Krásný den všem,
Chtěla bych se zeptat zda je tu nějaká maminka, která rodila císařem a při dalším miminku přirozenou cestou? Já mám za sebou dva porody, první spontánně, druhý sekce a teď potřetí jsem si přála rodit spontánně, nicméně došlo na měření jizvy a podle utz mi vyšlo 1,7 mm a tak doporučili další sekci. Trochu mě to tam vzalo, prptpte kde jsem chtěla rodit, tak tam otec u císaře být nemůže a to mám pocit, že zkrátka nezvládnu a tak se konzultovalo a za týden nové měření. Nevím upřímně co dělat a ráda bych slyšela názor jiné maminky co si prošla něčím podobným. Jinak jizva mě vůbec nebolí, vůbec o ní nevím, miminko je malé 36+2 a váhový odhad 2485g. Díky moc všem a budu ráda za zpětnou vazbu.
Minimum pro porod spont po sekcu je 3mm. Ja mela 6mm. Za dalsi 4 tydny se muze jeste ztencit. Koukni se na pravitko, kolik je 1,7mm a kolik toho musi pri porodu vydrzet!!!
Rodila jsem 2,5 roku po císaři vaginálně. Jizvu doktor neměřil, jen kontroloval ultrazvukem. Pokud nebudou komplikace, další porod bude opět vaginálně.
Rodila jsem vaginálně tři roky po CS, v jizvě jsem měla absces jako blázen (praskla nějaká jizvička po vnitřním stehu), doktor mi to celý čistil a vypichoval jehlou, jizvu neměřil, ale po utz byla ok.. a porod v pohodě.. pokud by ale váhal, dala bych na něj 🙂
za dulezitejsi se uz berou jine faktory nez sirka jizvy - zejmena bolest. Jestli te v jizve neco tahne, picha, obecne o ni vis, tak je to asi riziko. Jestli o ni nevis, muzes to zkusit.
Mela jsem take pry tenkou (nevzpomenu si, kolik to bylo), rodila jsem si jak se mi chtelo, jen jsem mela hlasit, kdyz to zacne bolet. Ale jako taky jsem si rikala, jak mam doprcic poznat, jestli me boli zrovna jizva :D
@hezz17
@dancza134 záleží na nemocnici
manžel i u císařa mohl být, ale nehctěl - čekla na chodbě. Hned jak mě převezli na pokoj mi malého přivezli a byl tam s námi než odešel manžel. Pak mi ho vozili po 3h (cca) a nehávali mě tam s ním. S tím, že jsem opravdu byla unavená a neohla vstávat, takže jsem za "odvoz" byla ráda. Malinký byl hodný a hodně spinkal
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@dancza134 poslouchala bych lékaře.. ruptura dělohy není úplně med a toho se zřejmě bojí..jak dlouho jste od sekce?