Termín porodu červenec 2020.

maki82
8. lis 2019

Pojďte si povídat a společně sdílet radosti a starosti z těhotenství a následných chvílích s dětmi

maki82
autor
8. lis 2019

Ahoj, jsem v 6. týdnu a čekám na první kontrolu u dr. Nemůžu se už dočkat. Snad bude vše v pořádku a fazolka bude na správném místě.

petulkkab
8. lis 2019

Ahojky ja jsem dne 5+6 a cekam na prvni kontrolu do 18.11. Cekame uz druheho potomka, ktery nam vysel uplne stejne jako dcerka. Ta mela TP 8.7.2017 ale narodila se o tyden driv a tahle fazolka ma TP 4.7.2020 🤣🤣

hermia
8. lis 2019

Ahoj, dnes bych mela byt 6+6, takze termin porodu spis 27.6.
Mame doma desetimesicni stesti, pokud toto tehotenstvi bude v poradku tak by deti byly presne o rok a pul od sebe.. docela mazec ale to se zmakne.. musi 🙈 take cekam na prvni kontrolu 18.11. Tak snad budu odchazet s prukazkou a bijicim jednim srdickem. Trochu se bojim ze by to mohla byt dvojcata jelikoz pozitivni test a priznaky jsem mela uz 6dni pred ms a u dvojcat byva udajne hcg vyssi 🤔

martina995
8. lis 2019

Tak se přidávám. Dnes 5+4. TP zatím podle kalkulačky 6.7.2020. Čekám v pořadí již 3 dítko. První syn má 3,5 roku a dcera 2r 3mesice. Toto je neplánovane tehu, kdy se sešly okolnosti a bylo i přes ochranu 🤭 na kontrolu jdu až 18.11, tak se těším.

maki82
autor
8. lis 2019

Ahoj holky, tak koukám, že tu 18.11. bude smršť obrázků z ultrazvuku. Moc se těším.
@hermia Také mám doma 10 měsíční štěstí.

hermia
8. lis 2019

@maki82 jee a premyslela uz jsi nad kocarkem a takovyma vecma? Jedine ceho se fakt bojim je ze nezvladnu oba tahat nahoru růčo do 3patra bez vytahu. Tet mam summit x3 a jezdim schody jeden po druhem nahoru (dole neni moznost nechat nic)

maki82
autor
8. lis 2019

@hermia Koukala jsem na TFK, Valco a na Easywallker. Ale chtěla bych je vidět naživo. Jsem ráda, že tu nejsem sama, kdo bude mít děti tak blízko od sebe. Mám z toho také strach, ale zase si říkám, že se mi to jednou vrátí. Jde hlavně o ten začátek. Ten bude asi nejtěžší. Bojím se toho, že nebudu mít na tu starší tolik času jako teď. A vůbec nevím, jak vyřešíme spaní. Ještě kojím, chtěla bych kojit do porodu.

hermia
8. lis 2019

@maki82 ja kvuli tomu kojit přestala, nechci aby to prvni melo pocit ze o neco prichazi kvuli tomu druhemu a tandem nepripada v úvahu.. no, kojim jeste jednou v noci ale to se spis mazli.. uz se i na lahev trepe jak driv na prso, chutna mu to. Par mesicu zpatky mi mliko s histerakem vyplivnul.
My budeme spat vsichni spolu v loznici. Mame jen 2+kk a jinak to udelat nejde, krom toho moje mamka mela brachy rok a dva mesice a i kdyz meli barak, vsichni byli v jedne mistnosti.

maki82
autor
8. lis 2019

@hermia Mne se malou jeste nechce odstavovat. Teď ji lezou zoubky, tak to kojení teď často vyžaduje. A myslíš, že se vzájemně nebudou budit? Budete mít tedy 2 postýlky?

hermia
8. lis 2019

@maki82 no asi kdyz to prtě bude rvat ze ho boli bricho tak pujdu chovat do jine mistnosti jinak si asi zvyknou.. co ja vim tak jsem maleho mela v tech nejhorsich chvilich u sebe na cecku a dudlal tak to byl klid.. jj dve postylky

mmichaella
8. lis 2019

@hermia mame stejny termin 🙂 Dneska na kontrole vse ok 🙂 Preji vam, at je vse jak ma byt.

zuzka9621
8. lis 2019

Ahoj holky tak zítra jsem 5+1 a k dr jsem objednaná 14.11. Tak snad už bude něco vidět.

