Ahoj děvčata , chci se zeptat. Nebyla jste nějaká na takovým testu HBa1c ? Na začátku tehu kdy mi doktorka sepisovala těhotenskou kartu my byli dělaný i odběry kdy jsem měla být nalačno.. no samozřejmě jsem na lacno nebyla já blbá 🤦 a měla jsem vysoký cukr 6.4 no a měla jsem jit na OGTT jenže to jsem bohužel nestihla...( Mám ještě dva a půl letého syna a prostě sehnat hlídání takhle brzo ráno když vás přítel jezdi na týdenovky do práce je prostě blbý..) Každopádně mi doktorka řekla že půjdu na tenhle test. Byla ste nějaká na tom ? Je to stejný jako při OGTT kdy se pije ta glukóza? Jinak předem děkuji za odpovědi.
@lucieleonek Je to dlouhodobý cukr a ukáže, jak je na tom tělo. Mám DM2, každou kontrolu mi ji dia dělá v ordinaci. Nemusíš být na lačno, jen ti odeberou krev - lze i z prstu, pokud mají na to přístroj 😊
@martulka88 dobře , jsem ráda že nebudu muset pít tu glukózu, to je něco straného pro mě 🤣
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Tohle je test z krve, laicky řečeno “dlouhodobý cukr”, který ukáže kompenzaci za cca 3 měsíce nazpět. Nalačno při odběru být nemusíš, hladinu to neovlivní (ale třeba ti dr určila jinak, řiď se tím, jak máš napsanou žádanku). Já jsem DM1, takže na to chodím pravidelně.