Hezký den všem,
zajímalo by mne darování pupečníkové krve a uchování kmenových buněk.
Jak jsem pochopila, je to jedno a to samé.
Pokud se rozhodneme uchovat buňky pro svou potřebu, parádně si za to zaplatíme....cca 40.000,-Co když ale chci buňky uchovat nejen pro své děťátko,ale i pro ostatní, které budou potřebovat? Myslela jsem,že je to pro dobrou věc....a zatím se mi to jeví jako byznys.
Máte s tím někdo zkušenosti?
ahoj Petro, už jsme to tady jednou řešili - a shodly jsme se, že půjdeme spíš do toho darování pupečníkové krve - ti jí opravdu umějí využít. U těch dlouhozmražených - pro "vlastní" potřebu není vůbec prokázané, zda budou kmenové buňky pak opravdu použitelné. Prostě business. Na druhou stranu, pokud bych se válela v penězích, tak bych šla asi i do toho Cryosavu, abych si to pak nevyčítala...ale teď to nehrozí 😀
tanu, já jsem se o to začala zajímat až teď. Takže je to tak, jak si myslím. Hm, přijde mi to smutné ☹
Ahojky holky, než se mi narodil bobánek, tak jsem s ena to ptala dr. a ona mi řekla, že je všechno sice moc pěkný, ale kdybych to potřebovala použít, tak to u nás nejde ... musela bych třeba do švícarska. U nás to prostě nejde v operovat ... a to nikde nepíšou. Říkala mi, ať si počkám na druhé dítě, že třeba už to u nás půjde operovat ( zatím je to prej totiž zakázaný) a i z druhýho dítěte to můžu použít pro první dítě a i sebe.
petronelie, pokud se rozhodneš darovat, tak neplatíš nic. Platí se pouze za uchování pro svou vlastní potřebu.
Já jsem se rozhodla pro darování, moje porodnice to umožňuje.
Jo a poud chcete darovat, tak to nejde ve všech porodnicích a mělo byx to bejt dopředu nahlášený ... musí bejt na to nachystaní.
Ahoj Petronelie já jsem se rozhodla uchovat pup.krev pro svou potřebu a to dny po termínu porodu.Zavolala jsem a pán ještě ten den za mnou přijel až z Prahy.Dovezl krabici,která je potřeba,abych předala v porodnici.Vše sami domluvili.Peníze se dají splácet jeden rok-něco přes 3000,-měs.2 roky-asi 1500,-.Nic nepřeplatíš.Ale dej si pozor odebírají to dvě firmy u jedné platíš kolem 20.000Kč to je ta psaly holky jsou s ní problémy bylo to i v tel.u druhé asi těch 40.000,-.Info najdeš na netu zadáš pupečníková krev 🙂
Ahoj, pokud vím, tak v současnoti vznikla nezávislá skupina odborníků, kteří se zabývají pupečníkovou krví a jejím použitím pro darování, pro sourozence i pro člověka, kterému byla odebrána. Takže si myslím, že rozhodování co s pupečníkovou krví bude zase o něco jednodušší. Je to na stránce www.pupecnikova-krev.cz
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
petronelie já jsem o tom uvažovala ale nejde do toho kvůli financí - uchování je příliš drahé ale jde ji darovat a za to se prý nic neplatí