Holky, je tu někdo, kdo má 3 děti narozené císařem? Jak k vám v těhotenství přistupovali doktoři a jak těhotenství probíhalo? Celé druhé těhotenství jsem dělala všechny možné přípravy k porodu, bohužel z toho byl opět císař. Teď mi ale v porodnici řeklo už několik doktorů i sestřiček, že třetí těhotenství je fakt hrozně velký risk a že si spíš mám zvážit zůstat u 2 dětí. Já se teda ale vždycky viděla se 3 dětmi 😞 Vím, že je to teďka zbytečné řešit, ale prostě mi to vrtá hlavou pořád. Vážně je to tolik rizikové těhotenství? Z prvního porodu jsem měla hrozné trauma a pocity selhání několik měsíců, teď jsem se s císařem docela i smířila, ač teda k němu došlo skrz to, že by byl prý porod hraniční vzhledem k velikosti plodu a že prý jizva byla v jednom místě ztenčená a mohla by prasknout. Tak pro mou bezpečnost a hlavně bezpečí velkého dítěte jsem na to kývla. Nakonec se sekli s váhou skoro o půl kila a jizva to taky mohla vydržet, ale nemusela, to je prostě jen domněnka. 🤦 Celkem mě to trápí, že bych se té možnosti mít 3 děti měla opravdu vzdát a řekla si ve 26ti letech fajn, poslední miminko. 🙄
No, já se vždy viděla se třemi dětmi, nakonec mám čtyři a všechny císařem 🙂
@xnikax1 plánovali jsme to tak nějak do 3 let od sebe, proto pro mě taky bylo tak důležité porodit přirozeně 😞 Ale ve 2 porodnicích mi řekli, že je miminko hrozně velké a že moc riskuju, všichni mi do zpráv psali doporučen císař, císař, císař, tak jsem si řekla, že zřejmě mají pravdu a nakonec měla o půl kila míň. 🙄 Snažím se uklidnit tím, že je teda možné, že by to jizva nevydržela, porod to byl dlouhý a ještě by byl, ale člověku to prostě vrtá hlavou.
To je strašně individuální. Chce to určitě nějaký čas na to, aby se jizva pořádně zahojila. Po prvním císaři se říká že minimálně rok, nevím kolik u druhého. A pak si nech jizvu zkontrolovat od doktora. V dnešní době nejsou 3 císaře už taková vzácnost. Takže nehazej flintu do žita. 😉
Otěhotněla jsem 2 roky po 2.sekci. Nikdo nic neříkal, nikdo nestrašil. Všichni mě respektovali. Celé těhotenství naprosto bez problémů. Domluvila jsem se v porodnici, že pokud bude vše v pořádku a porod se rozjede sám zkusím porodit vaginálně. Do 3. sekce mě nehnali, doporučili ji, ale nechali rozhodnout mě. Nakonec měl syn 3,7 kila a narodil se přirozeně.
@cherie24 mám 3 císaře během 4 let. To třetí těhotenství bylo náročné, protože jsem měla srusty u močového měchýře, ale jinak nic dramatického. Víc si mě doktorka hlídala, ale tím, že mám doktorku přímo v porodnici nikdo moc nešílel a nikdo ani nestrašil. Nikdy jsem neslyšela, že je to špatné nebo jiné strašení.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@cherie24 je mi taky 26 jsem po dvou sekcich a muj gynekolog se mnou teď ještě na kontrole vtipkoval, kdy naplanujeme 3 sekci.. Určitě je dobře nějakou dobu počkat, ale pokud jste zdravotně v pořádku, tak si myslím, že třetí klidně.