maki82
autor
8. lis 2019

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, už jste radostnou zprávu o těhotenství oznamovali rodině? Nebo chystáte překvapení pod stromečkem jako já?

petulkkab
8. lis 2019

@maki82 manzel to vi, ale ostatni jeste ne. Chceme pockat az na kontrolu, zda je vse ok

hermia
9. lis 2019

@zuzka9621 ja bych po predeslych spatnych zkusenostech sla az kolem 9tt. Pak je clovek vice nestastny, zklamany, ma vetsi strach kdyz tam neni srdce ale jen dutinka. V 9tt uz srdičko byva. Ja jdu 18.11. a mela bych byt tou dobou 8+2
Nekdy srdicko byva uz v sestem tydnu ale docela casto se stane ze bije a prestane, o to horsi by bylo pro me zklamaní. Dost negativnich žvastu.. hlavne at je vse ok 😉

hermia
9. lis 2019

@mmichaella taky preji vše ok 😘

zuzka9621
9. lis 2019

@hermia ja tak brzy nechtěla ale když mě takhle objednal dr

hermia
9. lis 2019

@zuzka9621 nekteri dr mi prijde ze honi body nebo taky se chteji kouknout zda to neni mimodelozni, to nemění nic na tom ze si nedavaji pozor na pusu a strasi maminky kecy typu-noo nevypada to dobre atd. Kolegyne v 7tt nemela srdicko a dr ji rekl ze tomu moc nedava (gynekolog byl rodinny pritel, mohl rict no zatim tam srdicko nevidim ale to nevadi ma na to jeste cas) sebrala se a sla jinam, jeste tyz den do nemocnice v slzach (snazili se rok) a co tam bylo- bijici srdičko 💛

maki82
autor
9. lis 2019

Ahoj holky, mně je dnes celý den zle a motá se mi hlava. Od rána se mi chce furt zvracet, ale šavli jsem zatím nehodila. Po obědě jsem to na hodinu zalomila s nejmladší dcerou a pak se mi udělalo trochu líp. Nic mi dnes nechutná. Možná i to počasí za to může, celý den u nás prší. Mějte hezký večer.

hermia
10. lis 2019

@maki82 vzdycky kdyz mi je zle tak si rikam ze je vše v poradku 😂 ja od vcerejsiho vecera jako bych mela kocovinu. Bolest hlavy a je mi na zvraceni tak snad tam bude holcicka kdyz uz maleho chlapaka mame 💛

martina995
10. lis 2019

@maki82 jsem na tom stejně, celý den zle, hlava se motá sem tam bolí, usínám za chůze. Hormony rozhozene, jednu chvíli se mi chce smát a hned brečet. V práci je to teď fakt náročné.

opicka78
10. lis 2019

Ahoj holky,
ráda se přidám, termín porodu mi vychází na 16.7..
Neuděláme si soukromou skupinu?

maki82
autor
10. lis 2019

@opicka78 Ahojky, vítej mezi námi. A ona lze udělat soukromá skupina?

maki82
autor
10. lis 2019

@martina995
@hermia Ahoj děvčátka. Dnes opět den na nic. Od rána motání hlavy, každou chvíli na zvracení. Piju dost, ale zvedá se mi žaludek jen příčichnu k těhotenskému čaji. Také doufám, že je vše v pořádku a embryo roste jak má.

ebak
10. lis 2019

Ahoj holky, i já mám dle kalkulačky TP v půlce července, ale k mudr jsem se ještě neobjednala, chci, aby už bylo srdíčko...já zatím příznaky nemám, možná trochu nechutenství a nemusím kávu, kterou jinak zbožňuju🙂

opicka78
10. lis 2019

@maki82 určitě to jde, najedes si na seznam skupin, založit novou a soukromou 🙂
Přece jenom tohle čte kdokoliv.....tam pak můžeme přidávat fotky atd...
Jsem hodně opatrná 😉

opicka78
10. lis 2019
maki82
autor
12. lis 2019

Ahoj holky, co vám pomáhá v těhotenství na nachlazení? Bolí mne v krku, mám suchý dráždivý kašel a rýmu.

ebak
12. lis 2019

@maki82 mám totéž a zatím piju jen průduškový čaj, ale obecně nejsem na léky, neberu nic ani mimo tehu...

ebak
12. lis 2019

@maki82 jo a na ten nosohltan mám nějaké neškodné pastilky, vycucam jednu ráno, abych se rozmluvila a pak už jen čaje...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru