Teplo v těhotenství. Řešila jste některá?

31. kvě 2024

Zdravím vás, budoucí maminky,
měla bych dotaz na ty, které v těhotenství špatně snáší/snášely teplo.
Nyní jsem v pátém měsíci a stále chodím do práce - jsem ráda za to, že to jde. Nicméně i když pracuji na kancelářské pozici, nedovedu si představit, že v létě tu budu sedět ve 40°C. Kancelář máme v nejvyšším patře budovy, chybí zde klimatizace a celé dopoledne sem svítí sluníčko. Už teď když jsme tu měli přes 26 jsem celkem trpěla. Zas mi to ale přijde jako banalita, kvůli které bych měla zůstat doma. Řešila jste některá podobnou situaci?

adelisss
31. kvě 2024

Home Office mít nemůžeš? Kdyby sis vzala z domu větráček a závěs na okno, tak to asi moc nepomůže, že? Záleží, jakého máš doktora... Třeba by ti napsal neschopenku, kdybys to tam fakt nedávala.

martinka_33
31. kvě 2024

Musim říct, že jsem to z podobneho duvodu vzdala, sedmý měsíc, byl červen, nosili jsme respirátory toho času a ve vlaku bez klimatizace, kde je teplota přes 40 jsem to uz nedala, takze jsem 14 dni pred mateřskou byla na neschopence, doktorka mi ji napsala bez problemů.

merope
31. kvě 2024

Je to snadný - pokud to fakt nebudeš dávat, většinou není problém mít neschopenku. Pokud holky řeší, jak se "ulít" a jít na neschopenku na celé těhotenství, tak jsem dost proti, ale pokud nedáš běžnou kancelářskou práci, tak holt to jinak ani moc nejde.

exbordelar
31. kvě 2024

Vedro byl v tehotenstvi muj nejvetsi nepritel. A predstava, ze bych funela za stolem 8 h ve 40 st... to je silene i tak, natoz pro tehotnou. Zkuz zadadat o home office nebo na tu neschopenku. A si vem, ze v lete uz budes v poslednim tazeni 🥵🥵 to neni zadne ulejvani, to je regulerni pozadavek.

krisstina93
31. kvě 2024

Já bych v takovém vedru nemohla byt ani netehotna, v těhotenství sem kolabovala jak bylo přes 25 stupňů.

kosi_cek
31. kvě 2024

Mě to naštěstí vyšlo tak, že jsem si vybírala 2 týdny dovolenou s šla tedy na MD na začátku června už ve 30.tt, pracovala jsem ve výrobě v blízkosti pece a v létě ta teplota tam šla prostě dost vysoko, ty poslední dny jsem myslela, že už nedám, ale marodit jsem jít nechtěla a na jinou práci už jsem přeřazena byla, no, přes léto bych to tam nedala, jenže stejně blbé je sedět přes léto doma na neschopence, měla jsem štěstí v načasování těhotenství, nevím, co bych dělala, rodit až později v září, řijnu....

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru