Ahojte, měla bych takový dotaz. Zjistila jsem těhotenství minulý týden, u doktorky na gyn. pohotovosti jsem byla, ale ne u svého doktora. Bylo to všechno tak na rychlo a takové překvapení, že jsem se zapomněla zeptat tam. K svému lékaři se chystám, ale jeho objednávací termíny jsou extrémně pomalé a budu řešit změnu gynekologa. To jen na vysvětlení, proč jsem dotaz nemířila na doktory.
No a k dotazu, doma jsem o tom přemýšlela a počítala, kdy se to vlastně stalo, k mému dalšímu překvapení mi došlo, že to muselo být v době, kdy jsem měla po menstruaci a zapomněla si vzít antikoncepci včas a brala ji až 2 dny po. Takže já vlastně byla už těhotná a zároveň jsem brala antikoncepci další 3 týdny, než jsem na to přišla. Takže moje otázka je - může to nějak ublížit miminku? stalo se to některé z vás? Mám plašit a opět se "nacpat" na pohotovost? Ultrazvuk nic nestandartního neukázal,velikost prý dobrá, srdíčko "bilo" jestli se tomu už tak dá říkat...kdyby bylo něco špatně tak by mi to snad doktorka řekla. Jde spíš o to, jestli to třeba nemůže vyvolat nějaké vývojové vady v budoucnu. Prosím, řekněte mi vaši zkušenost. děkuji
@terezs2716 Mám v okolí 2-3 holky, které otěhotněli přes HA a ještě nějakou dobu jí pak užívali. Mají všechny zdravé děti. Jestli se to ,,podchytilo,, takhle včas tak bych řekla, že můžeš být v klidu.
díky holky, já se bála právě kdyby to způsobovalo nějaké nevratné poškození čehokoliv a potvrdilo se to tak bych šla na potrat a to prej jde jenom do 8.týdnu??? jsem v 7. týdnu, takže bych hned letěla na tu pohotovost, ke svému se dostanu tak nejdřív za týden na objednání a to ještě budu v čekárně sedět tak 4 hodiny :-/ jestli ho do té doby nezměním.
@terezs2716 Nevím sice jak myslíš to závrátné poškození. Vývojové vady a syndromy se zjištují ve 13. týdnu. V takhle ranném stadiu těhotenství je to bud a nebo.
@terezs2716 i já jsem otěhotněla přez antikoncepci,zapoměla jsem si pilulku vzít,vzala si ji později......a brala pilulky dál....a byla jsem těhotná. Miminku to neublížilo,bylo zdravé bez jakýho koliv problému.
Aha, takže v podstatě by to akorát to mrně "zahubilo"?
@terezs2716 Hele, máš srdeční akci? Máš. Tak se v tom dál neštourej. Kdyby bylo něco špatně, dr. by ti řekla.
Mě dr. V genetu řekla, že dokud není mimčo napojené na placentu, nic se k němu nedostane. Prý žádné drogy, alkohol ani kouření v takto ranném těhotenství vývoj neovlivní. Takže předpokládám, že to platí i o HA.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Já mám kamarádku, která přišla no to, že je těhotná v pátém měsíci. Celou dobu brala antikoncepci, pila, kouřila... Nic moc... Ale děťátko je v pořádku. Toť "moje" zkušenost.