlidky i krevni obeh apod delal asi 5druhu UTZ. :(
Ale prave jsem myslela ze dalsi jsou zadarmo no. Tak ja tam zavolam a zeptam se
@mellisek ahoj druhý je plně hrazen pojišťovnou, tak pokud ti po tel. dotazu bude tvrdit, že si ho máš platit obrať se na jiné centrum. My si je obvolali a nakonec jsme neplatili ani ten první. Chce se to více informovat - mě má Dr. taky doporučila centrum, kde se platí i za to, že tam se mnou bude manža. To se mi teda vůbec nelíbilo, tak jsem šla jinam
já jsem nikdy nic neplatila ... jen 3D
Ja nemela zadanku od sveho Dr. Objednavala jsem se tam sama a platila jsem 1000kc. Nevim jak je to u vas,ale rekla bych ze kdyz mas zadanku tak se nic neplati. Ale me v tu chvili o penize neslo,vedela jsem ze je mimi v poradku.
Já neplatila ani ten prvotrimestrální 🙂
velké ultrazvuky ve 20tt a ve 30tt proplácí pojišťovna. Dneska je jen normální, že si doktor vytvoří nějakou službu navíc a hned to chce zaplatit. Proč ne, když má pacientka možnost to odmítnout a chtít v tomto případě klasický velký UTZ. Ano 1. Nt screening se platí, protože ho pojišťovna neproplácí a je to prostě bonusový UTZ na přání pacientky. Na velkých UTZ jsem byla v Gennetu a rozhodně jsem nic neplatila a kdyby chtěli, šla bych jinam. Nechápu, za co 1200Kč chce, když je to proplacená služba 😠
Za celé těhotenství jsem nic neplatila.
Já jsem v Plzni screening ve 2.trim. neplatila (vlastně chtěli jen 30Kč) a to jsem žádanku neměla.
screening ve 2, trimestru je hrazen pojišťovnou. Jako těhotná by jsi neměla platit ani těch 30kč u lékaře.
Tak ja jsem neplatila za žádný ultrazvuk který me doktorka delala. Mela jsem 3 ve 12tt, ve 20tt a nakonec ve 30tt. Jo a ještě hned na začátku jak me zjistili těhotenství. Platila jsem jen za fotky 50kc 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ja som bola na prvni screening minuly patek a taky jsem platila. Ale doktorka mi povedala, ze to je posledne co platim pocas tehotenstva, ze vsetky dalsie veci su uz hradene poistovnami. A nikde som ani nepocula o tom, ze ten velky ULT (20-23tt) by sa platil. Je to nejake divne.