U každýho gynekologa jsem v jiném týdnu těhotenství

smudla2014
26. zář 2014

Dobrý den,chtěla bych se zeptat na jednu otázku...Jsem mladá mamina a prvorodička a mam problém... Moje gynekoložka mi podle utrazvuku určila,že jsem ted v 16+1 tt ,ale druhy gynekolog co dělal podrobnější ultrazvuk kvůli určeni vad atd mi řekl,že jsem ted v 19+1 tt.A ktomu cítim první pohyby.Jsem dost zmatená a už bych chtěla vědet přesný termín ☹ ..Mohla by mi nějaka zkušená mamina pomoc .. Vůbec se vtom nevyznám

pafca4
20. říj 2014

zkus si to vypočítat 🙂 udávají se dva termíny porodu-podle poslední menstruace a podle ultrazvuku. Od prvního dne poslední menstruace spočítej, kolik týdnů uběhlo a tolikátý týden jsi podle PM (16+1 znamená 16 ukončených týdnů plus jeden den). Podle ultrazvuku ti řekne doktor- bere se to většnou podle toho prvního velkého ultrazvuku. ale reozdíl tří týdnů je docela dost, mně se to liší pouze o dva dny... ale třeba to možné je, to ti neporadím 🙂

belleelle
20. říj 2014

Me Dr. vedla podle PM,ale v porodnici to vedli podle prvního ultrazvuku ve 12. týdnu.ale me se to taky lišilo jen o 2 dny.ultrazvuk ve 20. tydnu určil termin o den jinak.pohyby jsem jako prvorodicka cítila kolem 17.-18. tydne.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru