Resily jste nejak uvazani pasu v aute? Napr.pomoci toho bezpecnostniho pasu pro tehotne aby pas co je v aute netlacil na brisko?
Dekuji
@sim007 predpokladam, ze jako spolucestujici a ridicka maji stejne podminky - ja to neresila. V tehu prukazce byl navod, jak si pas posunout a je to ok 🙂. Ale mozna, z nekdo, kdo ridi delsi dobu specialni pas uvita 🙂.
Jezdila jsem až do porodu, ale krátké trasy, bez speciálního pásu jsem se obešla, měla jsem teda docela malý břicho. Důležité je dobře si nastavit sedadlo a volant, ať máš pohodlí.
neřešila jsem to a neřeším, dávám si pás tak jak má být, jednu část pod bříško a druhou mezi prsa.
jezdím dost a těhu pás nemám, pásám stejně jako dřív, jen dám více pod bříško a trochu ho mám volněji 🙂
já si těhotenský pás budu teď kupovat, řídím denně a vadí mi to, pás sice dolů posunu nebo si ho dám volněji, ale zase se mi po chvílí vrátí do původní podoby 🙂
Ze zkusenosti muzu rict, ze pas bez tehotenskeho pasu si nikdy clovek neda tak, aby pri nehode nevyjel nahoru a nazasahoval do mist, kde je deloha. Pokud ridis (nebo jako spolujezdec) casto, rozhodne je tehotensky pas pohodlnejsi a hlavne bezpecnejsi nez pouze normalni pas i kdyz "spravne" pridelany. Je jeste prichycen uplne dole u stydke kosti (v pripade pasu BeSafe), coz prave pri nehode zabrani jeho vysunuti nahoru. Nejde jenom o zdanlive pohodli, ale taky bezpecnost. 😉
Jezdím hodně, těhotenský pás si pořizovat asi nebudu. Co jsem pochopila, tak jeho účel není, aby pás netlačil, ale aby byl "pod břichem".
@alcar já teda nevím, ale děloha je i za stydkou kostí kam až si ten pás dáváte aby byl v místech kde není děloha?
Já jsem jezdila u obou těhotenství, jezdím i teď a v životě jsem žádný zvláštní pás neměla. Jezdila jsem vždycky hodně jak krátké tak delší trasy. Jinak moje bříško nepatřilo zrovna mezi ty nejmenší. 🙂
@denyzuza06 tak třeba ten BeSafe ten pás stáhne prostě úplně dolů skoro až k pipině. Tam už děloha není, tam je pochva. 😉 A to, že si dáš pás prostě pod břicho, aby tě netlačil, natož volněji! rozhodně nezaručí bezpečnost při nehodě. Při nehodě dochází k takové odstředivé síle, že ten pás prostě ve většině případů vyjede nahoru a i když pod tím břichem třeba zůstane, pořád se nachází v místech, kde je děloha, takže je rozhodně větší riziko poškození plodu.
toto video ukazuje vše 😉
Jezdila jsem tedy jen jako spolujezdec, ale obyčejný pás mi nedělal sebemenší problém. Nehoda by byla průšvih v každém případě.
vůbec... řídila jsem do dne porodu a neměla jsem problém.... a to jsem měla teda břuch obrovský
Řídila jsem doteď,pás be safe jsem převážně používala,ale měla jsem ho půjčený.nový sama bych si asi nekoupila, ale z bazaru třeba asi jo. Spis bych si vypla ten airbag.
Mám ten speciální bezpečnostní pás. Když sedím na místě spolujezdce, dávám si sedadlo více dozadu a zrovna jsem si říkala, že teď když už nejedu sama, nechám řízení na druhém. Zrovna včera jsem břichem chytla o volant, takže už fakt budu řídit, jen když musím 🙂
Jinak, já ten pás mám též půjčený, ale jinak bych si ho určitě koupila. Opravdu drží bezpečnostní pás úplně dole (mám Besafe) a vůbec nezasahuje přes bříško, takže mnohem bezpečnější. Používám ho už pořád, člověk dneska nikdy neví.
