Maminky, co si myslíte o konzumaci trečích jater v tehotenství, např.jedna konzerva za měsíc?
Píší, že obsahují hodně vitamínu A, ale myslím, že v třetím trimestru už to nijak nevadí. Máme je doma rádi, tak nevím :( Zrovna včera jsem měla jednu konzervu a ted si nad tím lámu hlavu 🙂
Já jsem si sice zjišťovala, co v těhotenství můžu a co ne, ale potom jsem se většinou řídila tím, že i když si dám něco, co se nedoporučuje, v rozumné míře, tak by se nemělo nic stát. Jedla jsem hermelín, játra, koření, pila kávu a zatím jsou všechny výsledky v pořádku (malý ještě není na světě). A taky si myslím, že tělo vám dá samo najevo, co můžete a co ne 🙂 Já jsem se třeba po hermelínu mohla vždycky utlouct a teď v těhotenství si sice dám, ale už mi tak moc nechutná.
Myslím, že pokud se něco nejí po kilech, nevadí prakticky nic. Já se vyhýbala pouze syrovým vejcům a masu, ale jinak jsem jedla játrové paštiky, hermelíny, nivu...
takže ta jedna konzerva nevadí? Tak co už s ni, že :(
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Jezte, co chcete, proč se omezovat? Předpokládám, že tresčí játra budou mít hodně jódu a železa a to není na škodu.