Ahoj. Dneska jsem byla poprvé na kontrole u doktora s tím, že jsem těhotná. Řekl, že v děloze je zárodek, ale že určitě neodpovídá 6+3 (7tt). Poslední menstruaci jsem měla 28.5.. Pak mě vystrašil, že se může jednat o mimoděložní těhotenství, protože si všiml něčeho na mém vaječníku. Máte s tím některá zkušenost?? Jak může být v děloze zárodek a přitom se jednat o mimoděložní těhotenství? Jinak cyklus nemívám 28dní, ale spíš 30 -32 dní. Díky za odpověď
Neměřila jsem si nic, ale cyklus mívám vždy 30 nebo 32 dní. Prostě jsme to s přítelem zkusili a měla jsem radost,že to vyšlo. Po dnešní kontrole mě radost přešla ☹ říkal, že zárodek tam nějaký je, ale že mám něco na vaječníku a to,že může být cysta nebo taky mimoděložní těhu, což mi taky přijde jako nesmysl, když mám v děloze zárodek. Tak mi dneska vzal krev a v pátek jdu znovu. Jinak mě vždycky přibližně v půlce cyklu pobolívá jeden vaječník a to mi řekl, že je normální.
Pokud nevíš kdy skutečně byla tak se ještě nenervuj vše to ještě může prcek dohnat. Já přišla k doktorovi v 7 týdnu s tímž e jsem čekala srdíčko a místo toho tam byl jen zárodečný vak. Tak mi dali 14 dní na to že se to pak rozhodne a po 14 dnech už tam byl. a dodnes to neodpovídá... V pátek uvidíš, pokud máš možnost zavolat si kvůli výsledkům krve udělej to 🙂 Jinak se snaž nestresovat onot o nějak dopadne 🙂. Jo a to že v půlce cyklu bolí vaječník značí to že probíhá právě ta ovulace no ..
Díky, uvidím v pátek. Snad to dobře dopadne😔
jako teoreticky se mohlo jednat o dvojčata - jedno sestoupilo do dělohy a druhé zůstalo ve vejcovodu. Možné to je ale ta pravděpodobnost je malá - spíš to bude ta cysta.
Že je v děloze zárodek a neodpovídá tt zatím není úplně vypovídající - klidně mohla být ovulace pár dní před MS.
Vyjádřil se nějak o stáří toho co vidí?
Říkal, že by to mohl být tak 4tt. Já snad do pátku nevydržím. Mám strašný strach.
A co by pro mě znamenalo, kdyby se jednalo o cystu?
@dominika07 jestli je to cysta, tak to většinou neznamená nic. Většinou zmizí. I rizika samozřejmě má ale to bych teď nechala být.
4tt - tak to by se mohlo jednat o otěhotnění před MS. A někdy jsou ty začátky prostě líný. Ale hlavně nevěšte hlavu!!! Ono vše nějak dopadne a strachem si nepomůžete. Důležité je, že víte jak se věci mají, Váš doktor si Vás jistě pečlivě ohlídá a když se vše sleduje takto od začátku tak i kdyby to jakkoli nedopadlo, případné komplikace budou minimální.
Nevím jestli Vás tím uklidňuji nebo ne, asi to říkám tak jako suše. Jsem zdravotník a některé věci už beru tak nějak s nadhledem. Navíc mám sice 3 děti ale také nesčetně raných potratů (ale to prostě k tomu těhotnění patří a je to naprosto standartní věc.) Navíc jak se říká po takovém nezdařilém pokusu je "pohnojeno" 🙂
Nicméně držím palce!
Díky moc
Já mám miminko mladší o 8 dní a je to tak od začátku. Měla jsem také delší cyklus a tím jak oni mají nastaveno na 28 dnů na ultrazvuku může to tam haprovat. Přesný termín porodu a stáří miminka mi řekli, až na prvním screeningu 13 týden. Takže zatím buď v klidu. Jestli to má být tak bude 🙂.
ahoj, neboj se 🙂 já jsem dneska 31+0 podle MS , podle ultrazvuku 30+5
a v pondělí,když jsem byla 30+3 podle ultrazvuku a ms 30+5 jsem měla Eliáška podle hodnot
hlavy, bříška, stehenní, pažní kosti velkýho od 29+něco do 30+něco.
Váhový odhad byl 1490g, řekli mi, že je drobnější, ale že prospívá dobře, že to jen nebude 4kg macík.
Nebála bych se toho.
Já sama měla 50 denní cykly. A když jsem 30DC měla ducha, tak jsem to brala, že kolem toho 18-20DC byla ovu..
bude to dobré, držím palce
Kamarádka má od začátku velký mimino.
Měli sex 1x přesně 13DC , ovu má jako hodinky a podle ultrazvuku jí posunuli termín o 10 dní do předu, což je nesmysl, prtože měla ještě menstruaci a navíc z jednoho sexu :D si je jistá,kdy k tomu došlo.
Stejně tak to může být u tebe.
My měli sex snad denně, a ovu jsem nehlidala. Hlavní je,že tam zárodek je! nestresuj se(ja byla uplne silena) odlitala jsem do Vietnamu v tvým týdnu..
Diky moc vsem,me hlavne vydesil tim mimodeloznim tehotenstvi. Tak snad pro me v patek bude mit lepsi zpravy
@dominika07 nebude 🙂 ozvi se
Tak stejnou situaci jsem řešila před 2 týdny. Na vaječníku nakonec byla cysta, která už není vidět ani na ultrazvuku. A podle ultrazvuku jsem v 7 tt, podle výpočtu menstruace bych měla být v 9tt. Prostě neovuluju podle tabulek. Takže být tebou tak jsem klidná.
Mela sem to u vsech tehu tak klid bud byli vic nebo min zalezi na ovu
Je jako bych to psala já! Taky jsem byla cca v 6tt na kontrole a nikde nic,byla jsem hned poslána do nemocnice,že je to ve vaječníku,tam nikdo nic neviděl,hcg malé,čekalo se 4dny! 4.den mi dělala Dr utz snad 15minut a to už jsem byla na to jakože Mimi fakt naštvaná, že jsem mu v duchu říkala,ať se teda už do háje někde ukáže smrad malej a v tom ji slyším jak říká AAA tady něco je! Takže jsem normálně těhotná,teď v 10tydnu,Mimi je o víc než týden menší než dle ms, cyklus jsem měla jako ty..holt ta ms není vždy směrodatná
Ježiš to mě uklidnilo, že v tom nejsem sama. Tak snad to bude i mě mít dbrý konec. Dám pak vědět.
@dominika07 jj,holt zlobi uz od zacatku,ja si ho ted vic vazim,taky se povedlo napoprve a je mi ted uplne fuk zda holka nebo kluk,hlavne kdyz budeme ok,necham si prekvapko do porodu.
Tak po dnešní kontrole jsem trošku klidnější. Zárodek v děloze je větší a to na vaječníku se nijak nezvětšuje. Doktor říkal, že to teda vypadá na tu cystu. Znovu mi pro jistotu vzal krev a za týden jdu znovu na kontrolu 🙏
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
A míváš pravidelný cyklus měsíc co měsíc? Měřila si ovulaci testama? Víš kdy byla? Pokud byla ovulace později než uprostřed cyklu tj 14-16 dne, tak těhotenství klidně může být mladší a proto to neodpovídá. Mě to skáče asi o 11 dní skrz tu pozdější ovulaci.. a pokud viděl v děloze zárodek, tak mimoděložní by to být asi nemělo ne? Spíše cysta nebo tak...