Zdravím všechny,
chtěla jsem se zeptat jestli je tady nějaká učitelka chemie a jak svou výuku řešila v těhotenství? V laboratoři je pobyt těhotných žen zakázán, tak mě to docela trápí....Děkuji za odpovědi
No já občas nějaký pokus udělám, tak to bych asi vyřešila videem. Spíš mi vadí, že sedím v kabinetě, kde jsou chemikálie. Tak jsem se chtěla zeptat, jestli to opravdu vadí miminku nebo ne...
@vevebubu ona je otazka kde chemii ucis a jake chemikalie vlastne v kabinetu mate. My totoz na zakladce meli snad akorat chlorid sodny a hcl ve skle to bych neresila, jestli je tam neco horsiho asi bych sla jinam a taky je otazka ja je skladujete, co se tyce prumyslu tak v laborce jsou mnohdy skrine na chemikalie uz i s odvetravanim_takze to uz by zase bylo o necem jinem. Ja delala ve farmacii v laborce, jako tehotna nastesti v nechemicke, ale obcas jsem musela do vzorkovaciho boxu nebo resit nejaky vzorek, vzdycky jsem se informovala co tam maji - k cytostatikum jsem se nepriblizovala, ale laktosu nebo celulosu jsem neresila a prosla jsem i chemickou laborkou, ale nezdrzovala jsem se zbytecne u laboratornich stolu, meli jsem fakt drsne imunosupresiva, cytostatika a hormony, takze o tech kdyz jsem vedela tak jsem tam ani nepachala a pockala na chodbe az to dodelaji a pak teprve sla ale kdyz uz vsichni vedeli ze jsem tehotna chodili za mnou ven, ale tehotne holky ktere fakt v chemicke laborce delaly sly okamzite na administrativu
já jsem pracovala 2 roky ve výzkumáku a jsou chemikálie, které miminku neublíží a kterým se musíš vyhýbat. U některých postačí rouška. Záleží kde učíš chemii a jaké laboratoře. Na základní škole bych se toho tolik neobávala. Na střední chemické, či vysoké škole bych už byla opatrná. Věřím Ti, že Tě to trápí, já miluju práci v laboratoři, ale raději jsem z laborky odešla když jsem ucítila touhu po miminku, jelikož ve výzkumáku jsem pracovala s kdejakým sajrajtem 😀
@vevebubu Ahoj, já jsem teda neučila chemii, ale jiné předměty. Být tebou, tak jdu hned radši od toho pryč. Je to náhoda, může se stát cokoli. Ono celkově učit těhotná je náročné. Mě hned doktor hnal radši na rizikové. Učím na základce a tam je to myslím nejhorší ze všech škol. Držím palce 😉
Děkuji moc za rady 🙂
Ahoj, ja jsem ucila chemii na gymplu. Je vseobecny, ale laborky tam mají jednou za 14 dni vždycky pulka tridy, cili pro me každý tyden a to v několika tridach. Vybirala jsem pokusy, který byly pro me co nejbezpecnejsi, na všechno jsem mela rukavice, i když jsem chtěla vzit do ruky jen kádinku (ne každý stredoskolak umyva sko poctivě), no a nic s vyparama jsme nedelali. Kdyz někdo něco rozlil, dala jsem mu rukavice aby to uklidil, jen strepy jsem posbírala ja a to zase rukavicema. Otehotnela jsem v rijnu a ještě na konci kvetna jsem maturovala, takze jsem absolvovala cely rok. Je fakt, ze z tech laborek jsem trochu obavu mela, ale snažila jsem se davat si hodne pozor. No a nebo vse resit temi videii, na youtube se toho da vybrat hodne- rekla bych i na cely rok 🙂 Místost s chemikaliema byla u nas uplne oddelene a zamcena, takze je fakt, ze tohle jsem resit nemusela.
Já jsem měla kaboš i učebnu plnou chemikálií, v kabinetě bohužel i ty, které byly pod zámkem, učebna i kabinet mi nehorázně páchnou, na což jsem si za ty roky zvykla, ale když jsem přinesla nějakou věc nebo oblečení domů, které tam leželo více dní, šlo to poznat. Zpočátku jsem si neuvědomovala, že chemikálie může poškodit plod, dělali jsme dost pokusů, smradlavých, s únikem plynů, ale jakmile jsem likvidovala po pokusech naftalen, dala jsem si alespoň roušku a říkala si, vzpamatuje se!!! Naštěstí jsem pak šla za 2 měsíce na rizikovku kvůli mé nevyléčitelné nemoci, takže už se nestarám. A jsem moc ráda, že jsem doma 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ja si dovolim poznamku trochu mimo. My na zakladce meli chemii tim stylem, ze jsme byli v klasicke tride, ucili se teorii a nejvetsim vzrusem byla stavebnice molekul a kristalizovani soli /polozena miska u okna/... V takovem pripade asi neni problem, ale jinak by te myslim meli preradit, pripadne jit na nemocenskou?