Chci se zeptat...Neštovice jsem jako dítě prodělala,jak je nebezpečné,kdyby je měl někdo v okolí? Kamarádky syn je nejspíš má,tak abych věděla co a jak,díky za odpověď 🙂
Dej si pozor a chod obloukem.ja je mela jako ditě ale chytla jsem je znovu jako tehotna.Pokud je nechytnes v prvnima poslednim trimestru tak to nebezpecny neni,Ditě je už hotove a nezanecha to nasledky.Ale je to strasne neprijemne,hlavne ti nemuzou dat takove prasky kvuli svedeni a na horecku jen paralen.ja si prosla peklem.Hlavne na sebe davej pozor
Záleží na průběhu, někdo je může mít i 2x nebo pásový opar. Já je prodělala rok před těhu, tak mi dr říkala, že se nemusím bát, že protilátky budu mít ještě velmi vysoké.
Hlavně si dávej pozor, ať nechytneš zarděnky. Ty jsou v těhu mnohem nebezpečnější, než neštovice.
Chci se zeptat neštovice jsou přenosné až když začnou první pupínky
@lenulafi pokud jsi neštovice měla v dětství, tak protilátky máš stále, prostě se utvořily a máš je, ne že jsou v čudu.. tj hloupost! opakovat se můžou, pokud jsi měla např. málo pupínku tj 10,20 a nevytvořily se protilátky... jinak můžeš být naprosto v klidu... !!! 🙂 🙂
@kadetovi neštovice jsou infekční cca dva dny před výsevem pupínků a do zaschnutí posledního....
zrovna mám vše nastudované, syn je min. týden prodělal 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@lenulafi pokud jsi je prodělala, je riziko nulové....já to teď řeším akutně a neprodělala jsem je..takže Ti můžu jen závidět...