Třetí těhotenství po 2 sekcích. Jak probíhalo?

cherie24
16. led 2022

Holky, je tu někdo, kdo má 3 děti narozené císařem? Jak k vám v těhotenství přistupovali doktoři a jak těhotenství probíhalo? Celé druhé těhotenství jsem dělala všechny možné přípravy k porodu, bohužel z toho byl opět císař. Teď mi ale v porodnici řeklo už několik doktorů i sestřiček, že třetí těhotenství je fakt hrozně velký risk a že si spíš mám zvážit zůstat u 2 dětí. Já se teda ale vždycky viděla se 3 dětmi 😞 Vím, že je to teďka zbytečné řešit, ale prostě mi to vrtá hlavou pořád. Vážně je to tolik rizikové těhotenství? Z prvního porodu jsem měla hrozné trauma a pocity selhání několik měsíců, teď jsem se s císařem docela i smířila, ač teda k němu došlo skrz to, že by byl prý porod hraniční vzhledem k velikosti plodu a že prý jizva byla v jednom místě ztenčená a mohla by prasknout. Tak pro mou bezpečnost a hlavně bezpečí velkého dítěte jsem na to kývla. Nakonec se sekli s váhou skoro o půl kila a jizva to taky mohla vydržet, ale nemusela, to je prostě jen domněnka. 🤦 Celkem mě to trápí, že bych se té možnosti mít 3 děti měla opravdu vzdát a řekla si ve 26ti letech fajn, poslední miminko. 🙄

xnikax1
16. led 2022

@cherie24 je mi taky 26 jsem po dvou sekcich a muj gynekolog se mnou teď ještě na kontrole vtipkoval, kdy naplanujeme 3 sekci.. Určitě je dobře nějakou dobu počkat, ale pokud jste zdravotně v pořádku, tak si myslím, že třetí klidně.

aronek
16. led 2022

No, já se vždy viděla se třemi dětmi, nakonec mám čtyři a všechny císařem 🙂

cherie24
autor
16. led 2022

@xnikax1 plánovali jsme to tak nějak do 3 let od sebe, proto pro mě taky bylo tak důležité porodit přirozeně 😞 Ale ve 2 porodnicích mi řekli, že je miminko hrozně velké a že moc riskuju, všichni mi do zpráv psali doporučen císař, císař, císař, tak jsem si řekla, že zřejmě mají pravdu a nakonec měla o půl kila míň. 🙄 Snažím se uklidnit tím, že je teda možné, že by to jizva nevydržela, porod to byl dlouhý a ještě by byl, ale člověku to prostě vrtá hlavou.

cherie24
autor
16. led 2022

@aronek a všechny těhotenství probíhaly bez problémů? 🙂

alpakovo
16. led 2022

@cherie24 mam 3 syny,vsechny císařem a u posledního syna se se mnou v porodnici loučili větou Nashle za dva roky tu holčičku! Takže vtobv dnešní době uz takovy problém nejspíš není. Ale ja mám mezi dětmi větší rozestupy, u prvniho my bylo 25, u třetího 36 😁😁😁

guliii
16. led 2022

To je strašně individuální. Chce to určitě nějaký čas na to, aby se jizva pořádně zahojila. Po prvním císaři se říká že minimálně rok, nevím kolik u druhého. A pak si nech jizvu zkontrolovat od doktora. V dnešní době nejsou 3 císaře už taková vzácnost. Takže nehazej flintu do žita. 😉

nazka
16. led 2022

@cherie24 mně je teda 36,jsem po 2 sekcích a nikdo mi 3.tehotenstvi nezakazoval. Na jipce posledně se mnou byly dvě paní, které zrovna tu třetí sekci mely a obě byly v pohodě. děti mam 3 roky od sebe.

aronek
18. led 2022

@cherie24 při třetím těhotenství mi malou řízli do hlavičky, že byla slabá děložní stěna, se čtvrtou jsou od sebe 22 měsíců a těhotenství bylo v klidu, ale dr to nečekal, pořád se loučil a posílal mně do nemocnice kdyby něco 🙂

elfka21
19. led 2022

@cherie24 Mám známou, která má 6 dětí - 5x císař (protože dvojčata). To už je extrém a velký risk. Ale vše dopadlo dobře. Moje švagrová koncem měsíce rodí potřetí císařem (děti dost blízko od sebe). Je víc sledována, ale vše v pořádku. Za sebe… asi bych se nebála.

evicka_opicka
19. led 2022

Otěhotněla jsem 2 roky po 2.sekci. Nikdo nic neříkal, nikdo nestrašil. Všichni mě respektovali. Celé těhotenství naprosto bez problémů. Domluvila jsem se v porodnici, že pokud bude vše v pořádku a porod se rozjede sám zkusím porodit vaginálně. Do 3. sekce mě nehnali, doporučili ji, ale nechali rozhodnout mě. Nakonec měl syn 3,7 kila a narodil se přirozeně.

fandysek_1
19. led 2022

@cherie24 mám 3 císaře během 4 let. To třetí těhotenství bylo náročné, protože jsem měla srusty u močového měchýře, ale jinak nic dramatického. Víc si mě doktorka hlídala, ale tím, že mám doktorku přímo v porodnici nikdo moc nešílel a nikdo ani nestrašil. Nikdy jsem neslyšela, že je to špatné nebo jiné strašení.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru