Ahoj holky, už několik dní se potýkám se silnou bolesti zad v kříži, která me budí i ze spaní. Medikaci vzhledem k.těhotenství skoro zadnou nemůžu (a ani.nechci), a diky rychle rostoucimu brichu cviceni nepripada v úvahu. Napadlo me protoje tejpovani. Kdyz jsem se ptala zname, udajne se to na bederni cast v tehotenstvu nedoporucuje. Kdezto na internetu ctu opak. Mate nektera zkusenost? Mela.jste nektera?
Kamarád rehabilitační lékař mi v posledním měsíci těhotenství tejpoval záda často, jeho žena měla v těhotenství zatejpovaná nejen záda (to měla snad už v prvním trimestru), ale i kotníky a lýtka kvůli otokům.
Já sama jsem fyzioterapeutka a není to vůbec problém. Bedra určitě zatejpovat můžeš a dokonce existuje i speciální těhotenské tejpování na podporu rostoucího bříška 😉.
@svija znama ma prave vystudovany obor maser rekondicni a sportovní. Je dobra, ale zacatecnik. A prave jim do hlavy tloukli, ze tehotne po prvnim trimestru netejpovat z duvodu rostouci pánve... tak se radeji ptam. Jsem rada, ze se ozval nekdo z oboru ☺ a zeptam se., kdyz mi jde jen o bedra, staci takova ta hvezdicka?
@nikoulinka- klidně to může být hvězdička na to křížokyčelní skloubení nebo dlouhé pruhy na svaly podél páteře.
@svija super, diky moc
Podél páteře bedra a pak pod břichem od beder až pod pupek na každé straně. Pomohlo to. Zatejpovala MUDr., která si na to dělala speciální kurz. Na gynekologii z toho byli na větvi 🙂
Tejpovala jsem a je to super, jen poznamka, jak te napadlo, ze nemuzes cvicit? To je nesmysl, naopak pomuze ti to.
Na predporodnich kurzech jsme se bavily se setrou co to vedla a tejpovani nam v tehotenstvi doporucovala, osobne jsem to nezkousela, protoze bolesti byly v pohode, ale kamaradka je teda vyuzivala hodne a byla spokojena 🙂
@bamak ... byla jsem zvykla cvicit denne. Ale ted se na toto celkove necitim. Uz tedse mam bricho jak pred porodem 😂 do toho me neustale zamestnava prcek, takze jsem pak rada, kdyz usne, a ja siti dam nohx na stul 😂
@nikoulinka ja to znam, ale 5 minut za den dela zazraky.
@bamak obcas, kdyz je maly klidnejsi, si parjen cviku pocvicim, ale nejde to bohuzel pravidelne...
Zacala jsem tejpovat 4 tydny pred porodem. Jakmile jsem přestala chodit do práce, začali mě bolet záda (asi najednou z toho nicnedělání 😂 ) Byla jsem na těhotenské masáži, kde mi paní nabídla tejpy, měla jsem na zádech a pak i na bříšku. Moc mi to pomohlo!👍
Ahoj já se nechala tejpovat teď pred vanoceni a ted jsem 21 tt. Úleva nebyla uplná ale urcite lepsi.
Ja to dneska prubla. Hvezdica na bedrech + jakesi zatejpovani esíček. Tak uvidime. Pokud se ulevi alespoň trochu, beru to jako velký úspěch! ☺
no tyjo, to musim příště zkusit... třeba ani nebudu muset rodit s vyhoženým esíčkem, jako prvně😒 dík za tipa! :D ještě jsem někde narazila na informaci, že je na křížový bolesti dobrá kraniosakrální terapie, ale nemám zkušenost, každopádně se využívá práv ěi jako příprava k porodu. tak třeba by to taky stálo za hřích🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Mě fyzioterapeutka tejpovala v těhotenství bedra kvůli bolesti, takže se to podle mě určitě může, chodila jsem na Fyzio celé těhotenstvi 🙂