Tresčí játra v třetím trimestru

mbelzova
22. srp 2017

Maminky, co si myslíte o konzumaci trečích jater v tehotenství, např.jedna konzerva za měsíc?

pataja
22. srp 2017

Jezte, co chcete, proč se omezovat? Předpokládám, že tresčí játra budou mít hodně jódu a železa a to není na škodu.

mbelzova
autor
22. srp 2017

Píší, že obsahují hodně vitamínu A, ale myslím, že v třetím trimestru už to nijak nevadí. Máme je doma rádi, tak nevím :( Zrovna včera jsem měla jednu konzervu a ted si nad tím lámu hlavu 🙂

pataja
22. srp 2017

@mbelzova
A ve kterým trimestru jako vadí? Podobný výmysly jako hermelín, nebo tatarák? Pokud se tímto někdo řídí, tak jí celé těhotenství jen chleba...

skripacka
22. srp 2017

Já jsem si sice zjišťovala, co v těhotenství můžu a co ne, ale potom jsem se většinou řídila tím, že i když si dám něco, co se nedoporučuje, v rozumné míře, tak by se nemělo nic stát. Jedla jsem hermelín, játra, koření, pila kávu a zatím jsou všechny výsledky v pořádku (malý ještě není na světě). A taky si myslím, že tělo vám dá samo najevo, co můžete a co ne 🙂 Já jsem se třeba po hermelínu mohla vždycky utlouct a teď v těhotenství si sice dám, ale už mi tak moc nechutná.

zuzana_ka
22. srp 2017

@pataja jako tatarák je risk pro kohokoliv - jakkoliv špatně nebo vůbec tepelně neupravené maso....

@mbelzova já byla třeba upozorněna na tresčí játra kvůli jejich množství vit A. Nadmíra tohoto vitamínu může způsobovat vv. Ale jednou za měsíc bych to viděla spíš jako prospěšné...

fallingstars
22. srp 2017

Myslím, že pokud se něco nejí po kilech, nevadí prakticky nic. Já se vyhýbala pouze syrovým vejcům a masu, ale jinak jsem jedla játrové paštiky, hermelíny, nivu...

linee
22. srp 2017

@mbelzova tak tu konzervu nech pekne v zaludku zpracovat a nelamej si nad tim hlavu.Jak pisi holky,jednou za mesic neni nic hrozneho,navic konzervovana je uz upravena a ve 3.trimestru mimi jenom prospeje🙂

pataja
22. srp 2017

@zuzana_ka
Ano, je to risk pro kohokoliv, neznamená to, že těhotná je víc náchylná...

mbelzova
autor
22. srp 2017

takže ta jedna konzerva nevadí? Tak co už s ni, že :(

zuzana_ka
22. srp 2017

@pataja
proto jsem psala, že risk pro kohokoliv, ale léčba netěhotné je lepší než případnou léčbou ohrožovat i dítě...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru