Potřebuji znát Vaše zkušenosti...
Jsem těhotná.V úterý jsem byla u dr na kontrole a podle ms jsem měla být ukončený 6.týden.Podle ní jsem však byla tak v 5.týdnu.Stalo se některé z Vás,že ten týdenní rozdíl byl způsoben delším uhnizďováním vajíčka? Ovulace u mě totiž musela proběhnout mezi 14-16 dc ( ověřeno ovu testy).Máte za sebou podobnou zkušenost? Mám strach,aby to zase nebyl zamlklý potrat
Já jsem po IVF a Mudr mi taky tvrdí, že stadium těhotenství je jiné😂. Oni to změří utz, kouknou do tabulky a tvrdí, že je staré tak či onak... Přitom jak je to na začátku prťavoučké, tak se o nějaký ten mm při ne zrovna nejnovějším přístroji utz může splést... Na NT screeningu mi potvrdili můj termín podle IVF, ale obvoďák trvá na svém...
Tím se nevzrušuj, věř, že je všechno v pořádku a ono to dožene 🍀😉
Děkuji,ale bojím se.Dr se ptala zda mám pravidelný cyklus a já jak jsem byla rozhozená jsem ji řekla že ne. A ona řekla,že by to pak odpovidalo.Ale cyklus mám nejdelší 28 dni,občas kratší....Na Uz byl vidět žloutkový váček s náznakem embrionální struktury (snad).Na kontrolu jdu 16.3...V listopadu to byl zamlklý potrat a potratila jsem v 7 týdnu a těhotenství bylo taky mladší. Narozdíl od nynějšího těhotenství mi nesílil těhotenský test.
já to tak měla taky ,.... podle MS vycházel termín 30.4. a podle utz 10.5. ve finále se řídily ultrazvukem,... Dcera byla přenášená tak se narodila 19.5. a asi 4hodiny před narozením mi říkaly že je menší a odpovídá 12.květnu...Ve finále měla 51cm a 3650g 🙂
Já šla na první utz taky v 6tt dle ms a těhotenství odpovídalo podle utz 5tt. Takhle jsem měla rozdíl každou kontrolu až do 13tt, pak to odpovídalo +- 2 dny. A teď jsem ve 37tt a týdny sedí 😊
Týden takto v počátku je úplně normální 🙂
Je to naprosto běžné. Mám to stejně, dítě je o týden menší, v 8. týdnu odpovídá 7. Podle mě to může být i malá chyba při měření, prcek teď měří pár milimetrů, když to doktor nezměří úplně přesně, hned to nějaký rozdíl udělá. Hlavně se tím nestresuj 🙂
Ahoj, ja mam bohuzel spatnou zkusenost, na kontrole jsem byla 8+2 dle ms a on ze je to 5+2 a ze pockame, ze se to stat muze a nic..v 9tt jsem sla na revizi, nebyl tam vubec plod, jen plodove obaly:( ale drzim palecky, at to neni tvuj pripad a mimco to dozene jako u nekterych holek🙂 pisu to sem jen proto, abys pak pripadne nebyla zklamana vic, kdyby ti kazdej jen rikal, ze je to urcite v poradku, ze se to stava🙂
Taky jsem měla o tyden menší mini od začátku. Teď, už mám klucika 😉. Jinak mě doktor na začátku hlídal po týdnu na utz.
@arevb
@anetka9 holky, promiňte, že píšu..vy taky máte za sebou anembryomolu? tedy prázdný váček bez embrya? u mě takto skončilo poslední těhu v 7+0 jsem dostala tablety vyvolávající potrat...☹ale můj váček teda rostl, a to pořád, možná i díky utrogestanu, co jsem brala(poslední týden už ne)byl dokonce užna utz velký 8+2tt(dle ms jsem byla 6+5)..
Nyní jsem zřejmě znova těhotná a bojím se...přesto věřím, že to bude ok. zítra bych dle ms měla být 4+0a na ko chci jít minimálně až za 14 dní..😖
jak to zvládáte? to další těhu po nepodařeném předchozím?
@moxha ahoj, já když jsem prvně šla k dr., řekl mi že je prcek o necelý týden (podle MS to bylo myslím 6+5), za další 3 týdny mi už tvrdil, že je prcek menší skoro o dva týdny než by podle MS měl být, a na 1. screeningu mi zase změřili, že je prcek menší jen cca o 3-4 dny než by měl podle MS být 🙂 takže u mě to bylo pravděpodobně tím, že můj dr má starší přístroj, na kterém to možná nejde tak přesně změřit, kdežto ten 1. screening byl na lepším stroji 🙂 přeju hodně štěstí, ať je vše ok ;)
@snezenka123 já šla na první kontrolu v 8+1, těšila jsem se a toto vůbec nečekala, prázdný váček bez embrya. Revizi jsem odmítla a 2 dny na to spontánně potratila. Ted jsem 5+5 a mám hrozný strach, že se to bude opakovat, na první kontrolu se objednám zase asi až na 9tt...stejně s tím nic neuděláme
@snezenka123 vidím, že už máš 3 děti a tohle se Ti stalo poprvé? Já mám doma jedno
@arevb píšu ip
@snezenka123 pravdepodobnost,ze se to bude opakovat je velmi mala. Strach budes mit uz naporad. Mne vacek rostl porad,telo se chovalo jako tehotne,ale chybelo embryjko. Tim,ze vacek rostl,musela jsem na revizi.
