V 10.tt mi byla zjištěna hraniční glykemie 5,2. Po tel.konzultaci u diabetolozky mám přijít na lačno na krev. Pokud vyjde znovu vyšší hodnota,mám cukrovku,pokud vyjde v normě,udělají mi rovnou zatežový test ogtt. Jsem teď ve 13.tt a bojím se,aby vypiti glukozy neublížilo mimcu. Navíc jsem po KET,ještě dobiram hormony a nechci tam prckovi hned stoupat další hnusy... S diabetolozkou se nedalo moc mluvit,nic ji nezajimalo,pry je to normalni postup a jinou u nás nemáme. Byla jste některá na testu také takhle brzy? Nebylo by lepší jít jen na krev a když to bude v normě,tak na test az ve 24.tt,kdy se normálně provádí? Díky
@ewerette měla jsem to úplně stejně, testy ve 13tt po prvním odběru 5,2. Po konzultaci s doktorem mě poslali znovu, tentokrát výsledky 4,6 takže test na ogtt proběhl a vyšel v pořádku. Také jsem měla velký strach z cukrovky, ale věřím že ti to dopadne dobře. Navíc mi po včerejší kontrole mi bylo řečeno, že mi testovani ve 24tt čeká znova brrr. Dej vědět jak si dopadla.
@ewerette Měla jsem to stejně (akorát jsem byla už v 11tt), taky po KET a na Utrogestanu. Vyšlo mi na lačno 2x 5,3, takže cukrovka a od té doby měřím. Kdyby ti to podruhé vyšlo ok, tak bych se OGTT nebála, neublíží to mimču 🙂.
Jdu predtim jeste ke svemu dr,tak se zkusim domluvit i s nim,s nim se da alespon mluvit. Navic je mi celkem blbe,hlavne kdyz se hned rano nenajim,tak to bude fakt krasa,vydrzet to 3hodiny 🙄. Pak dam vedet jak jsem dopadla
Tak jsem dneska byla na náběru druhé hodnoty a byla taky lehce vyšší, tak jsem nic pít nemusela a měřím...
@ewerette Mám to stejně. Jsem už ve 31tt a jsem na váze před těhotenstvím. Cukrovka se nezhoršila (na lačno kolem 5,1 z prstu, po jídle 5-6,5), léky brát nebudu muset, jen jsem na dietě a měřím se a je to celkem otrava. Ale zase nepřiberu, no 😅
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@ewerette Po IVF a hormonech je pravděpodobnost cukrovky o dost vyšší, než v běžném režimu. Takže bych se postupu nijak nebránila. Glukoza není žádný "hnus" - je to cukr, který během těhotenství najednou přijmeš během jednoho oběda raz dva 🙂 Neboj se.
Jaké hormony teď ještě dobíráš? Mohou mít na glykémii vliv.