Neřešila jsem, řídila jsem hodně, naposledy tři dny před porodem.
@sim007 Po autonehodě kamarádky v 24.tt, kdy předčasně porodila a holčička bohužel zemřela, o tom těhu pásu uvažuji dost. Při nehodě se spodní pás může posunout, kamarádce řekl dr., že u ní to nejspíš tak i bylo a těhotenský pás by jim holčičku zachránil...
Já jsem si ho koupila (besafe, bazarový - dá se sehnat i okolo 500,- a pak zase prodat) hlavně pro uklidnění při řízení (nejsem úplně zkušená řidička). Taky mi ze začátku bylo hodně nepříjemný mít cokoliv přes břicho a samotný bezpečnostní pás prostě dole nedržel, neměl pod čím 🙂 A nosím ho pořád, je to opravdu o dost pohodlnější.
Já jsem si těhu bezpečnostní pás pořídila, z bazaru a je jak nový za poloviční cenu. Jsem v autě denně, někdy i 200km a víc a bez něj bych už nevyjela. Já sice můžu jet sebevíc opatrně, ale nikdy nevíš, koho na cestách potkáš za namachrovanýho pitomce.☹ A musím říct, že už jsem musela prudce zabrzdit a pás byl tam, kde má být a bříško bylo ochráněné. Protože i to trhnutí pásu při prudkém zabrzdění, může poškodit miminko.
Já jezdím denně do práce celkem trasu a mám BeSafe.....můžu říct že jsem strašně spokojená...nejen že je to pohodlnější ale rozhodně i bezpečnější...protože když se člověk vybourá tak se bezpečnostní pás tak stáhne, že nějaké posouvání pásu dolů a jeho ,,povolování" je naprosto zbytečné...
A jezdila jste některá s tím BeSafe v sukni? Nedovedu si to moc představit… Díky
@anicka164 úplně bez problémů (já skoro nic jiného nenosím), nikdy to nebylo problém. Výjimečně se něco zmačkalo....
@curdibilka to je přesně ono, špatné připoutání bezpečnostním pásem se projeví až při nehodě a pak už je pozdě ☹ Bez speciálního pásu se to bohužel dobře nastavit nedá, v případě pohybu jde pás stejně nahoru, jak psala @alcar ....
@anicka164 ano jezdila. Proste jsem si ji vykasala a jela s vykasanou sukni. Bohuzel na tento pas jsou lepsi kalhoty a nebo nemackava sukne. Ale bezpecnost predevsim, bylo mi to jedno, ze mi lezou gatky. 😀
A uz jsem si tu zacinala myslet, ze s tehu pasem snad nikdo nejezdi a je pro vsechny zbytecny, nakonec prispely i holky, co s nim jezdi, tak to je fajn. 😉
@blondynka400 Můžu říct, že to byla strašná zkušenost. :( Přitom to nebyla žádná šílená nehoda jen víc pobouchané plechy, kamarádka neměla ani škrábanec, ale odloučila se jí placenta a byl konec, porod už nezastavili. :(
@pampeklec
@alcar no je fakt že úzké kostýmkové sukně jsou blbé. Nejlepší jsou mimiskuně, s timi se nemusí dělat vůbec nic a nebo pak lehce širší sukně, tak se dala elegantně přehodit přes. Jen to zapínání moc elegantní nebylo, ale co 😝 😀
@curdibilka ono stačí málo a ten pás při nehodě bříško stlačí hodně no a pak je tohle hned ☹
@blondynka400 no to zapinani trosku slozite pres ten bruch, ale dalo se. 🙂 Vzdycky jsem se rozhledla, jestli me nikdo nevidi a zacla jsem hrabosit mezi nohama. 😀
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@sim007 ano mela jsem ho.A byla jsem s nim spokojena.Jen teda ja jezdila autem denne a dost km,nevim zda bych si ho kupovala,kdybych autem jezdila jednou za cas.