@linee přesně tak jsem to měla...a v nemocnici mi řekli, že tohle se většinou neopakuje:-/tak doufám❤jsem na začátku, ještě to nemám ani dr.potvrzené, takže stojím nohama na zemi. Bojím se a vím, že se bát budu mnohem víc, než v těhotenství s dětma, protože jedna špatná zkušenost už tě hold ovlivní...☹
jinak děkuju, že jsi napsala❤
@arevb jj mám tři děti a tohle se mi stalo u posledního, čtvrtého těhotenství...napsala jsem ti zprávu🙂
pokud mš po zamklém potrat tak se nedivým, že mách strach, ale čas ukáže. Drřím palce. Jinak stáří těhotenství je orientační. Také mi vycházel syn menší, teď v druhém těhu je mimi zase větší.
Mají na to ty svoje tabulky a pokud tam někdo vybučuje z křivky tak je to ono. ale také se mohlo stát, že jsi otěhotněla mimo ovulaci-to se stává
@snezenka123 jojo, vacek rost, plod nebyl:( kdyz sem byla na prvni kontrole 7+2, tak to cele odpovidalo 5+2, za tyden 6+2 a v 8+2 jsem zacla spinit, doktor rekl, ze nikdo nevidel plod a ze neni sance, ze se to spravi, nekolikrat sem slysela vetu jste tehotna ale spatne (fakt super to poslouchat) a musela sem na revizi.. a dalsi tehu zatim nic,vcera nebo dneska snad prvni ovulace:(
Je to bezne, staci, kdyz se uklikne o milimetr, coz na starsich utz jde velmo snadno a uz je o par dni mensi. Vydrz do dalsiho utz. Drzim palce!
@anetka9 jj já taky lítala po doktorech, já byla teda na krvi hned den před msa 30 jednotek(pár dní předtím jsem slabě krvácela)tak bay se vědělo, co se děje..a za týden tečka v děloze...5 dní na to zase utz, bylo to dva dny před vánocemi, s dr.jsme měli radost, že to hezky vyrostlo, ale necelý týden na to jsem začala špinit a v nemocnicic na pohotovosti zase váček větší, ale bez embrya:-/a bez žloutkového váčku☹vzali mi krev...za další dva dny znova krev a potom jsem měla za další 4 dny znova na krev a ko utz, ale to už na utz viděli to, že tam byl obr váček, ale úplně prázdný☹
Hrozný nervy to byly, nejistota, strach..bezmocnost...Teď chci jít k dr až tak za 14 dní-3 týdny..to už budu v 6-7tt a bude jasno. Snad už přestane to občasné krvácení a všechno bude ok. Takže se teď budete snažit o miminko?
@snezenka123 to mas fajn, ze uz si zase v ocekavani, ja mam strach, ze se nam zase nebude darit:((( joo snazit se chceme rovnou
@anetka9 jsem a nejsem, dnes teprve termín ms, a od neděle jsem sem tam občas zakrvácela i včera..takže se bojím☹neboj, určitě se povede, po potratu bývá tělo k těhotenství nakloněno a dole je prý pohnojeno🙂já otěhotněla taky po první mesntruaci 🙂 teda doufám, že jsem těhotná🙂 a že se to udrží a všechno bude ok❤
@snezenka123 drzim palce, at uz je to v poradku🙂
Také jsem byla v 6tydnu a správně jsem měla být v 8 🙂 může se opozdit ovulace, vůbec se nebojte 🙂 také jsem měla strach a teď už mám Magdicku u sebe
Ahoj holky, tak já byla včera neplánovaně na kontrole, začala jsem špinit, a podle MS bych měla být 6+4 a Dr. která tam byla a něměla náladu ani čas, mi řekla že teda těhotná opravdu jsem, ale že stáří odpovídá 6. týdnu dle velikosti. Ale už jsem viděla červíčka, jak mu tlouklo srdíčko, takže jenom doufám, že je to nepravidelným cyklem...
@kachna001 no právě trošku dělám, kvůli tomu špinění. Mám nějakou chřipku, ošklivý kašel a už namožené břicho, také jsem měla teploty, tak jsem měla strach, jestli to němohlo drobka nějak ohrozit. To špinění mě pořádně vylekalo. Dostlala jsem progesteron a ascorutin, tak doufám, že to zvládneme oba dva v pohodě... A držím ti moc palečky!
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ano,mozne to je.Navic znam ze sveho okoli ne jeden pripad,kdy tento rozdil i pres ovu testy byl a vse bylo v poradku.Vydrz do dalsi kontroly.Na zacatku se vse hrozne rychle vyviji,staci spatne zmerit o pul mm a uz jsi jinde.Navic,ani rozdil 14 dni neni moc.Klidne muze o tyden zaostavat,ale melo by rust jak ma (cili byt opozdene o max.ten tyden a neprohlubovat se ten rozdil).Ale to zjistis jenom na dalsi kontrole utz. Moc drzim palce!