Ahoj, prosím o radu zkušené. V Prosinci jsem získala práci, ale bez smlouvy, tzn. na černo. Byla jsem na ÚP, nepobírala jsem podporu, žádné finance. Bylo mi slíbeno, že do Března to bude jako "zkušební doba" a od Března uděláme Smlouvu na HPP již bez zkušebky. V Lednu jsem zjistila, že jsem otěhotněla. Počítala jsem tedy, že v Březnu budu mít HPP bez zkušební doby, a ukončila jsem evidenci na ÚP. V Práci se mnou ale vyběhli a ve Smlouvě mám 3měs. zkušební dobu a mzdu jen 12tis hrubého, že zbytek dostávají všichni cash na ruku. Nešlo s tím nic dělat, podepsala jsem. Teď jsem ale v 15tt těhotenství a doktorka mne chce nechat na rizikovém doma. Jak se asi firma zachová? Určitě mi dá výpověď, jakmile budu na nemocenské, může to? A co vás napadá, jak to řešit? Děkuji za rady 🙂
v průběhu PN nemůžeš dostat výpověď,leda by ti končila smlouva,ale jinak budeš pořád zaměstnaná. Důležitý je,abys ani na jeden den nebyla bez PN až do mateřské, jinak by tě jistě hned vyhodili. Akorát po rodičáku už tě asi chtít nebudou 🙂
a až nastoupíš tak pokračuješ ve zkušební dobš, taže kdyby si za čtyři měsíce nastoupila do práce, tak ti běží pořád ta zkušebka..
A na ON máš nárok 65% procent platu, nevím ale jak je to když si byla na UP...
@apollo20 https://www.novinky.cz/kariera/303704-poradna-o... můžeš mrknout🍉
@ixc Ten článek je o výpovědi během nemocenské, v tomto případě ale nepůjde o výpověď. Během zkušební doby lze PP ukončit kdykoli, nejedná se o výpověď.
V tvém případě moc řešení není, i kdybys ve firmě zůstala, nárok na mateřskou bys nezískala, od března bys nestihla získat dostatek započtených dnů. Budeš pobírat nemocenskou a potom rovnou rodičovský příspěvek.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Pokud bys zvládla ještě celou zkušebku chodit do práce, tak by to bylo asi nejlepší. Pokud ne, může ti zaměstnavatel dát výpověď ve zkušební době, ale nevím zda to jde v průběhu PN nebo až těsně po skončení PN. @j.a.n.i ?